• BIST 9077.87
  • Altın 2324.865
  • Dolar 32.3699
  • Euro 34.9644
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

Binali Yıldırım'dan havalimanı açıklaması

Binali Yıldırım'dan havalimanı açıklaması
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, "Dünyanın en büyük havaalanını İstanbul'a yapıyoruz. Bugünlerde de ihaleye çıkıyoruz" dedi.

 

Yıldırım, Pegasus'un 100 uçaklık Airbus siparişi için yapılan toplantıda 3. havalimanı konusuna da değindi. Yıldırım, Türk sivil havacılığında yeni bir atılımı birlikte yaşandığını belirterek, "2003 yılında göreve geldiğimizde sivil havacılıktaki manzaraya baktığımda bugün yaşadıklarımızın ne kadar önemli bir gelişme olduğunu görüyoruz. 2003 yılı Türkiye sivil havacılıkta maalesef beklenen atılımı yapamamış her seferinde ayakları yerden kesilecekken biri asılmış ayakları yere çivilemiş" diye konuştu.
 
Bakan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
 
"100 uçak ben göreve başladığımda sivil havacılığın ticari filosunun yüzde 67'sini oluşturuyordu. İkinci büyük taşıyıcı 100 sipariş veriyor. Birinci taşıyıcı kızıp 400 uçak sipariş edecek. Şimdi bu uçakları nereye koyacağız. Yeni havalimanı ve aktarma merkezine ihtiyaç var. Türkiye'nin zenginlik merkezlerini başka tarafa da yaymamız lazım. Bu havalimanı rehabilitasyon merkezi şeklindeydi. Issız, sessiz, gelen yok giden yoktu. Bu havalimanının yüzde 59'u Pegasus'a ait. Atatürk Havalimanının yüzde 69'u da büyük ağabeye ait. Burada bir fark yok. Pegasus, 2012'de 8 ülkeye 46 frekans, Thy 35 ülke 160 frekansa ulaşmış. Bundan sonra oranladığında adaleti tam anlamıyla tesis etmişiz daha çok çalışıp kaliteyi arttıracaksınız. Biz de elimizdeki imkanları herkese vereceğiz. Biz herhangi bir firmaya ayrım yapmamız mümkün değil. Sektörde faaliyet gösterenler öz evladımızdır."
 
"3. Havaalanı için bugünlerde ihaleye çıkıyoruz"
 
"Uçak alacağım deyip 12 milyar dolarlık sözleşmenin altına imza atıyor. Bu ülkedeki güven ve istikrarın güzlü siyasi idarenin ülkeyi nereye getirdiğini gösteriyor. Bu hedefleri koyarken bu günlerin geleceğini öngördük. 2023 hedeflerimizi kararlaştırırken 'çok gerçekçi hedefler değil' dediler. o günün hedeflerini çok daha öncesinden yakalayacağız dedim. 2015 yılı için Uluslararası Sivil Havacılık Örgütünün öngördüğü toplam misafir sayısı 55 milyondu. 10 yıl önce biz o noktaya geldik. Şimdi hedef 350 milyon. Buna karşılık uçak sayımız 750 adettir. Hava alanı kapasitemiz 400 milyon. Dünyanın en büyük havaalanını İstanbul'a yapıyoruz. Bugünlerde de ihaleye çıkıyoruz. Bu havalimanı devreye girdiğinde o zaman hiçbirinizin problemi kalmayacak istediğiniz kadar uçuş, ülkenin her yerine uçacağız. Halkın birbiriyle daha fazla sevgiyle saygıyla kucaklaşmasına sağlayacağız. "
 
"Ben yapmam kimseye de yaptırmam" anlayışının çağ dışı olduğunu belirterek, "Herkesi denize atacağız, herkes hayatta kalmasını başaracak"dedi.
 
Bakan Yıldırım, Airbus ilişkilerinin AB ilişkilerinden daha fazla geliştiğini ifade ederek, "İlk bölgesel havalimanını açtık. İkincisi Çukurova'da, üçüncüsü Ordu-Giresun arasında olacak" diye konuştu.
 
Köprü ve otoyolların özelleştirilmesine ilişkin de Bakan Yıldırım, "Bu Türkiye'ye olan güveni gösteriyor. Bunlar yol, havaalanı, hızlı demiryolu olarak, hizmet olarak insanımıza geri dönecek. Her şeyi bütçeden yapamıyoruz. Mutlaka yeni kaynaklara ihtiyaç var, bunları böylece değerlendirmek lazım" ifadelerini kullandı.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim