• BIST 8718.11
  • Altın 2246.536
  • Dolar 32.3335
  • Euro 35.1875
  • İstanbul 8 °C
  • Ankara 2 °C

Binali Yıldırım 3. Havalimanı hakkında konuştu

Binali Yıldırım 3. Havalimanı hakkında konuştu
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul'a yapılacak 3. havalimanı için önümüzdeki ay içinde ihaleye çıkacaklarını söyledi...

 

Şartnamenin titizlikle hazırlandığı bilgisini veren Bakan, 3. havalimanının işletmeye alınmasından sonra Atatürk Havalimanı'nın durumuyla ilgili soruya şu cevabı verdi: "Şartnamede Atatürk Havalimanı'nın durumu net olarak tanımlanacak. Bir belirsizlik olmayacak. Yatırımcılar bilecek ki orada bir havalimanı var. Burada da yeni bir havalimanı yapılıyor. Şartlar belli, eski havalimanının ne olacağı belli. Şartnameyi gün yüzüne çıkarttığımızda belirsizlik ortadan kalkacak. Şartname ortada olmadığı için bir belirsizlik varmış gibi."
 
Bakan Yıldırım, Zaman'da yer alan habere göre; 3. havalimanının işletmeye alındığında Atatürk Havalimanı'nın yolcu trafiğine kapatılacağı yönündeki iddialara katılmadı.
 
"Mevcut işletmecinin hakkı korunacak." diyen Bakan, "3 alternatif üzerinde çalışıyoruz. Bunlardan biri 3 havalimanının da çalışması yönünde. Nereye ne kadar trafik yönlendireceğimizi biz biliyoruz. Onun hesabını biz yapacağız. Diyeceğiz ki, şurada şu kadar trafik olsun, burada bu kadar. Ayarlamayı biz yapacağız. Bunu düzenlediğimiz zaman 3 havalimanını da aktif hale getirmiş oluyoruz. Biz çerçeveyi çiziyoruz ve diyoruz ki, mevcut işletmecinin sözleşmesinden doğan hakkını hukukunu zayi etmeyecek bir düzenleme yapılacak. Mevcut işletmeci mağdur olmasın ama yeni havalimanına girecek işletmeciler için de cazip olmaya devam etsin. Bu dengeyi kurmak lazım." diye konuştu. Ulaştırma Bakanı, diğer alternatif çözümler üzerinde de çalışmaların sürdüğünü kaydetti.
 
www.UlaismOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim