• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

Binali Yıldırım Öğrenci Yurdu törenle açıldı

Binali Yıldırım Öğrenci Yurdu törenle açıldı
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) denizcilik Fakültesi bünyesinde yapılan ve kendi adını taşıyan öğrenci yurdunun açılışını yaptı.

Binali Yıldırım Öğrenci Yurdu törenle açıldı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Denizcilik Fakültesi bünyesinde yapılan ve kendi adını taşıyan öğrenci yurdunun açılışını yaptı. Ardından 27. Geleneksel Balık Günü etkinliğine katıldı.

Kurdele kesimi öncesinde konuşan Bakan Yıldırım, yetişen ve eğitim gören denizci gençlerin mutlu günlerinden birini yaşadıklarını söyledi. Türk milletinin en büyük gurur kaynağının aile olduğunu ifade eden Yıldırım, “Aile yapısında geleneklere, büyük küçük ilişkilerine verilen önemdir. İşte burada bir aile fotoğrafı görüyoruz. Bu fotoğraf denizciler ailesidir.” dedi.

Denizciliğin gelenek demek olduğunu anlatan Bakan Yıldırım şöyle konuştu:

“Denizciliğin kendine has hukuku ve gelenekleri vardır. Abi kardeş ilişkisi vardır. Bu yurt unutulmaya başlamış abi kardeş ilişkisini ve uzun deniz hayatında gençlerimize denize gitmeden denizciliği anlatan bir eser olacaktır. Bunun için önemsiyorum ve emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum.”

Törende konuşan İTÜ Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin ise, yurda Bakan Yıldırım isminin siyasetçi kimliği ile değil teknik adam olarak verildiğini söyledi. Rektör Şahin, “Bakanımızın ismi, ülkesine, milletine verdiği destek nedeniyle bir siyasetçi değil teknik adam olarak bu ülkeye yaptığı destekler nedeniyle verilmiştir. Kendisine teşekkür ediyoruz desteklerinin devamını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Törende kısa bir konuşma yapan İTÜ Denizcili Fakültesi mezunu Kaptan Altay Altuğ, cebinden çıkardığı mızıkasıyla ‘Eski Dostlar’ şarkısını çaldı.

Konuşmaların ardından kurdele kesilerek yurt binasının açılışı yapıldı. Yurdu gezen Bakan Yıldırım, tek tek odaları gezerek yetkililerden bilgi aldı. Yurdu gezerken ikramda bulunan Bakan Yıldırım, eline aldığı pastaları tek tek gazetecilere ikram etti. Bakan Yıldırım, çıkışta yurdun inşaatında çalışan işçilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

1.20111210182438.jpg

2.20111210182445.jpg

3.20111210182453.jpg

4.20111210182500.jpg

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim