• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

Binali Yıldırım: İzmir taş devrinde yaşıyor

Binali Yıldırım: İzmir taş devrinde yaşıyor
AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım, "İzmir'de hizmet kazanacak" parolasıyla çalışmalara start veriyor.

AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, "İş yapmak gibi bir derdiniz olacak. 'Nasıl olsa insanlar bize oy veriyor yapmasak da olur...' Böyle gelmiş böyle gitmez. Kimse vatandaşın güvenini kötüye kullanmasın. Bu seçimler sizin seçiminiz. Ya şikayet etmeye devam edeceksiniz ya da bu zillete son vereceksiniz" dedi. İzmir Demir Çelik Sanayi AŞ'de incelemelerde bulunan Yıldırım, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Baret takıp fabrikadaki çalışmaları yerinde gören Yıldırım, daha sonra işçilerle birlikte yemek kuyruğuna girerek yemek aldı, aşçılarla sohbet etti. İşçilerle beraber yemek yiyen Yıldırım, kendisine yoğun ilgi gösteren çalışanlarla fotoğraf çektirdi.
Burada konuşan Yıldırım, Aliağa bölgesinin sanayi yoğunluğunun fazla olduğunu, Türkiye'nin ihracatına katma değer ürettiğini, İzmir Demir Çelik Sanayi A de ülkenin köklü kuruluşları arasında yer aldığını dile getirdi. Tesisin nasıl çalıştığını yerinde gördüklerini ifade eden Yıldırım, nisan, mayıs gibi devreye alınması planlanan yeni elektrik üretim tesisinin de 200 kişiye istihdam sağlayacağını kaydetti.
Bacaların tütmesinin ülkenin istikrarının, güveninin devam ettiğinin göstergesi olduğunu belirten Yıldırım, işçilerden ekmeklerine sahip çıkmalarını istedi.
Çalışanlara kazasız, belasız mesai dileyen Yıldırım, görev verilmesi halinde ekip olarak İzmir'in 30 ilçesine hizmet edeceklerini söyledi.
Buradan Foça ilçesine geçen Yıldırım, Yeni Foça'da esnaf ziyareti gerçekleştirdi.
Eski Foça'da da vatandaşlara hitap eden Yıldırım, iklimiyle, deniziyle, yeşiliyle, denizciliğiyle, tarımıyla, 7 bin yıllık tarihiyle Foça'nın ülkenin en güzel köşelerinden biri olduğunu belirtti.
İzmir'in 30 ilçesinde birbirinden değerli adaylarla yola çıktıklarını, Yeni Foça'da insanların yolunu keserek kanalizasyonlarının olmadığını söylediğini dile getiren Yıldırım, "Nerede, hangi devirde yaşıyoruz. Taş devri mi? Türkiye'nin en önemli sayfiye şehrinde kanalizasyon yok. Size buradan 11 yıl Türkiye'nin her köşesinde dağ gibi sorunları, dağ gibi eserlere dönüştüren Binali Yıldırım olarak söz veriyorum. Foça belediye başkanını seçtiğiniz gün, başkanımızın gündemindeki ilk konu kanalizasyon olacak" dedi.
Türkiye'de 11 yılda 4 binden fazla projeye imza attıklarını, verdikleri sözleri yerine getirerek bugünlere geldiklerini dile getiren Yıldırım, İzmir'in bölünmüş yollarını, çevre yolunu da kendilerinin yaptığını hatırlattı.
İZBAN'ı yaptıklarını, burayı günde 600 bin kişinin kullandığını dile getiren Yıldırım, ilçedeki minibüsçülerin sorununu da daha önce belediye başkanına ilettiğini, "İlgileneceğim, hemen çözeceğim" yanıtını aldığını ancak sorunun halen devam ettiğini belirtti.
Foça'da geçen seçimde söz verilen 89 projeden 22'sinin gerçekleştiren belediyenin sınıfta kalmayı hak ettiğini ifade eden Yıldırım, "Karne kırık değil mi? O zaman 30 Mart'ta karneyi yenileyeceğiz" dedi.

"BÖYLE GELMİŞ BÖYLE GİTMEZ"

İlçeye çeşitli engellere rağmen balıkçı barınağı yaptıklarını, Yeni Foça'ya da bu yıl 200 yat kapasiteli yat limanı yapacaklarını söyleyen Yıldırım, Aliağa fabrikalar bölgesi Yeni Foça'ya yolunun ihalesinin gerçekleştirildiğini ve 5 kilometrelik kısmın altyapısının bittiğini, yolun bu sene tamamlanacağını, ilçenin Menemen yolunun da bölünmüş yol haline getirilmesi için proje çalışmalarına başladığını belirtti.
Yıldırım, şöyle konuştu:
"Söz verip yapmamak yok. Ya söz vermeyeceksiniz ya da verdiğiniz sözü yerine getireceksiniz. İnsanları bir şeyden anlamıyor diye düşünmeyin. Bugün gün Foça'da verilen sözlerin hesabının sorulma günüdür. Önce Foça'yı erişilir hale getireceksiniz, kanalizasyonunu, altyapısını yapacaksınız. Sonra ekonomisini canlandıracaksınız. İnsanlar paraşütle, uçarak mı gelecek. Foça'dan körfeze kadar, Karaburun'a kadar deniz otobüsü neden olmasın. Komşu adalara seferler neden olmasın. Pekala olur. Ama bunu bilen olursanız yaparsınız.
Buranın en temel problemlerinden bir tanesi sit. Hiçbir yere elini atamıyorsun. Sit, İngilizce 'otur' demek. Sit de olacak, iş de olacak. Bunların ikisi bir arada mümkün. Ama her şeyden önce sizin derdinizle dertlenecek insan lazım. Size Emrullah Salih Keleş lazım. Bunlar kolay işler, hiç de zor değil. Ama dediğim gibi dertli olacaksınız, iş yapmak gibi bir derdiniz olacak. 'Nasıl olsa insanlar bize oy veriyor yapmasak da olur...' Böyle gelmiş böyle gitmez. Kimse vatandaşın güvenini kötüye kullanmasın. Bu seçimler sizin seçiminiz. Ya şikayet etmeye devam edeceksiniz ya da bu zillete son vereceksiniz."

www.ulasimonline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim