• BIST 9046.62
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Binali Yıldırım: Nerede kalmıştık deyip yola devam edeceğiz

Binali Yıldırım: Nerede kalmıştık deyip yola devam edeceğiz
AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, 12 yıl kesintisiz görev yaptığı Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na yeniden getirildi. İzmir’den kabineye giren tek isim olan Yıldırım, "Şimdi ’nerede kalmıştık’ diyerek yola devam edeceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın en yakınındaki isimlerden Binali Yıldırım yeniden Ulaştırma Denizcilik ve haberleşme Bakanı olarak kabineye girdi. Binali Yıldırım, 58, 59, 60 ve 61’inci hükümetlerinde 12 yıl kesintisiz Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yaptı. Yıldırım, Mart 2014 yerel seçimleri öncesi bu görevinden istifa ederek, İzmir Büyükşehir Belediye başkan adayı oldu. 3 dönem kuralı nedeniyle 7 Haziran seçimlerinde meclise giremeyen Yıldırım, Cumhurbaşkanı danışmanı olarak görev yaptı. Yıldırım, 1 Kasım seçimlerinde İzmir’den  Meclis’e, daha sonra da kabineye girdi.Binali Yıldırım, yeniden bakan olmasını  şu sözlerle değerlendirdi:

"AK Partili her milletvekili bakan olabilecek düzeydedir. Bu göreve yeniden getirilmem gurur verici. 12 yıl kesintisiz bakanlık yaptım. Şimdi ’nerede kalmıştık’ diyerek yola devam edeceğiz. Türkiye her alanda büyük gelişmeler kaydetti. Bu artarak devam edecek 2023 hedeflerine ulaşmak için başında bulunduğum bakanlığın tüm imkanlarını seferber edeceğim. Türkiye’ye sembol olacak büyük projelerin altına imza atmaya devam edeceğiz. 4 milyon İzmirli hemşehrim başta olmak üzere tüm Türkiye’nin hizmetindeyim." 

AK Parti İzmir İl Başkanı Bülent Delican, "Bizim için Binali Bey’in olması bizim için büyük bir onurdur. Türkiye’nin en uzun soluklu ve en büyük bütçeli bakanlığını yöneten Binali Yıldırım yeniden bu bakanlıkta birçok hizmete imza atacaktır. Gurur duyuyoruz ve tebrik ediyoruz" dedi.

"EGE’DEN DAHA FAZLA BAKAN OLMALIYDI" 

İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş da, yeni hükümetin hayırlı uğurlu olmasını dilerken, "Şahıslar bazında değerlendirme ya da eleştirme hakkımız olmadığını düşünüyoruz. Bu konuda takdir, bakanlarla birlikte çalışacak olan Başbakan Sayın Ahmet Davutoğlu’nundur. İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın, kentimiz için çok önemli projeleri yürüten Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na getirilmesi İzmir için son derece sevindirici oldu. Ancak Ege’den daha fazla bakanın yeni hükümette olması yönündeki beklentimiz gerçekleşmedi. Yine de bakanlarımızın tümü zaten ülkemizin bakanı. Oda olarak tüm bakanlarımız ile yakın ilişki kurarak üyelerimizin ve kentimizin sorunlarını çözmek için çalışacağız" dedi.

Aziz Kocaoğlu: Yıllardır birlikte çalışıyoruz

Yeni kabinenin hayırlı uğurlu olmasını dileyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İzmir Milletvekili Binali Yıldırım’ın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı olması ile ilgili de “Binali Bey’in İzmir’den bakan olmasını olumlu değerlendiriyorum. Binali Bey ile zaten yıllardan beri birlikte çalışıyoruz. Seçim sürecinde de sürekli İzmir’in problemlerini takip etme sözü vardı. Binali Bey ile İzmir’in işlerinin hükumet nezdinde yapılmasını birlikte takip edeceğiz” diye konuştu.

Deniz Haber Ajansı

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim