• BIST 9028.09
  • Altın 2295.172
  • Dolar 32.3273
  • Euro 35.0468
  • İstanbul 22 °C
  • Ankara 20 °C

Bingazi Havalimanı'na uçaklar inemiyor

Bingazi Havalimanı'na uçaklar inemiyor
Libya Devlet Başkanı Muammer Kaddafi gitmediğini açıkladı. Lübnan basını Lübnan'a inmek isteyen 2 Libya jetine içindekilerin ismi verilmediği için izin verilmediğini yazdı.

Bingazi Havalimanı'na uçaklar inemiyor

Libya Devlet Başkanı Muammer Kaddafi gitmediğini açıkladı. Lübnan basını Lübnan'a inmek isteyen 2 Libya jetine içindekilerin ismi verilmediği için izin verilmediğini yazdı. Bingazi Havalimanı tahrip edildi, uçaklar inemiyor.

Çöl Tilkisi lakablı Libya lideri Muammer Kaddafi günler sonra ortaya çıktı. Televizyonda konuşan Kaddafi ülkesini terketmediğini açıkladı.

Kaddafi'nin tuttuğu paralı askerler ve gansterler ise Libyalıları öldürmeye devam ediyor. Kuzey Afrika'nın kilit ülkelerinden olan Libya'da bugün yaşanan gelişmeler dakika şöyle:

BİNGAZİ HAVAALANINA UÇAKLAR İNİŞ YAPAMIYOR
Mısır Dışişleri Bakanlığı, Libya'daki Bingazi Havaalanına pistin tahrip olması yüzünden uçakların iniş yapamadığını açıkladı.

Mısır'dan yapılan açıklamada, Libya'daki şiddet yüzünden Bingazi havaalanı pistinin tahrip olduğu belirtildi.

LÜBNAN BASINININ İDDİASI: LÜBNAN'A İNMEK İSTEYEN LİBYA JETİNE İZİN VERİLMEDİ

Libya'dan havalanan ve Lübnan'a inmek için izin isteyen özel bir jete iniş izni verilmediği öne sürüldü.

Lübnan'da yayımlanan Es Safir gazetesinde yer alan habere göre, dün gece yarısı Libya'nın Trablus kentinden havalanarak, Lübnan'a gelmek isteyen özel bir jet, içindekilerin ismi verilmediği için iniş izni alamadı.

Libyalı yetkililerin uçaktaki 10 kişinin ismini vermek istemediği, bunun üzerine Lübnan havacılık yetkililerinin, pilotla bağlantı kurarak uçağın Suriye ya da Güney Kıbrıs'a yönlendirilmesi talimatını verdiği belirtildi.

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague dün, "Libya lideri Muammer Kaddafi'nin Güney Amerika ülkelerinden Venezuela'ya gitmekte olduğunu" iddia etmişti. Bunun üzerine Kaddafi, ülkesini terk ettiğine dair yayımlanan haberleri yalanlayarak, Libya'da olduğunu söylemişti.

Öte yandan, iki Libya savaş uçağı dün Malta'ya inmiş, pilotlar kendilerinden protestocuları bombalamalarının istendiğini söylemişti.

Maltalı yetkililer, her ikisi de albay olan pilotların, Trablus yakınındaki üsten havalanarak Malta'ya kaçtığını ifade etmişti.

Pilotlardan birinin siyasi sığınma istediği belirtilmişti.

SAAT 09.53 ARAP BİRLİĞİ OLAĞANÜSTÜ TOPLANIYOR

Arap Birliği'nin Libya'daki yönetim karşıtı ayaklanmayı ele almak üzere olağanüstü toplanacağı bildirildi.

Arap Birliği'nden yapılan açıklamada, delegelerin bugün Mısır'ın başkenti Kahire'de olağanüstü toplantı yapacağı belirtildi.

Güvenlik güçlerinin hükümet karşıtı protestoculara karşı aşırı güç kullandığı Libya'da olaylar ülkenin doğusundan başkent Trablus'a da yayılmıştı.

SAAT 09.30 LİBYA'NIN HİNDİSTAN BÜYÜKELÇİSİ İSTİFA ETTİ

Libya'nın Yeni Delhi Büyükelçisi, Libya hükümetinin yönetim karşıtı protestoculara uyguladığı şiddeti durdurması çağrısıyla istifa etti.

Libyalı Büyükelçi Ali El İsavi, AP'ye yaptığı açıklamada, hükümetinin Libyalı sivillere uyguladığı şiddeti hoşgöremediği için istifa ettiğini belirtti.

El İsavi, "Yetkililer, barışçı halkı öldürüyor. Bu kabul edilemez. Bu katliamı durdurmalıyız" diyerek, akan kanın durdurulmasının uluslararası toplumun sorumluluğu olduğunu söyledi.

LİBYA'YI 3 SENARYO BEKLİYOR

Tunus ve Mısır’daki isyanlardan ‘ders alarak’, isyanın neye mal olursa olsun bastırılması kararı veren Kaddafi rejimi, göstericilere ağır silahlarla saldırmasına rağmen protesto dalgasınına karşı durmakta zorlanıyor.

Uzmanlar, hızla ülke geneline yayılan halk ayaklanmasının ardından Libya’nın geleceğine ilişkin üç ihtimalin öne çıktığını belirtiyor.

42 yıldır iktidarda olan Kaddafi hanedanının, iktidarı gönüllü olarak bırakıp bir Afrika ülkesine gidebileceğini belirten uzmanlar, merkezi hükümetin sivillere yönelik katliam sınırına varan saldırıları nedeniyle BM’nin devreye girerek tampon bölgeler oluşturabileceğine dikkat çektiler.

Üçüncü ihtimal ise, halk ayaklanmasının iktidarı devirerek yeni ve sivil bir yönetimin kurulması. İktidarına tehdit oluşturabileceği korkusuyla Libya’da güçlü bir ordunun teşekkülüne izin vermeyen Kaddafi’nin, isyanı bastırmak için Afrikalı müttefiklerinden yardım istemesi de, rejimin kendini koruyacak güçten yoksun olduğunun işareti olarak yorumlanıyor.

42 YILLIK ALBAY

Libya’da 1969’daki darbeyle iktidarı ele geçiren Albay Muammer Kaddafi o tarihten beri ülkenin başında. Sömürge karşıtı politikalarıyla ses getiren Kaddafi, İngiliz askeri üslerini ülkeden çıkardı. Petrol şirketlerini ulusallaştırdı. İtalyan ve Yahudi azınlığın mal varlığına el koydu. Kıbrıs Barış Harekatı’nda Türkiye’ye yardım etti. Kaddafi, İslam’ın ilkelerinin sosyalizimle uyuşabileceğini öne sürdüğü “Yeşil Kitap” adlı eserini, ülke yönetiminde kelime kelime uyguladı. Afrika liderliği için çaba harcayan, katıldığı zirvelerde fütursuz beyanları ve kadın korumaları ile dikkat çeken Kaddafi, ziyaret ettiği ülkelere çadırını taşımasıyla da uluslararası basının ilgi odağı oldu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim