• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 17 °C

Bisignani: Havayolları sayısı azalacak

Bisignani: Havayolları sayısı azalacak
Havayolu sektörünün Türkiye'deki gelişimini Hindistan'a benzeten IATA CEO'su, “Orada da havayolu şirketleri mantar gibi artıyordu. Şimdi bazıları kayboluyor, bazıları hayatına devam ediyor” dedi.

HAVAYOLLARININ SAYISI AZALACAK!

Havayolu sektörünün Türkiye'deki gelişimini Hindistan'a benzeten IATA CEO'su, “Orada da havayolu şirketleri mantar gibi artıyordu. Şimdi bazıları kayboluyor, bazıları hayatına devam ediyor” dedi.

Uluslararası Havayolu Taşımacılığı Birliği (IATA) CEO su Giovanni Bisignani, Türkiye de bir süre sonra havayolu şirketi sayısının azalacağını söyledi. Havacılık sektöründeki şirket sayısının hiçbir sektörde olmadığı kadar çok olduğunu kaydeden Bisignani, Türkiye deki durumu ise Hindistan a benzettiğini belirterek şöyle dedi:

“Orada da havayolu şirketlerinin sayısı mantar gibi artıyordu. Şimdi bazıları kayboluyor, bazıları hayatına devam ediyor. ''

Avrupa da 35 tane ucuz bilet satan büyük şirket olduğunu ancak bunların sadece 5 tanesinin kar edebildiğini söyleyen Bisignani Türkiye de ise pazarın, yapısal değişikliklerin sonucu olarak hızla büyüdüğünü, bu nedenle şimdilik güçlüklerin hissedilmediğini ama bir süre sonra konsolidasyonun başlayacağını anlattı. Bisignani dünyada 250 si IATA ya üye olan 1500 havayolu şirketi olduğunu hatırlattı.

Bisignani şirketlerin sayısının hızla arttığı süreçte hükümetin rolüne ilişkin olarak da, “Bu durumlarda hükümetin güvenlik konusuna çok dikkat etmesi gerekir. Büyüme uğruna emniyeti feda edemezsiniz '' dedi.

'Kemerleri bağlayın'

Kendisine havayolu şirketlerinin yöneticilerine tavsiyesi sorulduğunda, “Emniyet kemerlerinizi bağlayın, türbülansa giriyoruz '' dediğini aktaran Bisignani şunları söyledi:

“Yakıt meselesi bizim kabusumuz, petrolde varil başına bir dolarlık artış sektörün faturasını 1.4 milyar dolar artırıyor. Petrolün ortalama fiyatının 86 dolar olduğu bir durumda havayolu şirketlerinin toplam yakıt faturası 156 milyar dolar olarak hesaplanır. ''

Bisignani Türk hava taşımacılığı sektörüyle ilgili görüşlerini de şöyle aktardı:

“Çok, çok inanılmaz olumlu bir gidişat görüyoruz. Sektör hem yeni düzenlemelerden hem de ekonomideki iyi gidişattan faydalandı. 2004 - 2006 döneminde yolcu sayısı yüzde 20 arttı. İç hatlardaki artış yüzde 35 oldu. Bunlar sadece Çin de görebileceğimiz rakamlar. O halde Türkiye, Avrupa nın Çin i diyebiliriz. Ancak pazardaki büyüme havalimanı ve diğer altyapı yatırımlarıyla desteklenmeli. ''

Her yıl farklı bir ülkede yapılan IATA Genel Kurul toplantısı 1 - 3 Haziran tarihleri arasında İstanbul da yapılacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim