• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Binali Yıldırım Bergama'da açılışa katıldı

Binali Yıldırım Bergama'da açılışa katıldı
Eski Ulaştırma Bakanı İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, "Ege bizim, İzmir bizim" diyenler şimdi ne yapacaklarını şaşırdı. Hiç kimse milletin oyuna sahip çıkmasın. Millet kime kırmızı kart göstereceğini çok iyi biliyor." dedi.

Binali Yıldırım Bergama'da açılışa katıldı

Eski Ulaştırma Bakanı İzmir 2. Bölge Milletvekili Adayı Binali Yıldırım, "Ege bizim, İzmir bizim" diyenler şimdi ne yapacaklarını şaşırdı. Hiç kimse milletin oyuna sahip çıkmasın. Millet kime kırmızı kart göstereceğini çok iyi biliyor." dedi.
 
Yıldırım, AK Parti Bergama İlçe Teşkilatı tarafından hazırlanan Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışına katıldı. AK Parti iktidarı olarak hizmet için yola çıktıklarını belirten Yıldırım, 8,5 yılda Türkiye'de yapılamayan hizmetleri başardıklarını belirtti. Binali Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bergama, bereketli toprakları, tarihi kültürel zenginlikleri ile İzmir'in bir coğrafi ve nüfus olarak önemli bir merkezi. Bakırçay Havzası ve Gediz Havzası'nın bereketli topraklarında yaptıklarımız yanında yapacaklarımız çok daha önemli. Bu bölgeye yapacağımız önemli projelerimiz var. Zeytindağ bölgesine Türkiye'nin en büyük, dünyanın 10 limanı arasına girecek olan Kuzey Ege Konteynır Limanı'nı açacağız. İhalesini gerçekleştirdik. 15 Mayıs'ta halkımız ile beraber temelini atacağız. 50 senedir dillere destan olan projeyi hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu liman yapılınca bölgede çok önemli istihdam alanı doğacak. Ve binlerce insanımız iş, aş sahibi olacak. Liman, açıldığında en önemli merkez Bergama olacak. Limanla beraber demir yolu bağlantılarını da bitireceğiz. Geçtiğimiz aylarda hizmete verdiğimiz Aliağa ve Cuma Ovası raylı sisteminin Bergama'ya uzatılması için İZBAN Şirketi'ne gerekli talimatı verdim. Proje ve etüt çalışmaları yakın zamanda başlayacak. Bergama kavşak noktası olacak. Yolların kavşak noktası, Kuzey Ege Çandarlı Limanı'nın kavşak noktası, İstanbul-İzmir Otoyol'un kavşak noktası olacak. Savaştepe yakınlarından geçecek otoyolun en önemlisi çıkış noktalarından birisi Bergama olacağını şimdiden müjdeliyorum. Bunu burada ilan ediyorum."

Yıldırım, İzmir'in EXPO 2020 adaylığını Başbakan
Recep Tayyip Erdoğan'ın onayladığını belirterek, yazının Paris'e gönderildiğini söyledi. EXPO'nun Bergama'ya önemli katkılar sağladığını belirten Eski Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "EXPO demek, Bergama'nın hayat bulması demek. Buraya gelecek olan turist sayısının artacağı anlamına geliyor. Bergama'nın ekonomisinin kalkınması için bir fırsat." diye konuştu.

Bergama Devlet Hastanesi Soma yolundaki aksaklıktan ilgileneceğini dile getiren Yıldırım, "Neden bu kadar uzadı, onun da hesabını soracağım. Kentte kavşakları ile ilgili sorunlar, bu sorunları belediye çözebilirse çözer, çözemez ise biz yaparız. Bizim hizmetten başka derdimiz olmaz. "İşimiz hizmet, gücümüz millet" diyerek yola çıktık. Artık, İzmir'in 30 ilçesinin boş laflarla, siyasi lütuflarla kaybedecek zamanı yok. İzmir'de kim bir şey söyleyecekse projeleri ile söyleyecek. Yaptıkları ile söyleyecek, yapacakları ile söyleyecek. Bunu da sizlerin duaları ile başaracağız. Buraları hizmete boğacağız." dedi.

"Ege bizim, İzmir bizim" diyenlerin şimdi ne yapacaklarını şaşırdıklarını ifade eden Yıldırım, hiç kimsenin milletin oyuna sahip çıkmaması gerektiğini söyledi.
Binali Yıldırım, şöyle dedi:

"Millet kime kırmızı kart göstereceğini çok iyi biliyor. Artık, Türkiye'nin bugününü değil, yarınını değil, Cumhuriyetimizin 100. yılında, 2023'de yapacağımız projeleri açıklıyoruz. Amacımız, gelecek nesillere daha güzel ülke bırakmak. İnsanlara daha iyi bir ülke bırakma düşüncesindeyiz. Hizmet için yola çıktık. 8,5 yıldır yapılmayan hizmetleri yaptık. Türkiye'yi baştan başa duble yollarla donattık. 6 binden aldık, 19 bin 500 km'ye getirdik. Türkiye'yi yüksek hızlı trenlerle tanıştırdık. Türkiye, dünyada sekizinci, Avrupa'da altıncı yüksek hızlı tren işletmeciliğine sahip bir ülke haline geldi. Hava yollarımızı "halkın yolu" yaptık. 10 milyon vatandaşımızın ilk defa uçağa binmesini sağladık. 8 milyon olan hava taşımacılığını 103 milyona çıkardık."

İzmir'in 4 üniversitesine, 5 üniversite de AK Parti iktidarı zamanında eklediklerini dile getiren Eski Ulaştırma Bakanı
Binali Yıldırım, Bergamalıların ısrarla istediği Kâtip Çelebi Üniversitesi'nin yüksek okul bölümlerinin bazılarını Bergama'ya kazandırmak için çalışacaklarını söyledi.

Ardından, AK Parti'nin milletvekili adayları partililere tanıtıldı. Daha sonra Bakan Yıldırım ve milletvekili adayları, Seçim Koordinasyon Merkezi'nin açılışını yaptı.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim