• BIST 9057.97
  • Altın 2293.771
  • Dolar 32.3117
  • Euro 35.128
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Binali Yıldırım'dan uçak krizi yorumu

Binali Yıldırım'dan uçak krizi yorumu
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın uçağına Irak Hükümeti'nin iniş izni vermemesiyle ilgili, “Bu beklenilmeyen bir gelişme” dedi.

Bakan Yıldırım, Ulaşımda, İletişimde, Hayatın İçerisinde Ben De Varım Projesi'nin tanıtım toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ın Erbil'e giden uçağına Irak Hükümeti'nce iniş izni verilmemesi nedeniyle, uçağın Kayseri'ye iniş yaptığını hatırlatan gazetecilere Yıldırım, daha önce uçuşla ilgili her türlü izinlerin bulunduğunu, bunun beklenilmeyen bir gelişme olduğunu, konuyla ilgili şu anda çok detaylı bilgi olmadığını söyledi.
 
Yıldırım, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün bu konuyla ilgili Irak makamlarıyla temas halinde olduğunu bildirdi.
 
Türkiye hava limanlarından kalkan ve havalimanlarına inen her türlü uçağın kalkış ve varış öncesinde mutlaka izin aldığını anlatan Yıldırım, “Burada da aynı işlem yapılmıştır. Fakat iniş safhasında bu gelişme tamamen öngörülmeyen bir gelişmedir. Hem Dışişleri hem de Sivil Havacılık otoriteleri bu konuda görüşmeye devam ediyor” dedi.
 
Karadeniz'de batan gemi
 
Şile açıklarında batan gemiyle ilgili gelişmelerin sorulması üzerine Yıldırım, İstanbul Boğazı'nın Karadeniz kuzey çıkışında özellikle Şile civarında şiddetli fırtına bulunduğunu hatırlattı. Yıldırım, “7-8 kuvvetinde hava var. Bu tamamıyla bir fırtına. Orada kömür yüklü bir nehir gemisi, 10.20 civarlarında battı. Batan gemide 12 personel vardı. Kurtarma çalışmaları hale devam ediyor” dedi.
 
4 kişinin sağ olarak kurtarıldığını bildiren Yıldırım, “1 kişi ölü, diğerlerini arama çalışmaları devam ediyor. Bu arada arama kurtarma çalışmaları için bölgede bulunan Kıyı Emniyeti'ne ait kurtarma botu da şiddetli hava şartlarından dolayı kayalıklara savruldu, o da battı. Orada da 2 kaybımız var, diğer 3 kişiyi de arama çalışmaları sürüyor. Bölgede bulunan kurtarma çalışmalarına iştirak eden bir balıkçı teknesinden de bir personel maalesef hayatını kaybetti” diye konuştu.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim