• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

BİMCO'dan korsan saldırılarına protesto

BİMCO'dan korsan saldırılarına protesto
Baltık ve Uluslararası Denizcilik Konseyi (BIMCO) Başkanı, korsan saldırılarını protesto etmek için dünyanın bütün limanlardaki gemilerin her öğlen 30 saniye siren çalmasını önerdi.

BİMCO'dan korsan saldırılarına protesto

Baltık ve Uluslararası Denizcilik Konseyi (BIMCO) Başkanı, korsan saldırılarını protesto etmek için dünyanın bütün limanlardaki gemilerin her öğlen 30 saniye siren çalmasını önerdi.

Protestonun amacı ise kamuoyunun dikkatini, ellerinde yaklaşık 800 gemi adamını tutan ve yaptıkları saldırılarla dünya ticaretini tehdit eden deniz haydutlarına çekmek.

Asya kıtasında sıklıkla meydana gelen, gemilere yapılan saldırılarla ilgili olarak Korsanlıkla ve Silahlı Soygunlarla Savaşmakta Bölgesel İşbirliği Anlaşma Konferansı’ndan çıkan (ReCAAP) ana fikri açıklayan BIMCO Başkanı Robert Lorenz-Meyer, artık harekete geçmenin şart olduğunu söyledi. Dünya devletlerine bu konuyu ciddiye almaları ve bir an önce bir çözüm yolu bulmak için çalışmalara başlamalarını hatırlatmak için böyle bir protestonun şart olduğunu söyledi. Lorenz-Meyer, “Somalili korsanların ticari gemilere yaptıkları saldırılar Basra Körfezi’nin kullanıldığı ticaret ağını olumsuz etkiliyor. Bu ağ dünya ekonomisinin gelişimi için oldukça öneli bir parça” şeklinde konuştu.

Çeşitli ülkelerin deniz kuvvetlerinin, Aden Körfezi ve Hint Okyanusu’nda ticari gemileri korumak için korsanlara karşı verdikleri mücadeleyi takdir ettiğini söyleyen Lorenz-Meyer,”Ancak bugüne kadar, korsanların kaçırdıkları gemileri ana gibi kullanmalarına etkili bir şekilde karşı çıkıldığını gösteren iyi bir örnek yok” şeklinde konuştu. BIMCO’nun 1990’lardan beri korsanlıkla savaşta yer aldığını söyleyen Lorenz-Meyer;

“Konunun ilgilendirdiği bütün dünya ülkeleri birlikte hareket etmeli ve geniş kapsamlı bir strateji oluşturmalı. Korsanların saldırılarını azaltmaya çalışmak yerine onların bütün eylemlerini durduracak ciddi önlemler almalılar. Malaca ve Singapur’da, ülkelerin ortak hareket etmesi, diyalog ve yeterinde bu işe önem vermenin sonucunda korsan saldırılar önlendi. Evet, Somali’deki durum orayla aynı değil ama bu bir mazeret olarak kabul edilemez. Yüksek sesle protesto etmeliyiz ve bu siren çalarak sesimizi duyurma fikrini de bizim artan sabırsızlığımızı ve konunun aciliyetini sembolize etmeli ” ifadelerini kullandı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim