• BIST 9530.47
  • Altın 2473.328
  • Dolar 32.5179
  • Euro 34.8095
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

Binali Yıldırım: Teröre inat yatırımlara devam

Binali Yıldırım: Teröre inat yatırımlara devam
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, teröre inat yatırımlara devam edileceğini söyledi.

 

Antalya'da Batı Çevre Yolu'nun ikinci etabının temel atma törenine katılan Bakan Yıldırım, Antalya'nın Türkiye açısından önemli bir il olduğunu, döviz ihtiyacını karşıladığını belirtip, yapılan hizmetlerin fazlasıyla geri döndüğünü ifade etti.
Terör konusunu da değinen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım şunları söyledi: 
 
"Antalya bir yandan Türkiye'yi besliyor, bir yandan da katma değer sağlıyor, döviz ihtiyacını karşılıyor. Antalya yapılan hizmetleri fazlasıyla geri ödüyor, fazlasıyla hak ediyor. Onun için Antalya'ya ne kadar çok hizmet yapsak o kadar yeridir, o kadar layıktır. Kaldı ki hizmet illa karşılık bekleyerek de yapılmaz. Vatandaşımız vatan toprağının hangi yerinde olursa olsun eğer orada bir ocak tütüyorsa, eğer orada ay yıldızlı bayrağımız dalgalanıyorsa, biz oraya hizmet götürmek mecburiyetindeyiz. Sayın Başbakanımızın liderliğinde 10 yılda yaptığımız budur. Kimse zannetmesin ki Antalya'ya havaalanı yapılıyor da başka yere yapılmıyor. Iğdır'a havalimanı açtık. Bu yıl sonunda Bingöl, Şırnak havaalanını açıyoruz. 2013'te Hakkari'de açıyoruz. Bölge insanı ile terörü, teröristlerle bölge insanını birbirinden ayırmamız gerekiyor. Terörün her türlü engellemesine, şantiyeleri yıkmalarına rağmen, çalışanları kaçırmaları, tehditlerine rağmen hizmetlere hız kesmeden devam ettik, devam edeceğiz. Çünkü terörün istismar alanını ortadan kaldırmak, terörün üstesinden gelmek için olmazsa olmaz bir şeydir.” 
 
Doğu ve Güneydoğu'ya son 10 yılda 25 katrilyon lira yatırım ve bölgeye 4 bin 300 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını belirten Bakan Yıldırım sözlerini şöyle sürdürdü: "Gözü dönmüş terör örgütü, onun eli kanlı canileri bu milletin evlatlarına pusu kurdukça, kan akıttıkça, biz yılmadan usanmadan o bölgede yaşayan insanların ihtiyacı olan hizmetleri, yollarını, havaalanlarını, okullarını, hastanelerini yaptık, yapmaya da devam ediyoruz. Çünkü onlar, Türkiye Cumhuriyeti'nin bin yıllık tarihinde kader birliği yaptığımız birinci sınıf vatandaşlarımızdır. Bölge insanıyla terörü, teröristlerle bölge insanını birbirinden ayırmamız gerekiyor. Mutlaka ayırmamız gerekiyor. Terörün her türlü engellemesine, şantiyelerini yıkmalarına rağmen, çalışanları kaçırmaları, tehdit etmelerine rağmen hizmetlere hız kesmeden devam ettik, devam edeceğiz. Çünkü terörün istismar alanını ortadan kaldırmak, terörün üstesinden gelmek için olmazsa olmaz bir şeydir."
 
Bakan Yıldırım, Antalya'nın Türkiye açısından önemli bir il olduğunu ve döviz ihtiyacını karşıladığını söyledi. Antalya'ya yapılan hizmetlerin fazlasıyla geri döndüğünü belirten Yıldırım, Antalya'nın nüfusunun yaz aylarında İstanbul'un nüfusuna ulaştığını, bu nedenle Antalya şehir içi trafiğinin de zaman zaman zorlaştığını kaydetti. Bu doğrultuda temeli atılan Batı Çevre Yolu'nun önemli bir sıkıntıyı gidereceğine işaret eden Yıldırım, yolun hem Korkuteli istikametinden Burdur'a, Denizli'ye hem de Burdur ve Isparta üzerinden İç Anadolu'ya giden ana güzergahlara doğru trafik aktaracak en önemli transit koridoru olduğunu, yol tamamlandığında Antalya trafiğinin rahat bir nefes alabileceğini ifade etti.
 
Yolu aslında daha önce de bitirebileceklerini dile getiren Yıldırım, ''Yolun yapımına karşı çıkan kesimler var. Bunlar konuyu yargıya taşıdılar. Yargı sürecinden bir zaman kaybettik. Yargı da Karayollarının kararının yerinde olduğunu hükmetti. Ancak bu sefer de kamulaştırma, yani belediyenin 18 uygulaması yönünde bir çalışması olması gerekiyor. Maalesef bu da yapılamadı. Uzun süre bununla da zaman kaybı oldu.'' diye konuştu. 
 
Antalya trafiğini rahatlatmak için projeyi bakanlık kapsamında yapma kararı aldıklarını dile getiren Yıldırım, kamulaştırmayı da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nı devreye sokarak çözdüklerini ve yolun temelini attıklarını belirtti.
 
Antalya'da yollar için bugüne kadar 2 katrilyon para harcandığını bildiren Yıldırım, Antalya'nın daha önce doğru dürüst Anadolu'ya açılan koridoru olmadığını, ama yapılan yatırımlarla iki tane koridor açtıklarını belirtti.
 
Kendileri için vatandaşın tebessüm eden yüzü ve ''Allah razı olsun'' demesinin yeterli olacağını vurgulayan Yıldırım, ''Yolunuzu açalım, bahtınızı açalım. Bu bize yeter. Dağları da deleriz, vadileri de kurarız. Yeter ki ülkede huzur olsun, barış olsun, birlik, beraberlik, kardeşlik olsun'' dedi.
 
Antalya'nın Botanik 2016 EXPO'ya hazırlandığını kaydeden Bakan Yıldırım, "Bu doğrultuda ikinci bir çevre yoluna da ihtiyacı doğabilir. Serik'ten başlayıp, kuzeyden katedip, Isparta-Burdur yoluna oradan da Korkuteli'ne çıkışına bağlantısı olan 37 kilometrelik bir çevre yolu da planlarımız arasında. Çalışmasını da yapıyoruz. Şehrin bugünkü ihtiyacını değil, gelecek 10 yılını, 20 yılını planlayarak çalışıyoruz." şeklinde konuştu.
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim