• BIST 9079.97
  • Altın 2323.68
  • Dolar 32.3605
  • Euro 34.9265
  • İstanbul 11 °C
  • Ankara 12 °C

Binali Yıldırım: 3. Köprüde sapma oldu

Binali Yıldırım: 3. Köprüde  sapma oldu
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 3. köprünün güzergahında bazı yerlerde mecburi sapmalar olduğunu bildirdi
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, 3. köprünün güzergahında bazı yerlerde mecburi sapmalar olduğunu bildirerek, "Mesela kuş yollarına rastladı Riva deresinde. Orada hafif yolu değiştirdik. Kaynak sularına rastlayan bölgeler oldu değiştirdik. Böyle mecburi ufak tefek değişikliklerin planlara işlenmesi lazım." dedi. 
 
Yıldırım, Bingöl Havalimanı'nın açılış töreni öncesinde gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını yanıtladı. Bingöl Havalimanı'nın açılmasıyla Türkiye'nin hizmet verilen havalimanı sayısının 51 olacağını ifade eden Bakan Yıldırım, "Bugün 12 Temmuz, Bingöl'ün plakası da 12. Bu güzel günde Bingöl'e havalimanı kazandırmaktan büyük bir bahtiyarlık duyuyoruz. Hayırlı uğurlu olsun." ifadelerini kullandı. 
 
3. köprünün imar planının iptal edildiği ile ilgili çıkan haberlerin sorulması üzerine Yıldırım, bunun iddiaların gerçek dışı ve talihsiz bir haber olduğunu söyledi. 
 
Projenin güzergahı ve köprünün yeriyle ilgili herhangi bir yanlışın olmadığını anlatan Yıldırım, "Yanlış yapılan bir iş yok. Düzmece bir haber. Şu var. Köprü güzergahında bazı yerlerde mecburi sapmalar oldu. Mesela kuş yollarına rastladı Riva deresinde. Orada hafif yolu değiştirdik. Kaynak sularına rastlayan bölgeler oldu, değiştirdik. Böyle mecburi ufak tefek değişikliklerin planlara işlenmesi lazım. Yapılan işlem budur. Yoksa köprüyü gelişi güzel yapıyoruz sonra 'kusura bakmayın' yanlış oldu, bu ciddiyetsiz bir şey. Maalesef farklı bir işlemi tamamen çarpıtarak, yanlış bir şekilde verilmiştir. Kafa karıştırmaya yönelik bir haberdir." diye konuştu. 
 
Ağaçların yanlış yere kesildiği iddialarını da değerlendiren Yıldırım, yeşil konusunda gereken hassasiyet gösteriliyor. 400 hektarlık alanda yapılan yol çalışmasına mukabil 6 farklı noktada 1400 hektarlık bölgeyi ağaçlandırıyoruz." dedi.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim