• BIST 8980.74
  • Altın 2276.601
  • Dolar 32.3101
  • Euro 35.0399
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 13 °C

Bingöl Havalimanı'na muhteşem açılış

Bingöl Havalimanı'na muhteşem açılış
Bingöl Havalimanı dün gerçekleşen törenle açıldı. Açılış törenine Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Bakanlar da katıldı
Başbakan Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile birlikte saat 17.00 sıralarında Bingöl Havalimanı’na geldi. Burada yapılan karşılamanın ardından tören alanına geçen Başbakan Erdoğan, kendisini bekleyen kalabalığı selamladı. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından kürsüye çıkan Başbakan Erdoğan, “Bingöl’ün güzel insanları sevgili kardeşlerim, sizi en kalbi duygularımla selamlıyorum. Açılışını yaptığımız havalimanın Bingöl ve bölge halkı için hayırlara vesile olmasını rabbimden niyaz ediyorum. Emeği geçenlere teşekkür ederim. Bu güzel açılış vesilesiyle tüm Bingöl halkının Ramazan-ı Şeriflerini tebrik ediyor, ibadetlerinin kabulünü rabbimden niyaz ediyorum” dedi.
 
Ramazanın rahmetli günlerinde olduğumuzu ve bu rahmet günlerinde insanlık için hayırlar dilediğini ifade eden Erdoğan, “12’lerin dizildiği bir günde Bingöl’e çok büyük bir eser kazandırıyoruz. Bingöl Havalimanı’nın alt yapı çalışmalarına 2010 yılında başladık. 2 milyon metrekarelik bir alanda bu görkemli havalimanını bitirmenin azmi içerisindeydik, sonunda bitti. Ve bugün uçağımızla indik, yarın resmi olarak seferler başlanacak. 39 milyona mal oldu. Ankara’ya, İstanbul’a ve diğer yerlere çok rahat seyahat edecek. Bingöl bu havalimanı sayesinde Solhan’daki Yüzen Adayı görmek için gelen çok sayıda turisti ağırlayacak. Karlıova’da gün doğuşunu izlemek için çok sayıda kişi gelecek. Bu havalimanın etkisiyle çok daha fazla yatırımcı gelecek, ticareti ve sanayisi daha da canlanacak. Çözüm süreci dediğimiz süreç, sizin dualarınızla çok iyi ilerliyor. Aylardır bu bölgeden acı değil güzel haberler alıyoruz. Umutların çoğaldığı bir süreçten geçiyoruz. Kardeşlik ikliminin yüreklerimizi kuşattığı bir süreçten geçiyoruz. Anaların gözyaşı dökmediği, herkesin umutla geleceğe baktığı güzel bir süreçten geçiyoruz. Buradan Bingöl halkına teşekkür ederim. Bingöl demek dik duruş demektir. Bingöl demek onurlu duruş demektir. Bingöl demek demokrasiye sahip çıkmak, kardeşliğe sahip çıkmak demektir. Bingöl’ün 12 Eylül askeri darbesinin ardından yapılan referandumda en büyük ‘hayır’ oyunu verdiğini unutmayacağız. Son yaptığımız referandumda en büyük oyu verdiğini unutmadık, unutmayacağız. Bingöl terör karşısında da dik durdu. Bingöl darbeler noktasında, darbelere karşı gelme noktasında da her zaman dik durdu. Bingöl’ün kalbimizde ayrı bir yeri var. Sizin hayır dualarınızı çok ama çok önemsiyoruz” dedi.
 
Batıda ne varsa doğuda da olacak
 
Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, 3 yıl önce Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ile birlikte temel atma töreni gerçekleştirdiklerini söyledi. Bingöl Havaalanı`nın temelini, Başbakan Erdoğan`ın AK Parti`yi kurarken attığını dile getiren Yılmaz, "Etnik, bölgesel, dinsel milliyetçilik yapmayacağız` dediniz, `batıda ne varsa doğuda o olacak` dediniz. Bugün sonuçlarını görüyoruz. Geçtiğimiz 10 yılda doğuda yatırımlar oldu. Üniversiteler, yollar, havaalanları, hastaneler, bütün bu hizmetler bu görüşün vizyonuyla gerçekleşti. Bütün Bingöl halkı adına şükranlarımı sunuyorum. Allah, ölmüşlerinize rahmet eylesin. Allah, size güç kuvvet versin." dedi.
 
Bingöl`ün, havalimanı sayesinde şehirler kategorisinde sınıf atladığını belirten Yılmaz, "Bingöl, bundan sonra yatırımcıyı daha kolay çekecek. Daha nitelik yatırımcı, turist, öğretmen gelecek. Bingöl`de yaşayan Bingöllü kadar İstanbul`da, İzmir`de birçok yerde Bingöllüler var, onlar da bu vesileyle Bingöl`e yaklaşacaklar. Emeği geçen herkese şükranlarımızı sunuyoruz. AK Parti laf üstüne laf koyan bir parti değil, taş üstüne taş koyan, hizmet eden bir parti." diye konuştu.
 
Havalimanı olan ile hizmet geliyor
 
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım ise 2003 yılında 26 ilde havaalanı faal iken bugün 51. havaalanının hizmete girdiğini söyledi. Havayolunun, gerçekten halkın yolu haline geldiğini dile getiren Yıldırım, Bingöllülerin, İstanbul`a gitmek için saatlerini yolda harcamayacaklarını kaydetti. Havaalanının Bingölü`ün kalkınmasına da katkı sağlayacağını ifade eden Yıldırım, "Havalimanı olan iller daha çok hizmet geliyor, havaalanı şehrin kaderi değişiyor. “dedi.
 
Türkiye`de 10 yıl önce sadece havayolu ile seyahat eden kişi sayısı 8,5 milyon, şu anda bu sayının 8 kat artarak 65 milyona çıktığını belirten Yıldırım, "İşte hizmet budur. Bununla da yetinmedik. 33 milyon vatandaşımız yurt dışına toplam uçuş yaparken şimdi 130 milyona çıktı. İlk 6 ay verilerine göre havayolu taşımacılığı krizlere rağmen artmaya devam ediyor. Yüzde 15`in üstünde artış var. Yılsonunda toplam yolcu sayısı 140 milyonu aşmış olacak." şeklinde konuştu.
 
Konuşmaların  ardından havalimanın açılış kurdelesi Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler tarafından kesildi.
 
bingol1.jpg
 
bingol2.jpg
 
bingol3.jpg
 
bingol4.jpg
 
bingol6.jpg
 
bingol7.jpg
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim