• BIST 9079.97
  • Altın 2322.043
  • Dolar 32.3355
  • Euro 34.9769
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Bir Osmanlı projesi daha gerçek oldu!

Bir Osmanlı projesi daha gerçek oldu!
Bakan Yıldırım: Demiryoluyla Sakarya'yı İzmit'e bağlama projesi hayata geçirildi.

Bir Osmanlı projesi daha gerçek oldu!

Bakan Yıldırım: Demiryoluyla Sakarya'yı İzmit'e bağlama projesi hayata geçirildi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Osmanlı Devleti'nin 1830'lu yıllarda planladığı Arifiye-Karasu demiryolu hattı ile Sakarya'yı İzmit'e bağlama projesini hayata geçirdiklerini söyledi.

Demiryolu çalışmaları hakkında bilgi almak üzere Sakarya'ya gelen Bakan Yıldırım, Arifiye-Karasu demiryolu hattının Ferizli ilçesindeki şantiyesinde incelemelerde bulundu. Proje hakkında yetkililerden bilgi alan Yıldırım, ''Demiryolumuz, 55 kilometre uzunluğunda ve çift hatlıdır. Güzergahta bulunan 3 OSB'nin bağlantısını da ihtiva eden, çok önemli bir hat. Önemi nereden geliyor? Karadeniz'i Sakarya, İzmit ve İstanbul gibi Türkiye'nin üreten en büyük havzasına bağlıyor. Yani bu havzada üretilen ürünler Karadeniz üzerinden sevk edilecektir.'' dedi.

"OSMANLI'NIN PROJESİNİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ"

 Bu arada, Osmanlı'nın 1830'lu yıllarda planladığı Sakarya'yı İzmit'e bağlama projesini, bugün demiryoluyla gerçekleştirmiş olduklarını aktaran Binali Yıldırım, AK Parti iktidarının demiryolu çalışmalarına ağırlık verdiğini kaydetti. Yıldırım, şu bilgiyi verdi:

''Karasu'dan sonra tekrar sahilden Doğu'ya doğru, Bartın'a kadar ileriki yıllarda bu demiryolunu planlıyoruz. Çalışmalar hakkında kapsamlı bilgi aldık. Şu anda yol güzergahında 500 kişi çalışıyor. Bölgenin tarım arazisi ve alüvyonlu bir yapıya sahip olması çalışmalarımızı hem zorlaştırıyor hem de maliyeti artırıyor. Zeminin güçlendirilmesi için çok ciddi bir işlem yapılıyor. Yerine göre kazık, yerine göre 'jet ground', bazen de taş dolgu yapılmak suretiyle altyapının güçlendirilmesi sağlanıyor. Proje planlandığı gibi gidiyor. Altyapıdaki ilerleme şu anda yüzde 22 seviyesindedir. Proje, Sakaryamıza ve ülkemize hayırlı olsun.''

"TÜVASAŞ'IN VAGON TESLİM TÖRENİNE KATILACAĞIZ"

Konuşmasında, TÜVASAŞ'ın Bulgaristan Demiryolları için ürettiği vagonların teslim törenine katılacağını da dile getiren Yıldırım, "Bu, TÜVASAŞ'ın bugüne kadar yaptığı en kapsamlı ihracat ve teknoloji ürünü diyebiliriz. Yaklaşık 70 trilyonluk bir proje. Bugün onun teslimatını da Bulgaristan Ulaştırma Bakanı'nın katılımıyla gerçekleştireceğiz. Ayrıca, belediye başkanı ile TCDD, Adapazarı-Sakarya içindeki raylı sistemin ortak kullanılmasına yönelik sözleşme imzalanacak. Böylece, Sakarya programını tamamlamış olacağız.'' şeklinde konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim