• BIST 9079.97
  • Altın 2307.372
  • Dolar 32.3157
  • Euro 35.0355
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Bilişim Zirvesi'10 için geri sayım başladı

Bilişim Zirvesi'10 için geri sayım başladı
Bilişim bilgi ve vizyonunun zirveye ulaşacağı dev etkinliğe sayılı günler kaldı, nefesler tutuldu.

Bilişim Zirvesi'10 için geri sayım başladı

Bilişim bilgi ve vizyonunun zirveye ulaşacağı dev etkinliğe sayılı günler kaldı, nefesler tutuldu.

Ana Tema Konferansı ve iki güne yayılan birbirinden ilginç oturumlarıyla küresel sorunları gündeme taşımayı ve küresel bakış açıları sunmayı hedefleyen Bilişim Zirvesi'10 için geri sayım başladı. Turkcell ana sponsorluğu'nda düzenlenen Bilişim Zirvesi'10,'da "Oyun Yeniden Başlıyor" başlıklı Ana Tema Konferansı, dünyanın küresel iklim değişikliği, enerji tasarrufundan ekonomik coğrafyaların değişimine, dijital güvenliğe ve sanal toplamlarda oluşan yeni bir bulut kültürüne ve yeni inovasyon biçimlerine uzanan küresel konuları gündeme taşıyacak. Konferans, oluşan yeni dünya düzeninde oyunun kurallarını küresel bakış açılarından ve uzmanların penceresinden yansıtacak.

Konferansın ev sahipliği yapacağı küresel düşünürler arasında küresel bir başarı hikayesine dönüşen Wired dergisinin kurucularından Kevin Kelly, yılın en iyi fikrini üreten kişi olarak da ödüllendirilen bulut kültürü uzmanı Charles Leadbeater ve Birleşmiş Milletler BT Danışmanı Profesör Dennis Anderson yer alacak. Konferansın güvenlik tarafındaki konuk konuşmacısı ise güvenlik alanındaki çabaları ve vizyonuyla adından söz ettiren güvenlik şirketi Kaspersky Lab'ın CEO'su olan Eugene Kaspersky.

Ayrıca sanal toplulukların düşünme, karar verme biçimleri ve yeni iş modelleri konusunda İstanbul Dijital Kültür Sanat Vakfı Başkanı Zafer Kurdakul bilgi verirken, küresel iklim değişikliği konusunda geleceğin kişisel ulaşım sistemleri konusunda Brightwell Holdings BV Yönetim Kurulu Başkanı Alphan Manas konuşmacı olarak yer alacak.

Charles Leadbeater: "İnovasyonun başlangıcı merak ve kriz"

Bilişim Zirvesi'10'da "Oyun Yeniden Başlıyor" temasıyla gerçekleşecek olan Ana Tema Konferansı'nın ağırlayacağı düşünürlerden biri, yılın en iyi iş fikrini üreten kişi olarak ödüllendirilen Charles Leadbeater. Özellikle sanal dünyadaki toplulukları ve kültürleri inceleyen Leadbeater, Bilişim Zirvesi'nde bulut kültürü temasıyla internet ortamında oluşan tüketici ve üretici profilinin ortaklaşa neler başarabileceğinin ipuçlarını verecek.

Etkinlik öncesinde değerlendirmelerde bulunan Leadbeater' göre inovasyon artık herhangi birinin kafasında şimşek gibi çakarak akla gelen bir şey değil. İnovasyon, bilim, kültür ve işle ortaklaşa ortaya çıkan ve bu tür fırsatların birleşmesiyle büyüyen bir olgu.

İnovasyonu başlatan şeyin insanlardaki merak olduğunu belirten Leadbeater'ın inovasyon ve yenilikçi düşünce ile ilgili saptamaları ise şöyle: "İnovasyon açısından önemli olan tüketici hakkında meraklı olmaktır. Asıl önemli olansa tüketicilerin ürünleri nasıl kullandıklarını değil, hayatlarını nasıl geliştirmek istediklerini bilmek. İnovasyonun diğer bir kaynağı da kriz. Eğer bir şey yanlış gider ya da çökerse, bu oluşum insanların acilen yeni düşünceler oluşturmasına neden olur. İnovasyon hiçbir zaman, fikir sahibi olmak demek değildir. Belirli bir temele dayalı yeni fikirler üretmektir, en elverişli olanı seçmektir. Şirketler de bu beceriye sahip olmalıdır."

Tema Konferansları ile sektörlere teknoloji ve gelecek ekseninde bakılacak

Bu yıl 5 Ekim'de, Telekom, e-Sağlık/Tele Sağlık, Savunmada Bilişim ve Finansta Bilişim başlıklı tema konferanslarına paralel olarak ev sahipliği yapacak olan Bilişim Zirvesi'10, her sektörde özel sektörden üst düzey yetkililer ve kamunun katılımıyla sektörlerin gelecek senaryolarını çizecek.

Telekom Konferansı

Telekomünikasyon sektöründe dördüncü nesil iletişimin geleceği ve acil durum haberleşme sistemlerine dair ipuçlarını gündeme taşıyacak olan konferans, genişbant teknolojinin toplumların dönüşümündeki etkilerine de farklı panellerle ışık tutacak.

Panel başlıkları:

- Acil Durum ve Kamu Güvenliği Haberleşmesi
- Telekomda Atılımcı Düzenleme ve Standardizasyon
- Genişbant teknolojileri dünya refahına nasıl katkıda bulunacak

e-Sağlık/Tele Sağlık Konferansı

Bu yıl, birey merkezli sağlık kavramından yola çıkılarak oluşturulan e-Sağlık/Tele Sağlık Konferansı'nda elektronik hasta kayıtları ve uzaktan erişimden evde bakıma, hasta yönetimi ve hizmet kalitesinden mobil sağlığa uzanan yelpazede projeler, örnekler ve yasal düzenlemeler hem kamu yetkilileri hem konunun uluslararası uzmanları tarafından ele alınacak.

T.C. Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Ekrem Atbakan'ın da konuşmacı olacağı Konferans'ta, Oracle Doğu Avrupa Sağlık Sektörü İş Geliştirme Direktörü ve Vodafone Sağlık Çözümleri Başkanı da en güncel uygulamalar konusunda bilgi verecek.

Panel başlıkları:

- Hastane bilgi yönetim sistemlerinde neredeyiz?
- Başhekimler başarı hikayelerini anlatıyor
- Birey hasta merkezli sağlık uygulamaları ve bilişimin rolü
- Bilişimle sağlıkta bakım kalitesini yükseltmek

Finansta Bilişim Konferansı

Türk finans sektörünün sergilediği güçlü yapıda teknolojinin yerinin sorgulanacağı konferans Bankalar Birliği Başkanı Ersin Özince'nin açılış konuşmasıyla başlayacak ve gerçekleştirilen panellerle finans sektörünün gelecek on yılı sorgulayacak.

21. yüzyılda yeni finansal hizmetler, kanallar, araçlar başlığında gerçekleşecek panelin konuşmacıları arasında Akbank Bilgi Teknolojileri Genel Müdür Yardımcısı Alparslan Özlü, Yapı Kredi Bilgi Teknolojileri Başkanı Cahit Erdoğan, İş Bankası Bilgi Teknolojileri, Operasyonlar ve Alternatif Dağıtım Kanallarından Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hakan Aran ve Garanti Bankası Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Hüsnü Erel yer alacak.

Panel başlıkları:

- 21. yy'ın ikinci on yılında kullanıcı gereksinimlerine uygun finansal hizmetler
- Bireysel bankacılıkta ve ödeme teknolojilerinde bizi neler bekliyor

Savunmada Bilişim Konferansı

Savunma sanayi çözümlerinin sivil hayata uygulanması başlığının öne çıktığı Konferans, siber güvenlik ve ağ destekli yetenek alanında yapılan çalışmaları gündeme taşıyacak. Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar'ın katılımıyla gerçekleşecek Konferans, iki ayrı panele de ev sahipliği yapacak.

Panel başlıkları

- Ağ destekli yetenek: Kritik tesis, ve altyapıların güvenliği
- Savunma çözümlerinin kamu ve özel sektöre uyarlanması

Bilişim Zirvesi'10 forumlarla farklı konuları gündeme getirecek

Bilişim Zirvesi, bu yıl Devletler Arası e-Devlet Forumu ve Yeni Medya Forumlarına ev sahipliği yapacak.

Devletlerarası E-Devlet Forumu

Zirve bu yıl, ilk kez gerçekleşecek ve bölge ülkelerdeki başarılı e-devlet projeleri ve işbirliği olanaklarını gündeme getirecek olan Devletlerarası e-Devlet Forumu'na ev sahipliği yapacak. Bölge ülkelerden de katılımcıları ağırlayacak olan konferans, fikir alışverişine olanak sağlayacak.

Panel başlıkları:

- Türkiye'de e-Devlet vizyonu ve gelecek on yıl hedefleri
- e-Devlet örnekleri sunumları
- Bölge ülkelerinin e-Devlet politikaları uygulamaları, hedefleri, ülkelerarası e-Devlet projelerinin paylaşımı ve işbirliği olanakları

Yeni Medya Forumu

Yeni medyanın yarattığı fırsatlar ve yeni medyadaki son gelişmelerin ele alınacağı ve Interactive Advertising Bureau Başkanı Levent Erden'in konuk konuşmacı olarak katılacağı Yeni Medya Forumu, yeni medyada iş ve pazarlamanın konumu, sosyal ağlar, IPTV ve mobil medya konularının tartışılacağı bir platform sunacak.

Panel başlıkları:

- Türkiye'de yeni medyanın konumu, fırsatlat, tehditler
- IPTV'nin hukuki, teknik ve pazar geliştirme açısından bugünü ve geleceği

Bilişim Zirvesi'10 programı hakkında detaylı bilgi ve kayıt için http://www.bilisimzirvesi.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim