• BIST 9484.37
  • Altın 2493.505
  • Dolar 32.5975
  • Euro 34.8026
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 23 °C

Binali Yıldırım: THY grevi yasal değildi

Binali Yıldırım: THY grevi yasal değildi
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım dün THY grevinin yasal olmadığını ve karşılığının yasalarda olduğunu söyledi. Yıldırım herşeyin normale döndüğünü aktardı...

Binali Yıldırım: THY grevi yasal değildi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım dün THY grevinin yasal olmadığını ve karşılığının yasalarda olduğunu söyledi. Yıldırım herşeyin normale döndüğünü aktardı...

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, havacılık hizmetlerinde grev ve lokavt yasağı getiren kanun teklifinin kabul edilerek yasalaşmasıyla ilgili olarak, ''Grev, gayet tabii ki bir hak olmakla beraber, bu yolcunun mağduriyetine dönüşürse hak olmaktan çıkar. Kaldı ki dün yapılan yasal değil keyfi ve yasa dışı olarak iş bırakmadır. Bunun karşılığı da yasalarda bellidir. Bugün itibariyle herşey normale döndü'' dedi.

İzmir'de düzenlenen Türkiye Afrika Sivil Havacılık Konferansı'na katılan Bakan Yıldırım, gazetecilerin havacılık sektörü çalışanlarının iş yavaşlatmayla ilgili sorularını yanıtladı.

Bakan Yıldırım, dün THY'de sendikanın davetiyle bazı çalışanların herhangi bir sebep göstermeksizin işe gelmediğini, seferlerin aksadığını, bu nedenle de binlerce vatandaşın mağdur olduğunu söyledi.

Yıldırım, ''Doğrusu grev, gayet tabii ki bir hak olmakla beraber, bu yolcunun mağduriyetine dönüşürse hak olmaktan çıkar. Kaldı ki dün yapılan yasal değil keyfi ve yasa dışı olarak iş bırakmadır. Bunun karşılığı da yasalarda bellidir. Bugün itibariyle herşey normale döndü'' diye konuştu.

İzmir'in EXPO 2020 adaylık çalışmalarını yürüten Yürütme Komitesi'nden istifalarla ilgili soru üzerine Yıldırım, bu organizasyonda kendisinin herhangi bir görevinin olmadığını, bir tavsiyesi ya da yönlendirmesinin de sözkonusu olamayacağını belirtti.

Bakan Yıldırım, İzmir Valisi Cahit Kıraç'ın istifaları değerlendireceğini, onların yerine yeni arkadaşları yönlendirme komitesine tavsiye edeceğini ifade ederek, ''EXPO hiçbir şekilde kişilerin istifa etmesi gibi durumlarda değişebilecek bir hedefimiz değil. EXPO kararlılığı tüm İzmir halkında var. Biz en yüksek düzeyde EXPO'nun İzmir'e kazandırılması için var gücümüzle destek veriyoruz. 35 Afrika ülkesinden 115 misafirimiz var. Hem İzmir'in tanıtımına hem İzmir'in EXPO adaylığına destek amacını taşıyoruz. Bu ve buna benzer toplantılar İzmir'de olmaya devam edecek'' diye konuştu.

İş başı yapamayan itfaiye erlerinin sorunu çözüldü

Bakan Yıldırım, dün TBMM'de kabul edilen kanun teklifiyle kasım ayından bu yana İzmir Büyükşehir Belediyesinde iş başı yapmayı umut eden 286 itfaiye erinin sorunlarının çözüldüğünü belirtti.

Yıldırım, şöyle konuştu:

''İzmir'e her gelişimde bu arkadaşlar kah parti önünde kah İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin önünde kış günlerinde çok büyük zorluklar çektiler. O günlerde onlara söz vermiştik. (Bu mağduriyetinizi gidereceğiz) diye. Bunu yasa çıkarmadan yapmayı çok denedik ama maalesef derdimizi anlatamadık.

Türkiye'de 60 belediye sınav yapıp iş başı yaptırırken İzmir Büyükşehir Belediyesi, Danıştay'ın yönetmelik iptalini gerekçe göstererek bu işlemi yapmadı. Ama sonunda yasa çıkarılması gerekirse bile bunu da yaparız dedik. Yasayı da çıkardık. Onların sorunlarını da çözmüş olduk. Bu arkadaşlarımız en kısa sürede iş başı yapmış olacak.''

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim