• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Bir farklılık yapın yeni yıla denizde girin

Bir farklılık yapın yeni yıla denizde girin
Tıka basa dolu restoranlar, barlar, adım atmaya yer olmayan sokaklarda yılbaşı kutlamaktan bıktıysanız bu yıl denizi deneyin.

Bir farklılık yapın yeni yıla denizde girin

Gelecek hafta bugün öğlene doğru uyanıp da 'ne kadar güzel bir gece geçirdik, tüm yıl böyle geçsin' demek istiyorsanız bu yazıyı okuyun! Şehrin kalabalığı, gürültüsü, kilitlenmiş trafik, son yıllarda artık rutin hale gelen tacizlerle uğraşmak istemiyorsanız bu yıl bir değişiklik yapın ve yeni yılı denizde karşılayın. 

Hem tek bir mekana tıkılıp kalmadan güzel manzaralar eşliğinde gezin, rüzgarın esintisini hissedin hem de 5 yıldızlı otelleri aratmayan yemek, içki ve etkinliklerle güzel bir gece geçirin. 'Gemide yılbaşı', Batılılar için çok tanıdık ve sıkça kullanılan bir eğlence seçeneği; Türkiye için ise henüz yeni bir kavram. Batılılar aylar öncesinden cruise gemilerinde rezervasyon yaptırarak hem Noel'i hem de yeni yılı dünyanın en güzel köşelerinde kutluyor. 

Yeni yıl öncesi Türkiye çıkışlı cruise gezisi maalesef yok denecek kadar az. Aralık ayının ortasında denize açılan birkaç geminin dışında 26 Aralık günü yola çıkacak olan tek tur var. 'Yarınmış' demeyin, şansınızı deneyin. Pazartesi günü uçakla Barselona'ya gidip 4 Ocak'a kadar süren turda yılbaşını dünyanın en güzel yerlerinden biri olan Kanarya Adaları'nda karşılayabilirsiniz. Norwegian Jade (NCL Jade) adlı 2 bin 400 yolcu kapasiteli bu gemi, 5 yıldızlı otel konforuna sahip. İki gün denizde geçecek olan yolculuğun ardından yılın son iki günü Kanarya Adaları kıyılarına göre planlanmış. Fiyatlar 1.200 euro'dan başlayıp 2 bin euro'ya kadar değişiyor. Yılbaşı için de gemide oldukça gösterişli bir parti var. Bilgi için: www.cruisesinturkey.com

TARİHİ ŞEHİR HATLARI GEMİSİNDE PARTİ 

İstanbullular uzun yıllar Boğaz'ın simgelerinden biri olan Turan Emeksiz gemisini unutmadı. Şehir hatlarının bu tarihi gemisi 2008 yılında emekliye ayrıldı, şimdi otel olarak Mudanya'da hizmet veriyor. İşletmeciler, bu yılbaşı için özel bir parti hazırlamışlar. Rezervasyon yaptıranlar 31 Aralık'ta 13.20'de Yenikapı'dan feribotla Mudanya'ya transfer edilecek. Gemiye yerleştikten sonra isteyenler parti saatine kadar serbest. Akşam ise özel yılbaşı partisi var, ardından konaklama gemide; isteyen istediği saat gidip kamarasına yatabilir. Ertesi gün için keyifli bir brunch hazırlanmış. Pazar günü 18.00'e kadar gemide kalma fırsatı var, isteyen dinlenebilir, isteyen Mudanya'ya 10 dakika uzaklıktaki Trilye'yi gezebilir. Akşam 18.00'de feribotla İstanbul'a dönülüyor. Bu farklı yılbaşı etkinliği kişi başına 600 TL ancak çok sayıda fırsat sitesinde 400 TL'ye almak mümkün.

İlle de İstanbul diyenler 

'Bir gece için şehir dışına çıkmak istemiyorum ancak denizden de kopamıyorum' diyenler için Boğaz ve ilk seferini yeni yıl gecesi yapacak olan Bosfor en iyi seçenek gibi. Tam teşekküllü yüzer bir restoran olan Bosfor, ilk hizmetini yeni yıl gecesi veriyor. Geminin sahibi Turyol Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Can, 'Her şeyiyle en ince ayrıntısına kadar sadece restoran olarak inşa edilmiş olan Bosfor, 630 kişilik kapasitesiyle yılbaşında konuklarını bekliyor. Her bölümü ayrı ihtiyaçlara yanıt verecek şekilde dizayn ettirilen Bosfor'un mönüsü de dikkat çekiyor. Taze deniz ürünleri, yerel yemekler ve dünya mutfağından örnekler var. Bilgi: 0216 339 13 40

Hem New York, hem deniz

Yılbaşı tatiline daha erken çıkacak olanlar için en özel seçeneklerden biri de New York olsa gerek. Dünyanın farklı ülkelerinden yüz binlerce kişinin yılbaşını kutlamak için gittiği New York'ta bir değişiklik yapıp şehri baştan başa bölen nehirlerde tur atarak kentin ihtişamını yaşayabilirsiniz. New York'ta yılbaşı gecesi parti verecek olan çok sayıda tekne var. Bunlardan biri Half Moon... East River üzerinde seyreden tekne, parti insanları ve zevk meraklılarının buluşma adresi olarak tanıtılıyor. Manhattan'ın dev binaları, New York'un dünyaca ünlü köprüleri arasında gezecek olan tekne, 200 kişi kapasiteli. İki ayrı restoran bölümü, dans pisti, barı olan teknenin dışarıda oturup kentin ışıklarını seyredip içkinizi yudumlayacağınız güvertesi de oldukça geniş. Gece yarısı şehrin ayrı noktalarında yapılan nefes kesici havai fişek gösterilerini de bedava izlemiş olursunuz. Akşam 20.30'da Skyport Marina'dan hareket edecek olan teknenin seyahati, Hudson Nehri boyunca devam ediyor, Özgürlük Heykeli, Ellis Adası, Manhattan, Brooklyn ve Williamsburg köprüleri güzergahını izleyen rotanın ardından marinaya 02.30'da yanaşıyor. İsteyen sabaha karşı kahvaltı da yapabilir. Bilet bedeli 35 dolar ancak teknede yiyip içtiğiniz her şey size ait.

Kaynak: Esin GEDİK - Akşam

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim