• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

BM, DKC'de pilotsuz uçak kullanacak

BM, DKC'de pilotsuz uçak kullanacak
Birleşmiş Milletler, Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin (DKC) doğusundaki çatışmaları izlemek amacıyla ilk kez pilotsuz uçak kullanmayı planladığını açıkladı.

 

Bazı diplomatik kaynaklar, BM barışı koruma operasyonları yetkililerinin DKC ve Ruanda hükümetleriyle temasa geçtiğini belirtti.
 
BM Barışı Koruma Dairesi'nin sözcüsü Kieran Dwyer, BM'nin doğudaki silahlı gruplardan sivilleri korumak için barış gücünü güçlendirme yollarını incelediğini ifade etti.
 
Dwyer, silahlı grupların hareketlerini izlemek için silahsız pilotsuz uçakların kullanılmasının hedeflendiğini ancak bunun dikkatle ve DKC hükümetiyle işbirliği içinde yapılacağını söyledi.
 
DKC'nin doğusunda ordu ile silahlı çatışmaya giren M23 hareketinin Bukavu kentini ele geçirdiği duyurulmuştu. 
 
İsyancılar daha önce de Goma havalimanının ve Goma'ya 20 kilometre uzaklıktaki Sake bölgesinin kontrolünü ele geçirdiklerini açıklamıştı.
 
BM, Çarşamba günü yayımladığı raporda, Uganda ve Ruanda hükümetlerini, M23 hareketine silah ve mühimmat desteği vermekle suçlamış, ancak söz konusu ülkeler suçlamaları kabul etmemişti.
 
Ülkedeki 31 sığınmacı kampından sadece 1'ine ulaşabiliyor
 
Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (BMMYK), Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nin (DKC), doğusundaki Kuzey Kivu'da bulunan 31 sığınmacı kampından yalnızca 1'ine girebildiklerini açıkladı.
 
BMMYK sözcüsü Adrian Edwards, M23 isyancılarının etkili olduğu ülkenin doğusundaki Kuzey Kivu'da yalnızca başkent Goma'daki Mugunga III kampına insani yardım götürebildiklerini belirtti.
 
Edwards, onbinlerce kişinin çatışmalardan etkilendiğini, kamplarda toplam 108 binden fazla kişinin kaldığını ve diğer 30 kampa girmenin şu an imkansız olduğuna dikkati çekti.
 
BMMYK ise, yer değiştirmek zorunda kalanların toplam sayısı hakkında açıklama yapmazken, Birleşmiş Milletler Çocuk Fonu (UNICEF) 100 binden fazla kişinin çatışmalarda yer değiştirmek zorunda kaldığını ve bunlardan en az yarısının çocuklardan oluştuğunu bildirmişti. 
 
www.UlasimOnline.Com
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim