• BIST 9069.65
  • Altın 2324.847
  • Dolar 32.37
  • Euro 34.967
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Birmot'dan Bursa Nilüfere ikinci tesis

Birmot'dan Bursa Nilüfere ikinci tesis
Türkiye’nin lider otomotiv perakende ve araç kiralama şirketi Otokoç Otomotiv’in bünyesinde bulunan Birmot, tescillenmiş müşteri memnuniyeti ile hizmet kalitesini Bursa’nın gözde semtlerinden bir tanesine daha taşıdı.

Türkiye’nin lider otomotiv perakende ve araç kiralama şirketi Otokoç Otomotiv’in bünyesinde bulunan Birmot, tescillenmiş müşteri memnuniyeti ile hizmet kalitesini Bursa’nın gözde semtlerinden bir tanesine daha taşıdı. Birmot’un Bursa’daki ikinci tesisi Birmot Nilüfer’in resmi açılışı, Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir, Birmot Genel Müdür Yardımcısı Uğur Sakarya, Tofaş CEO’su Kamil Başaran ve üst düzey yöneticilerin katılımıyla gerçekleşti. 

 
Bu yıl Mart ayında faaliyete başlayan Birmot Nilüfer, Mayıs ayından beri de servis hizmeti veriyor. Aynı zamanda tüm Birmot şubelerinde olduğu gibi 2’nci el satış, araç koruma sistemleri, yedek parça, sigorta ve finansman hizmetlerini de sunuyor. 
 
“%8,5 PAZAR PAYI VE 25.000 ADETLİK FİLOMUZ İLE 3,3 MİLYAR TL CİRO’YA ULAŞACAĞIZ”
 
Otokoç Otomotiv Genel Müdürü Görgün Özdemir, “Otokoç Otomotiv olarak misyonumuz, rekabetüstü uygulamalarla müşterilerimize, çalışanlarımıza ve hissedarımıza değer katarak sektörde öncü olmak. Perakende sektöründe, Birmot ve Otokoç markalarımızla, araç kiralama sektöründe ise Avis ve Budget markalarımızla 32 ilde, toplam 138 noktada hizmet veriyoruz. Otomotiv perakendeciliğinde, Türkiye’de % 8,5 Pazar payı ve araç kiralamada 25.000 adetlik filo ile bu yılsonunda 3,3 milyar TL ciro ile 570 milyar TL yatırım gerçekleştireceğiz. Otokoç Otomotiv’in yarattığı büyüklüğün Türkiye’de emsali yok ve bu yapı Avrupa ile Amerika’daki mega bayilerle yarışır halde. Birmot olarak da Fiat markasıyla, Bursa’da satılan her 10 araçtan birinin satışını gerçekleştiriyoruz. Bursa’daki ikinci tesisimiz olan Birmot Nilüfer ile Fiat markasına daha fazla değer katmaya devam edeceğiz” dedi. 
 
“FIAT SATIŞLARINDA BURSA’DA LİDERLİĞİMİZİ PEKİŞTİRİYORUZ”
 
Birmot Genel Müdür Yardımcısı Uğur Sakarya, Birmot Nilüfer ile birlikte tesis sayısını 18’e çıkardıklarını belirtti. Sakarya, “Birmot Nilüfer, son iki yılda açtığımız 5’inci tesis. Yeni tesislerimizin de katkılarıyla bu yıl ciddi bir büyüme göstererek Fiat markasının satışlarının yüzde 30’dan fazlasını; Alfa Romeo, Lancia ve Jeep markalarının satışlarının ise yüzde 50’sini gerçekleştirdik. 1972 yılından beri hizmet verdiğimiz ve Fiat markasını yıllardır açık ara pazar lideri tuttuğumuz Bursa’da, Birmot Bursa şubemiz ilk 8 ay satışlarında toplam 1.220 adet perakende ve KOBİ satışı ile tüm Tofaş bayileri içinde Türkiye birinciliğine yükseldi. 1,5 milyon TL’lik tesis ve ekipman yatırımı yaparak hizmete açtığımız bu modern tesisimiz, 1000 m² showroom, 2500 m² servis alanına sahip. Potansiyeline inandığımız Bursa’nın bu gelişen bölgesinde faaliyete geçirdiğimiz Birmot Nilüfer şubesi ile performansımızın artarak devam edeceğine inanıyorum. Tesisimizde, son derece deneyimli satış ve servis ekibimizle, müşterilerimizin ihtiyaçlarına cevap vereceğiz” değerlendirmesinde bulundu. 
 
Tofaş CEO’su Kamil Başaran, Tofaş;  başta Fiat markası olmak üzere; Lancia, Alfa Romeo, Jeep, Ferrari ve Maserati markalarıyla geniş kitlelere hitap ediyor. Temsil ettiğimiz markaların yanı sıra, 5 global markaya ürün geliştiriyor ve üretim yapıyoruz. Türk otomotiv sanayi üretiminin 4’te 1’ini, ihracatının ise 5’te 1’ini tek başımıza gerçekleştiriyoruz. Tüm markalarımızla her geçen gün yeni başarılara imza atıyoruz. Türkiye genelindeki performansımız Bursa’ya da  yansıyor. Bursa’da geçtiğimiz yıl otomobil ve hafif ticari araç olmak üzere 30 bin adede yakın araç satışı gerçekleşti. Biz bu dönemde Fiat markamızla, otomobilde %11, hafif ticari araçta %32 ve toplamda %18’lik pazar payı ile Bursa’da lider olduk. Türkiye ortalamasının ise %30 üzerinde bir performansa ulaşarak farkımızı ortaya koyduk. 2013’ün ilk yarısındaki rakamlara göre, Bursa’daki liderliğimizi açık ara sürdürüyoruz. Yol arkadaşımız Birmot da satış grafiğimize önemli katkılar sağlamayı sürdürüyor.” diye konuştu.
 
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim