• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Bin gence iş fırsatı yaratacak işbirliği

Bin gence iş fırsatı yaratacak işbirliği
Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Realty World Türkiye Akademi’nin birlikte düzenleyecekleri eğitim programlarıyla emlak sektöründe çalışmak üzere bin gence iş fırsatı yaratılacak.

Bin gence iş fırsatı yaratacak işbirliği

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ve Realty World Türkiye Akademi’nin birlikte düzenleyecekleri eğitim programlarıyla emlak sektöründe çalışmak üzere bin gence iş fırsatı yaratılacak.

İŞKUR Genel Müdürü Mustafa Kemal Biçerli verilecek eğitim programının yüzde 50 istihdam garantili olduğunu söyledi.

İŞKUR ve Realty World, Türkiye’deki işsizlik problemine çözüm getirebilmek adına bir işbirliği protokolü imzaladı. 2007 yılından beri Garanti Koza bünyesinde faaliyet gösteren Realty World, Türkiye genelindeki ofislerindeki danışman ihtiyacını da karşılamak adına İŞKUR ile mesleki eğitim programları düzenleyecek. Eğitim alan katılımcılar, Realty World ofislerinde istihdam edilecek.

Realty World, İŞKUR ile imzaladığı protokol ile emlak sektöründe bir ilke imza attı. Protokol dahilinde, Realty World, İŞKUR’un bir ön elemeyle belirlediği kayıtlı işsizleri, eğitim programından geçirdikten sonra kendi bünyesinde istihdam edecek.

Türkiye’de 2.5 milyon işsiz olduğunu belirten Realty World Türkiye Genel Koordinatörü Mustafa Baygan, “Realty World, Türkiye’de faaliyet göstermeye başladığı günden beri yükselişini devam ettiriyor. 2010 yılını 70 franchise ofisi ile kapatmamız, bugün yaklaşık 80 ofise sahip olmamız başarımızın bir göstergesi. Bu başarılarımızı, Realty World ailesinin üyeleri olan broker ve danışmanlarımız ile sağladık. Doğru danışmanın fark yarattığına gönülden inanıyoruz. Nitelikli ve doğru çalışan arayışımızı karşılamak için, bu alanda kendisini ispatlamış ve etkili sonuçlar çıkarmış olan İŞKUR ile imzaladığımız protokolün yerinde ve isabetli bir karar olduğunu düşünüyoruz. Eğitimleri 10 ilde en az bin kişiye vermeyi ve katılımcıları bu eğitim sonrasında istihdam etmeyi planlıyoruz. Bu sayının ilerleyen zamanlarda artacağına inanıyoruz” dedi.

-KURSLAR, YÜZDE 50 İSTİHDAM GARANTİLİ-

İŞKUR Genel Müdürü Mustafa Kemal Biçerli, iki kurum arasında verilecek olan kursların yüzde 50 istihdam garantili olduğunu ifade ederek, “İşsizlik sorunu günümüz dünyasının en önemli sorunları arasında. Bu sorunla mücadele etmenin en etkili yollarından birisi de işgücüne nitelik kazandırmaktan geçiyor. Türkiye İş Kurumunun temel fonksiyonlarından birisi de işverenlerin eleman ihtiyaçlarının nitelikli işgücü ile karşılanmasına yardımcı olmaktır. İşverenlerin nitelikli eleman ihtiyacını karşılamak için her türlü destegi veriyoruz. Realty World Türkiye ortaklığında gerçekleştireceğimiz bu eğitimlerle bin işsiz gencimizin istihdam edilebilirlikleri artırılaçak ve iş piyasasında geçerli bir meslek kazanmış olacaklardır. Kurum olarak, istihdama dönük mesleki eğitimlere büyük bir önem veriyor ve destekliyoruz. Bu kapsamda istihdam edecek firmanın belirlediği kritere sahip kayıtlı işsizlerimizi tespit ederek eğitim almalarını saglıyoruz” dedi.

Son 2 yılda İŞKUR’un 400 bin kişiye mesleki eğitim verdiğini ifade eden Biçerli, “Kursiyerlerin eğitim süresince iş kazası ve meslek hastalıklarına karşı sigorta pirimlerini ödüyoruz. Ayrıca işsizlerimize, eğitime katıldıkları her fiili kurs günü için kursiyer zaruri gideri ödeyerek kurs süresince mali destekte bulunuyoruz. Bundan sonra da işgücü piyasasının önemli işveren aktörleri ile istihdam odaklı mesleki eğitim faaliyetlerimizi arttırmayı hedefliyoruz. İşbirliğinden ve çabalarından dolayı Realty World Türkiye’yi kutluyorum” diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim