• BIST 9079.97
  • Altın 2304.844
  • Dolar 32.3224
  • Euro 35.0893
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

"Biz sektöre destek vermek isterken kötü niyetle karşılaşıyoruz!"

"Biz sektöre destek vermek isterken kötü niyetle karşılaşıyoruz!"
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2010 yılında aerosol üretiminde kullanılacak LPG teslimlerinde uygulanacak ÖTV'yi sıfıra indirdiklerini hatırlatarak, "Biz sektöre destek vermek isterken, bazı kötü niyetli mükelleflerin bunu suistimal ettiğini tespit ettik. M

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Şimşek, 2010 yılında yürürlüğe giren Bakanlar Kurulu kararı ile aerosol sektöründe faaliyette bulunan yerli imalatçıları korumak adına bir düzenleme yaptıklarını anımsattı. 

Bu düzenlemeyle, aerosol üretiminde kullanılacak LPG teslimlerinde uygulanacak ÖTV'yi sıfıra indirdiklerini hatırlatan Şimşek, kendileri sektöre destek vermek isterken, bazı kötü niyetli mükelleflerin bunu suistimal ettiğini tespit ettiklerini ifade etti. 

Bakan Şimşek, sadece bu sektörde imalatta kullanmak kaydıyla ÖTV'siz LPG satışı yapılması gerekirken, sektörle ilgisi olmayan mükelleflerin söz konusu LPG'yi otomobillere satmaya başladığını ve bunun da kamu maliyesi üzerinde ciddi yük oluşturacak şekilde vergi kaybına yol açtığını belirlediklerini söyledi.  

"Göz göre göre yapılan bu suistimale izin veremeyiz" 

Söz konusu tespitin ayrıntıları hakkında da bilgi veren Şimşek, 2010'dan 2013 yılına kadar sektörün aldığı LPG'nin 4 kat arttığını ancak sektör büyüklüğünün bu kadar artış göstermediğini bildirdi. Bakanlığın en önemli mücadele alanlarından birinin kayıtdışılık olduğunu dile getiren Şimşek, buna kesinlikle müsaade etmeyeceklerini ifade etti. 

Mehmet Şimşek, sektör sektör analizlerin devam ettiğini belirterek, "Bu sektörde ciddi bir sapma tespit ettik. Şimdi bunun gereğini yapıyoruz. Bu eğilimde olan hiçbir sektöre göz açtırmayız" dedi.  

Sektör temsilcileriyle yapılan toplantılarda da bu artışın normal olmadığı kanaatine varıldığını anlatan Şimşek, "Göz göre göre yapılan bu suistimale izin veremeyiz. Mükellefler bundan sonra ÖTV'yi önce ödeyecek, sonra LPG'yi imalatta kullandıklarını ispat ederlerse ödenen ÖTV iade edilecek" diye konuştu. 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim