• BIST 9079.97
  • Altın 2324.229
  • Dolar 32.3599
  • Euro 34.9268
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Binali Yıldırım görevi Elvan'a devretti

Binali Yıldırım görevi Elvan'a devretti
Cumhuriyet tarihinin aynı görevde kesintisiz olarak kalma rekorunu kıran kabinenin en başarılı bakanı Binali Yıldırım, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevini, Lütfi Elvan'a devretti.

 

Görevi Lütfi Elvan'a bırakan Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım bakanlığındaki devir teslim töreninde görevi süresinde yapılan hizmetleri anlattı. Yıldırım Hızlı trende önemli adımlar attıklarını yarın da Başbakan Erdoğan ile birlikte Eskişehir İstanbul hızlı treninin test sürüşünü yapacaklarını açıkladı.
 
Binali Yıldırım Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevini, Lütfi Elvan'a devretti. AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan Binali Yıldırım, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevini, Lütfi Elvan'a devretti.
 
Cumhuriyet tarihinin aynı görevde kesintisiz olarak kalma rekorunu kıran kabinenin en başarılı bakanı Binali Yıldırım, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevini Lütfi Elvan'a teslim etti. Binali Yıldırım, 11 yılla bir rekora imza atarak ayrıldı.
 
Binali Yıldırım, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'ndaki makamında gerçekleşen devir teslimde hayli duygusaldı. Yıldırım ekibine teşekkür ederek veda etti.
 
Yıldırım "Bu bakanlıkta 11 sene hiç 'ben demedim". Hep biz dedim. Bu başarının arkasında ekip anlaşıyla çalışma vardır. 100 bin civarındaki ulaştırma ordusu ile bir olduk, beraber olduk. Gönüllerimizi akıllarımızı birleştirdik ve halkımızın yüzünü ağartacak hizmetleri yaptık. Çok süper çok zeki değil ama samimi çalışan, birbirinin kuyusunu kazan değil birbirini destekleyen güzel bir ekibimiz var. Bu ekiple çok güzel işlere imza atacağınıza inanıyorum” dedi.
 
SAYIN BAŞBAKAN HEP YANIMIZDA OLDU
 
“Bugünlere gelmemizde en büyük güvencemiz 76 milyon insanımızın duasıdır. Bunun ötesinde Sayın Başbakanımızın Recep Tayyip Erdoğan'ın bu ülkeye olan sevdası bu başarının arkasındaki en önemli etkendir. O bize güvendi, önümüzü açtı, zor zamanımızda hep yanımızda oldu” diyen Yıldırım, uçağı insanların hayalinden çıkardıklarını herkesin hizmetine açtıklarını bununla birlikte Marmaray gibi bir projeyi gerçekleştirdiklerini Hızlı trende önemli adımlar attıklarını yarın da Başbakan Erdoğan ile birlikte Eskişehir İstanbul hızlı treninin test sürüşünü yapacaklarını açıkladı.
 
Binali Yıldırım denizciliği, kara yolunu, iletişimi çok farklı noktaya getirdiklerini belirtirken 100 bin dolayında ulaştırma ordusu olduğunu ve halkın yüzünü ağrıtacak çalışmalar yaptıklarını, ekibin birbirinin kuyusunu kazan değil, samimi birbirine destek olan bir ekipolduğunu söyledi.
 
"Sayın Başbakan bize güvendi yolumuzu açtı, zor zamanımızda hep yanımızda oldu, biz de ondan aldığımız güçle bu hizmetleri ve mutluluğu gururu milletimize yaşattık. Ülkemizin güven istikrarı neleri yapmaya kadir olduğumuzu 11 yılda bize gösterdi. Osmanlı döneminden bugüne kadar hayal edilen, yarım yüzyıldır ihmal edilen demir yollarını ayağa kaldıran bu ekiple birlikte yer alma konumum oldu.
 
Sayın başbakanın güveni ile İzmir Büyükşehir'e aday oldum. Tüm arkadaşlarımla 11 yıllık başarı öykümüzü İzmir'e taşımak bize nasip olur diliyorum". Bir ara gözleri dolan Binali Yıldırım, son söz olarak ülkenin yüzünü ağırtmak için çalışan tüm arkadaşlarına teşekkür ederken görev sırasında hayatını kaybeden arkadaşlarına başsağlığı diledi aile ve çocuklarına da teşekkür etti.
 
Yıldırım,"Bu sabah torunum bana telefonda dede çok mutluyum, seni daha çok göreceğim dedi. Öyle olur mu bilmiyorum ama aileme herşey için çok teşekkür ediyorum" dedi.
 
YENİ BAKAN NE DEDİ?
 
Görevi devralan yeni bakan Lütfi Elvan ise şu açıklamayı yaptı;
“Sayın Başbakanımıza bana bu görevi layık gördüğü için teşekkür ediyorum. Allah utandırmasın diyorum. Zor bir görevi devraldığımın farkındayım.Sadece Türkiye de değil dünyada ses getiren projeler de imzası olan bakanımıza teşekkür ederim ve hep biz anlayışı ile çalışmalarımıza devam edeceğiz. Türkiye büyümeye ve güçlenmeye devam edecektir, halkımızın hiç şüphesi olmasın. Belediye başkanlığı adaylığında da bakanımıza başarılar diliyorum" diye konuştu.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim