• BIST 9111.31
  • Altın 2323.888
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0176
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

BMC, Katar'a damga vurdu

BMC, Katar'a damga vurdu
Türk ve Katar savunma sanayisinin devlerinin buluştuğu fuarda Türk şirketler 600 görüşme yaptı, toplamda 500 milyon dolarlık iş bağlantısı sağladı.

Fuarın en ilgi çeken ürünüyse Kirpi oldu. 1.400’ü aşkın kişi Kirpi’nin içinde fotoğraf çektirdi. Katar’ın Başkenti Doha’da 6-8 Ekim tarihleri arasında gerçekleştirilen High Tech Port by MÜSİAD Qatar fuarı bölge savunma şirketlerinin çekim merkezi oldu. Fuara katılan Türk şirketler, 600 iş birliği görüşmesi sonucu 500 milyon dolarlık iş hacmiyle fuardan ayrıldı. Fuarın en büyük ilgiyi toplayan ürünüyse BMC tarafından üretilen Kirpi oldu.

ARACIN ÖNÜNDE KUYRUK OLDU

Katar Silahlı Kuvvetleri Endüstriyel Komite ile ortak olan BMC, High Tech Port by MÜSİAD Qatar’da fuarınde sergilediği Kirpi modeli tüm dikkatleri üzerine topladı. Özellikle zırhlı taşıma aracı Kirpi’nin önünde kuyruk oluştu. Fuar süresince 50’yi aşkın iş görüşmesi gerçekleştiren BMC için Katar Savunma Bakanı özel çalışma yemeği düzenledi.

SÖZLEŞME AŞAMASINA GELİNDİ

BMC yakın dönemde 30 adet Kirpi’yi Katar’a teslim etmiş olacak. Ayrıca Tunus ve Türkmenistan için sözleşme aşamasına geçildi. Fuarı ziyaret eden Malezya Savunma Bakanı BMC’nin Kirpi’siyle yakından ilgilenirken fuar süresinde 1400’ü aşkın kişi Kirpi’nin içinde fotoğraf çektirdi.

Üç gün içinde 600 görüşme

Fuarı değerlendiren High Tech Port by MÜSİAD Genel Koordinatörü Hakan Kurt, “Firmalarımız 600 iş görüşmesi gerçekleştirdi. 500 milyon dolarlık iş flörtü başladı. 500 sivil iş görüşmesi organize ettik. Katar Savunma Bakanlığı, Katar Silahlı Kuvetleri, ICT Katar Bakanlığı, Katar İç İşleri Bakanlığı, Katar Airways ve Katar Ekonomi Bakanlığı yetkilileri ile firmalarımız arasında 100 adet kurumsal iş görüşmesi gerçekleştirildi” dedi.

Yerli jet  görücüye çıktı

Kurt, “Fuarımızın bir başka önemli çıktısı ise TRJet CEO’su Fatih Özmen’in Gala programına katılması oldu. Devam eden TRJet ile ilgili spekülasyonlara da cevap verilmiş oldu” dedi.

Fuara 67 Türkfirması katıldı

Yaklaşık 600 iş birliği görüşmesinin gerçekleştiği fuarda THY Teknik, Katar Airways ile yaptığı mutabakatta 50 milyon dolarlık iş hacmi oluştururken, Katar’ın Bilim ve Teknoloji Bakanlığı ICT Katar, özellikle siber güvenlik, akıllı şehir uygulamaları konusunda kısa dönemde Türkiye ile 200 milyon dolarlık iş hacmi oluşturacağının sinyallerini verdi. 67 Türk firmasının katıldığı fuarda, Türk ve Katar’ın savunma sanayisi oyuncuları iş birliği yapma fırsatı buldu.

ROKETSAN’DAN ÖZEL TOPLANTI

SAVUNMA Bakanı Vecdi Gönül’ün üç günlük Katar ziyareti kapsamında Katar Başbakanı ve Katar Savunma Bakanı ile yaptığı görüşmeler sonucunda fuarın açılış günü Katar Savunma Bakanı, T.C. Savunma Bakanı Roketsan ve STM’nin katıldığı çalışma toplantısı gerçekleştirildi. Bu toplantının kısa vadede 200 milyon dolarlık katma değer oluşturması bekleniyor.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim