• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Blackberry’nin iletişim arızası çözüldü

Blackberry’nin iletişim arızası çözüldü
Blackberry’de üç gündür milyonlarca kullanıcıyı mağdur eden teknik arıza tamamen çözüldü. Kanadalı RIM’in Kurucusu ve Başkanı Mike Lazaridis, cihazdaki üç günlük kesintiden sonra akıllı telefondaki arızanın tamamen çözüldüğünü açıkladı.

Blackberry’nin yaratıcısı: İletişim arızasını çözdükBlackberry’de üç gündür milyonlarca kullanıcıyı mağdur eden teknik arıza tamamen çözüldü. Kanadalı RIM’in Kurucusu ve Başkanı Mike Lazaridis, cihazdaki üç günlük kesintiden sonra akıllı telefondaki arızanın tamamen çözüldüğünü açıkladı.

Eski haline geldi
Sorunun devam ettiği 4’üncü günde açıklaması yapan Lazaridis, “Pazartesinden beri biriken mesajlar ve tıkalı sistem temizlendi. Üç günlük kesintiden sonra sistem tamamen eski haline getirildi. Bütün servislerin küresel olarak yedeği alındı. Bu hafta telefonda meydana gelen kesinti için özür dileriz. Çoğu kişiyi hayalkırıklığına uğrattık” diye konuştu.

Müşterilerden özür diledi
Lazaridis, Blackberry müşterilerinden de özür diledi. Lazaridis, şunları söyledi: “1999’da bu şirketi kurarken  gerçek hedefim, insanlara dünya genelinde eş zamanlı ve en rahat iletişim imkanını sunmaktı. Son üç günde bu amacımızı yerine getiremediğimiz için tüm müşterilerimizden özür diliyorum. Bizden, daha iyi hizmet beklemekte haklısınız, çünkü ben de bizden bunu bekliyorum.” 

Blackberry servislerinde pazartesi günü Avrupa’da başlayan kesintiler, daha sonra Ortadoğu, Hindistan, ABD, Kanda ve Latin Amerika’yı da yayıldı.Dünyadaki milyonlarca Blackberry cep telefonu kullanıcısı, üç gün boyunca kısa mesaj servisi ile internet tarayıcı hizmetinden faydalanamamış, ancak telefon özelliğini kullanabilmişti. Blackberry, dün öğlen saatlerinde sorunun belirgin şekilde iyileştirilidiğini akşam saatlerinde ise tamamen çözüldüğünü açıkladı. 

Türkiye’deki 400 bin Blackberry kullanıcıs da mağdur olmuş, operatörler yüzde 50’ye yakın zarar etmişti.  

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim