• BIST 9079.97
  • Altın 2322.905
  • Dolar 32.3205
  • Euro 34.9161
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Blackseafor'un komutası Türkiye'de

Blackseafor'un komutası Türkiye'de
Rusya Blackseafor grubunun komutasını 9 Ağustos tarihinde Türkiye’ye devredecek.

Rusya Blackseafor grubunun komutasını 9 Ağustos tarihinde Türkiye’ye devredecek. Karadeniz Filosu’nun resmi temsilcisi Deniz Albayı Vyaçeslav Truhaçev, Rusya’nın 9 Ağustos  2012 tarihinde Karadeniz Deniz İşbirliği Görev Grubu’nun (Blackseafor) komutasını, rotasyon çerçevesinde Türk tarafına devredeceğini açıkladı.

Bu amaçla Deniz Yarbayı Roman Kotlyarov, komutasındaki Karadeniz Filosunun “Novoçerkassk” adlı büyük hücum gemisi dün Türkiye’nin Gölcük limanına geldi.

Kumandanın devir törenine katılım için Gölcük Askeri Deniz Üssüne Blackseafor anlaşması üyesi ülkelerin savaş gemileri ve tüm Karadeniz ülkeleri komuta filoları da gelecek. Gölcük’te gemilerin toplanıp bir araya gelmesi anında idari konularla ilgili bir grup toplantısı gerçekleşecek. Daha sonra ise, gemi komutanları şehrin askeri ve sivil makamlarına protokol ziyaretleri gerçekleştirilecek.

“Blacksefor” grubunun amiral gemisi olarak Türk Deniz Kuvvetleri’ne bağlı “Heybeliada” gemisi tayin edilirken, faaliyete geçmesi ile uluslararası bir karargah oluşturulacak. Karadeniz Deniz İşbirliği Görev Grubu’nun (Blackseafor) faaliyete geçme dönemi 24 Ağustos tarihine kadar sürecek. Bu kapsamda gemilerin liman şehirleri Trabzon ve Novorossiysk’i ziyaretleri bekleniyor.

Karadeniz Deniz İşbirliği Görev Grubu (Blackseafor), 2 Nisan 2001 yılında İstanbul’da kuruldu. Karadeniz ülkeleri Bulgaristan, Gürcistan, Rusya, Romanya, Türkiye ve Ukrayna uluslararası gemiler bağlantısının kurulması konusunda anlaştı. Bu grubun kurulmasındaki amaç, Karadeniz’e kıyısı olan ülkeler arasında dostluğun güçlendirilmesi, iyi ilişkiler kurulması ve karşılıklı güvenin oluşturulması olarak belirlendi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim