• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Birçok ülke Gazipaşa'ya uçmak istiyor

Birçok ülke Gazipaşa'ya uçmak istiyor
Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, "Sırbistan, Norveç, Finlandiya, Danimarka ve Almanya Gazipaşa'ya uçmak istiyor. Bu ülkelere Rusya ve Ukrayna da eklenecek" dedi.

İZİN ÇIKTI GAZİPAŞA UÇUŞA GEÇTİ

Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, "Sırbistan, Norveç, Finlandiya, Danimarka ve Almanya Gazipaşa'ya uçmak istiyor. Bu ülkelere Rusya ve Ukrayna da eklenecek" dedi.

Sırbistan, Norveç, Finlandiya, Danimarka ve Almanya gibi ülkelerin uçak şirketleri başta olmak üzere büyük firmaların Gazipaşa Havalimanı’na direkt uçuş yapmak için sırada olduğunu söyleyen Gazipaşa Belediye Başkanı Cemburak Özgenç, “Bu ülkelere Rusya ve Ukrayna da eklenecek” dedi. 

Otel yatırımcılarının da harekete geçeceğine değinen Özgenç, “Yatırım yapmayı düşünüp, yatırımlarını erteleyen insanlar vardı. Yatırım çalışmaları başladı. Yeni bir turizm bölgesi doğuyor. Bu büyüme Anamur için bile geçerli. 4 tane 5 yıldızlı otel, yapımı için girişimler oldu. Bu sayının ilerleyen günlerde artacağını düşünüyorum. Ortaya koyduğumuz bütün altyapı çalışmaları şimdi yerli yerine oturdu.

Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) Başkanı Gülçin Güner ise Haberalanya'da yer alan habere göre; "İsteğimiz zaten bu yöndeydi. Corendon’a izin çıktıktan sonra birçok önemli firmanın müracaat etmesini bekliyoruz. Müracaat etmiş, sonucu bekleyenler de var. Air Finland uçamadı örneğin. O'nun iznini bekliyoruz. İzni yetişmemişti. 757-200 ile uçacak. Transavia uçacak. Belçika ve Hollanda’dan Öger Tur’la Thomas Cook haftada 6 kez uçuş düzenleyecek. Scanway Danimarka’dan uçuş için izin bekliyor. Bu 737-800 uçabilirse çok sayıda firma uçacaktır. TAV da oradaki geri hizmetlerini geliştirecektir. Bölge turizmine çok olumlu yansıyacak bir gelişme” dedi.

BÖLGEDE EV SATIŞLARI ARTAR

Simitçiden, taksiciye her kesimden insana bu gelişmeden sonra görevler düştüğünü de belirten Güner, “Bu karar her şeyden önce turizmde kaliteyi etkiler. Antalya uzak bizim için. Misafirlerimizin transferleri çok zaman alıyordu. 5 saat sürüyordu. Ev satışlarına da bu gelişmenin çok etkisi olacak. Misafirlerimiz evlerine istedikleri zaman gelebilecekler. Bunlar da çok önemli. Gazipaşa’nın da hem turizminin hem ekonomisinin gelişmesi hızlanacaktır” şeklinde konuştu.
 
'TÜRSAB ÜYELERİ GAZİPAŞA'YI TERCİH EDECEK'
 
Kendilerine bağlı olan acente temsilcilerini, mümkün olduğunca Gazipaşa Havalimanı'nı kullanmaya yönelik teşvik edeceklerini söyleyen Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Alanya Bölgesel Yürütme Kurulu (BYK) Başkanı Suat Çavuşoğlu, "Uçuş onayı, kitle turizmi gerçekleştiren Alanya'nın olmazsa olmazıydı. Alanya turizmi için çalışan her dinamik, bu havalimanını daha aktif halde kullanmalı" dedi.
 
'TARİH ÖNÜNDE MAHCUP DURUMA DÜŞECEKLER'
 
Son dakika iptalleri konusunda endişe taşıdıklarını söyleyen Gazipaşa Turizm Tanıtma ve Çevre Derneği (GATÇED) Başkanı Bülent Kocabaş, "Eğer bu konuda 4 Nisan günü bir başarı sağlanırsa, hangi partiden olursa olsun emeği geçen herkesi kutlarız. İnşallah bir aksilik olmaz ve 'Gazipaşa Havalimanı'na büyük gövdeli uçak inemez' diyen herkes, tıpkı önceden olduğu gibi tarih önünde mahcup duruma düşer" dedi.
 
'SIRP DEVİ DE SIRADA'
 
Öte yandan, Gazipaşa Havalimanı'nın kullanmak için başvuru yapan firmalardan birinin de Sırbistan'ın en büyük havayolu şirketi olan Jat Air olduğu bildirildi. Jat Air'ı Gazipaşa'ya indirmek için Alanya tur operatörü olan Asistan Turistik'in çalışmaları sürdürdüğü öğrenildi. Sırp yetkililer, konuyla ilgili önümüzdeki günlerde Alanya'ya gelerek görüşmelerde bulunacak.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim