• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Binali Yıldırım: 9 yılda 79 yılı ikiye katladık

Binali Yıldırım: 9 yılda 79 yılı ikiye katladık
Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, kendilerinden önce Cumhuriyet tarihinde 79 yılda yapılan bölünmüş yolun iki katını 9 yılda yaptıklarını söyledi.

Binali Yıldırım: 9 yılda 79 yılı ikiye katladık

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, kendilerinden önce Cumhuriyet tarihinde 79 yılda yapılan bölünmüş yolun iki katını 9 yılda yaptıklarını söyledi.

Denizli Çevreyolu 1.Kısım 2.Etap’ı düzenlenen törenle açıldı. Açılış törenine Bakan Yıldırım Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, AK Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci, Mehmet Yüksel, Bilal Uçar, Nurcan Dalbudak ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Denizli’nin gönüllerin, kültürlerin buluştuğu bir il olduğunu ifade eden Bakan Yıldırım, açılan çevre yolla şehir içerisinde egzoz ve ses kirliliğinin artık olmayacağını belirtti. Yıldırım, “İzmir-Aydın-Denizli yolu ‘yapılsın yapılmasın, otoyol yapılacak yapılmayacak’ diye diye 10 sene geçti. 2000'li yıllarda ne babayiğitler burada Denizli-Antalya otoyolu kullanılacak dediler mi? Hiçbir şey olmadı. Geldik, sessiz sedasız, İzmir'den Antalya'ya kadar bölünmüş yolu yaptık çıktık mı? Hiç reklâm yaptık mı? Yolu yaptık bitirdik. Fazla lafa hacet yok, şimdi bunun sıcak asfaltını yaptığımız zaman al sana otoyol. Ne farkı var, 2 geliş, 2 gidiş. Üstelik parası da yok, parasız otoyol. Şimdi önümüzdeki 10 yılın ihtiyacını gördük. Ama Denizli'nin önümüzdeki 50 yılını da hayal etmek yetmez, yapmak da bize yakışır. Onu da yapacağız.” dedi.

Cumhuriyet tarihinin 79 yıllık bölümünde yapılan bölünmüş yolun iki katını 9 yılda yaptıklarını vurgulayan Bakan Yıldırım, bütün yolların 3'te birini bölünmüş yol haline getirdiklerine dikkat çekti. Bölünmüş yolların kazaları da azalttığını dile getiren Yıldırım, “9 yıl içerisinde yaptığımız sıcak asfalt miktarı 8 bin kilometreyi buluyor. Daha önce yapılanların tamamı 5 bin kilometreyi bulmuyor. Önümüzdeki 4 yıl içerisinde 15 bin kilometre sıcak asfalt daha yapacağız. Bölünmüş yollarımızın tamamı sıcak asfaltla kaplanacak. Bir anlamda bütün bölünmüş yollar otoyol haline gelecek. Bütün valilerimizden, kaymakamlarımızdan, belediye başkanlarımızdan özellikle rica ediyorum. Şu yollarımızın kenarlarını birlikte güzelleştirelim. Biz yol yapmaktan makyaj yapmaya fırsat bulamıyoruz. Makyajında da bize yardımcı olun. Hep beraber yollarımızı daha güzel hale getirelim." diye konuştu.

İzmir-Aydın-Denizli demir yolunun Anadolu’da en önce yapılan demir yolu olduğunu hatırlatan Bakan Yıldırım, 1856 yılında yapılan bu hattın o günden bugüne hiç bakım görmediğini söyledi. Yıldırım sözlerine şöyle devam etti: “Hiç yenilenmemiş, niye sefer yok, çünkü o demir yolunu yeniden yapıyoruz. Yakında bitecek, daha yeni trenlerle hızlı şekilde çalışmaya devam edecek. Onun için şu an kapalı. Denizli'ye 2003'ten önce yapılan yol miktarı 67 kilometre. Biz 202 kilometre bunun üzerine ilave yaptık. 9 yılda 202 kilometre, 79 yılda 67 kilometre işte hizmet farkı burada. 3 kattan fazla. Denizli'ye ne yapsan yakışır. Çünkü Denizli üretiyor. Türkiye'nin zenginliğine zenginlik katıyor. Denizli'ye horozluk yok, Denizli'nin zaten horozu var. Şimdi bu turizm merkezinin bölünmüş yolunu yaptığımız zaman, ışıklandırmasını da yaptığımız zaman. Yakışır mı 1,5 milyon ziyaretçi Denizli'ye? En az 5 milyon gelecek."

Denizli-İzmir demir yolu çalışmaları hakkında da bilgi veren Bakan Yıldırım, demiryolunu kesen 160 tane yol olduğunu belirterek, “Bu yolların emniyetini alıyoruz. Aklına yatan yerden herkes yol yapmış. Ne olacak 160 noktadan kesilirse demir yolu? Dur kalk, dur kalk Denizli çıkıyor 6 -7 saate. Bunları bariyerli, kontrollü hale getiriyoruz. Denizli-İzmir arası 3 saatin altına inecek. Üzerine yeni tren setlerini de koyduğumuz zaman değme keyfime. Bunlar aynı zamanda EXPO'ya hazırlık." şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Denizli Çevreyolu 1. Kısım 2. Etap olan Laodikya Kavşağı-Ankara bağlantı kavşağı arasındaki çevre yolunun açılış kurdelesi Bakan yıldırım ve protokol üyeleri tarafından kesildi. Yıldırım, daha sonra kendi kullandığı makam aracıyla çevre yolunun devamı olan 2. kısmın temelinin atılacağı Ankara bağlantı kavşağına kadar gitti. Burada 2. kısmın temelini atan Yıldırım, iş makinesine binerek bir süre operatörlük yaptı, kepçe ile yerden aldığı toprağı kamyona boşalttı.

Törenin ardından Denizli Belediyesi'ni ziyaret eden Bakan Yıldırım’ın belediyeye girişi esnasında Büyük Birlik Partisi'nin balkonundan Alperen Ocakları'na üye birkaç kişilik grup tarafından Muhsin Yazıcıoğlu’nun soruşturması ağır ilerlediği iddiasıyla protesto yapıldı. Yıldırım, Başkan Zolan'dan belediyenin çalışmaları hakkında brifing aldı.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim