• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Binali Yıldırım: Hayal diyenler mahçup oldu

Binali Yıldırım: Hayal diyenler mahçup oldu
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, İzmir'in tam bir Türkiye mozaiği olduğunu ifade etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayları, "Konya Günleri" etkinliğinin açılışında bir araya geldi.Ege Bölgesi Konya Dernekleri Federasyonu (KONFED) tarafından düzenlenen Konya Günleri etkinliğinin İzmir Fuarı 1 Nolu Holde yapılan açılışına, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP adayı Aziz Kocaoğlu, AK Parti adayı Binali Yıldırım, MHP adayı Murat Taşer, Saadet Partisi adayı Mehmet Ali Özüdoğru ile bazı ilçe belediye başkanları ve adayları da katıldı.

KOCAOĞLU: FUAR ATATÜRK'ÜN EMRİYLE YAPILDI

Salona ilk olarak gelen AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Yıldırım, KONFED Başkanı Mehmet Aydoğan ve ilçe belediye başkan adaylarınca karşılandı. Yıldırım'ın yerini almasının ardından salona giren İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu, "İzmir azizdir, aziz kalacak" sloganlarıyla karşılandı.
Kocaoğlu, açılışta yaptığı konuşmada, İzmir'in Türkiye'de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün talimatıyla fuarcılığın başladığı kent olduğunu ve fuarcılık geleneğini hızlı bir şekilde büyüterek sürdürdüğünü ifade etti.
İzmir Enternasyonal Fuarı'nda 10 yıl önce "onur konuğu ülke" uygulamasına, "onur konuğu kent" uygulamasını dahil ederek, tanıtım sıkıntısı çeken Anadolu şehirlerine kendilerini Türkiye'ye ve dünyaya duyurma fırsatı sunduklarını dile getiren Kocaoğlu, bunun yanında Türkiye'nin her il ve ilçesinden gelerek İzmir'e yerleşen vatandaşlara, düzenlenen böylesi etkinliklerle doğup büyüdükleri kentlerle buluşma imkanı sağladıklarını söyledi.
Kocaoğlu, bu etkinliklerin İzmir'de yaşayanların diğer illerden gelen hemşehrilerin kültürlerini tanıması ve kaynaşması açısından büyük önem taşıdığını belirterek, "Ülkemize barışın, 76 milyon vatandaşın birbirini sevmesinin, birbirini tanıması, gelenek göreneklerini bilmesiyle mümkün olduğuna inanıyorum. Onun için bu etkinlikleri sürdürüyoruz, destek oluyoruz ve olmaya devam edeceğiz" dedi.

BİNALİ YILDIRIM: İZMİR TAM BİR TÜRKİYE MOZAİĞİ

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım da İzmir'in tam bir Türkiye mozaiği olduğunu ifade etti. İzmir'de, Türkiye'nin 80 vilayetinden göç ederek buradan yaşayan vatandaşların bulunduğunu belirten Yıldırım, göçle İzmir'e gelenler içerisinde Konya'nın ilk 4 il arasında yer aldığını, dolayısıyla İzmir'in sosyal, kültürel ve ekonomik hayatında çok önemli yeri olduğunu kaydetti.
Yıldırım, Konya'nın bir çok özelliğinin yanında hoşgörü, sevgi ve kardeşliğin başkenti olduğunu dile getirerek, "Bu hoşgörü, ülkemizin her tarafında, 780 bin kilometrekare toprağında bizim geleceğimizdir. Nesillerimizin daha mutlu, refah içinde yaşaması için büyük bilgenin öğüdüdür" dedi.

"HAYAL GÖRÜYOR DİYENLER OLDU AMA..."

Konya'nın kendisi için önemli bir yeri olduğunu ve özel anılara sahip olduğunu ifade eden Yıldırım, şöyle konuştu:
"İlk hızlı trenin gidişinde yaşadığım heyecanı bugün gibi hatırlıyorum. Konya ile Ankara arası 1,5 saatin altına inecek dediğimizde, 'Bu bakan hayal görüyor diyenler oldu' ama Allah'a şükür hayallere dalmıyoruz. Hızlı tren sadece Konya'ya ulaşımı kolaylaştırmadı, turizmini, ekonomisini, sanayisini geliştirdi. Bugün Konya sanayide başa güreşen illerimiz arasına girdi."

"İZMİR'E BİNALİ YILDIRIM GEREK"

Yıldırım, 11 yılda Konya'da olduğu gibi İzmir de dahil Türkiye'nin her yerinde önemli hizmetler yaptıklarını ve seçim döneminde olmalarına rağmen burada bunlardan söz etmeyeceğini dile getirdi.
Sözleri, "İzmir'e Binali Yıldırım gerek" sloganıyla kesilen Yıldırım, "Burada heyecan var. Heyecan rekabeti, rekabet hizmeti getirir" dedi.
MHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Taşer ve Saadet Partisi İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mehmet Ali Özüdoğru da insanlar arasındaki sevgi ve saygı duygularınını pekiştiren böylesi bir etkinlik düzenledikleri için KONFED yöneticilerine teşekkür etti.
Konuşmaların ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan adayları sahnede hep birlikte katılımcıları selamladı ve etkinliğin açılışını yaparak stantları gezdi.

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim