• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Birden fazla yerli marka otomobil olabilir

Birden fazla yerli marka otomobil olabilir
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, yerli otomobil üretimiyle ilgili Tofaş ve Fiat'ın dışında başka firmaların da çalışma yaptığını söyledi.

Birden fazla yerli marka otomobil olabilir

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, yerli otomobil üretimiyle ilgili Tofaş ve Fiat'ın dışında başka firmaların da çalışma yaptığını söyledi.

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, yerli otomobil üretimiyle ilgili Tofaş ve Fiat'ın dışında başka firmaların da çalışma yaptığını söyledi. Bakan Ergün, "Eminim, Türkiye önümüzdeki birkaç yıl içerisinde sadece bir markayı değil, birden fazla markayı ve modelleri piyasaya sunabilecek imkân ve kabiliyete sahiptir." dedi.

Hükümet, yerli otomobil üretimini teşvik için çalışmalarını sürdürürken, sektörün de konuya ilgisi artıyor. Fiat'ın Bursa'daki fabrikada yerli üretim için hazırlık yaptığını açıklamasının ardından Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, sektörün yerli oto üretimine önem verdiğini söyledi. Ergün, "Fiat ile Tofaş'ın Türkiye'de otomobil tasarımı ve üretimi için anlaşmalarından memnuniyet duyuyorum. Başka firmalar da bu alanda faal. Gelecek senelerde Türkiye'de bir değil, birden fazla marka görebiliriz." dedi.

Bakan Ergün, dün Girişimcilik Konferansı ile İktisadi Araştırmalar Vakfı (İAV) Ünal Aysal Tez Değerlendirme Yarışması Ödül Töreni'ne katıldı. Törenden ayrılırken gazetecilerin sorularını cevaplayan Ergün, yerli otomobile dair önemli açıklamalarda bulundu. Yerli otomobile otomotiv sektörünün sıcak baktığını vurgulayan Ergün, şunları kaydetti: "Otomotiv sektörünün Türkiye'de geldiği konum ile ilgili detaylı açıklamalarımız oldu. Bu denli güçlü bir sektörün yerli bir marka ortaya koyması gerekiyor. Tabii yerli marka otomobil için sektörden sıcak mesajlar alıyoruz. Gelinen aşamada bu sıcak mesajların somutlaştığını görüyoruz. Sektörün her türlü yatırımı yapabilecek gücü bulunuyor. Kaynağı var, insan gücü var. Tek başına da, konsorsiyumla da uluslararası ortaklarla da bu otomobil yapılabilir. Burada önemli olan yerli bir marka çıkarmaktır. Fiat, Tofaş ile Türkiye'de otomobil tasarımı ve üretimi için anlaştıysa memnuniyet duyuyorum. Başka firmalar da bu alanda çalışıyor. Gelecek senelerde Türkiye'de bir değil, birden fazla marka olabilir."

Yerli otomobilin fiyatıyla ilgili soru üzerine Ergün, "Fiyatı ben değil, piyasa belirler. Türkiye'de arabaların yüzde 70'i ithal, yüzde 30'u da içeride üretiliyor. İçeride üretilen arabaların fiyatları 30-40 bin lira aralığında, buna mukabil ithal edilenlerin fiyatı 50 bin lirayı aşıyor. Demek ki talep fazla, fiyatlar da çok aşağılarda değil. Demek ki tüketici kalifiye, konforlu taşıt tercih ediyor." ifadelerini kullandı.

Fiat'ın üreteceği yerli otomobilin B ya da C segmentinde olabileceğinin belirtilmesi üzerine Ergün, "B veya C segment üretim olabilir. Otomotiv sektörü yeni bir marka çıkarabilir, piyasa ve şartlar buna imkân veriyor. Biz de iktidar olarak üretimi teşvik etmeyi esas alıyoruz." açıklamasını yaptı. Ergün, gereken destek ve teşvik mekanizmalarını da oluşturduklarını ifade ederken, şubat ayı içinde teşvik planlarının netleşebileceğini ifade etti.

Nihat Ergün, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi'nin "Yeni teşvik sistemi nokta atışı olmalı, belli sektörlere verilmeli." sözleri ile ilgili olarak da "Biz zaten teşvikleri nokta atışı vereceğiz. Hangi noktaların teşvik alması gerektiğini inceleyeceğiz. Teknolojik alanlara, stratejik sektörlere ve büyük yatırımlara önem vereceğiz." dedi. 

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim