• BIST 9079.97
  • Altın 2322.819
  • Dolar 32.3239
  • Euro 34.9361
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 15 °C

'Bisküvici dede'ye son görev

'Bisküvici dede'ye son görev
Yıldız Holding ve Ülker'in kurucusu Sabri Ülker, Fatih Camisi’nde son yolculuğuna uğurlanıyor.

'Bisküvici dede'ye son görev

Yıldız Holding ve Ülker'in kurucusu Sabri Ülker, Fatih Camisi’nde son yolculuğuna uğurlanıyor.

İstanbul’da dün vefat eden Yıldız Holding ve Ülker’in kurucusu Sabri Ülker (92) için Fatih Camisi’nde cenaze namazı kılındı.

Fatih Camisi’ndeki cenaze törenine Sabri Ülker’in ailesi ve yakınlarının yanı sıra Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ile Oltan Sungurlu, Tanıl Küçük, Halis Komili, Temel Kotil, Mehmet Yıldırım, Yıldırım Demirören, Hamdi Akın, Nihat Özdemir, Ali Müfit Gürtuna ve Firuz Kanatlı’nın da aralarında bulunduğu siyaset, iş ve spor dünyasından çok sayıda kişi katıldı.

Başbakan Erdoğan ve beraberindekiler, camide kıldıkları öğle namazının ardından cenaze namazı için avluya geçti.

 Sabri Ülker’in cenaze namazını, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran kıldırdı. Yaran, yaptığı konuşmada, Sabri Ülker’in memleketin önde gelen sanayicilerinden biri olduğunu söyledi.

 Cenaze namazına katılanlardan helallik isteyen Yaran, kendisi ve Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez adına Ülker’in ailesi, sevenleri ve dostlarına sabır diledi.

 Üzerinde kabe örtüsü de bulunan Sabri Ülker’in naaşı, öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından omuzlara alınarak, cenaze arabasına konuldu. Sabri Ülker’in tabutuna cenaze aracına kadar Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da omuz verdi.

 Daha sonra Sabri Ülker’in naaşı, toprağa verileceği eski Kozlu Mezarlığı’na doğru yola çıkarıldı.

Bu arada, cenaze töreninde katılımcılara su dağıtıldı. Cenaze töreni için Fatih Camisi’ne gelenler girişte aramadan geçirildi.  ne

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim