• BIST 9120.29
  • Altın 2324.093
  • Dolar 32.3604
  • Euro 35.0127
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

BMC'nin Savunma Sanayisi tehlikede mi?

BMC'nin Savunma Sanayisi tehlikede mi?
BMC'de zor günler sürüyor. Asıl tehlikelerden birini ise Savunma Sanayii'nin Kirpi adlı askeri araç ihalesinin kesintiye uğrayıp uğramaması oluşturuyor.

Kamyon, otobüs ve askeri zırhlı araç (Kirpi) üreten BMC'de zor günler devam ediyor. Dış kaynak sağlamak için görüşmeler yapıldığını söyleyen şirket içi kaynaklara karşın, bayiler Çukurova Holding ve Karamehmet ile masadalar. Asıl tehlikelerden birini ise Savunma Sanayii'nin Kirpi adlı askeri araç ihalesinin kesintiye uğrayıp uğramaması oluşturuyor

 Kamyon, otobüs ve silahlı kuvvetler için taktik tekerlekli araç üretimi yapan BMC, şimdi de üretim merkezi İzmir’de belediye ile sorun yaşıyor.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, 2 Ağustos'ta yaptığı bir açıklamayla 150 adetlik otobüs ihalesini kazanmış olan BMC’nin ihale koşullarını yerine getiremediğini, belli bir süre verilmesine rağmen getiremeyeceğinin de anlaşıldığını belirterek, ihaleyi iptal etmek zorunda kaldıklarını söyledi.

150 otobüsün 50 adedini teslim ettiği belirtilen BMC için, üretimin durmasının daha da kötü sonuçlara yol açmasına kesin gözüyle bakılıyor.

İSTANBUL BÜYÜKŞEHİR'İN 273 OTOBÜSÜ TESLİM EDİLEBİLECEK Mİ?

Geçtiğimiz yıl İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin otobüs ihalelerinden 273 adet otobüsü içeren bir ihaleyi de kazanmış olan şirketin, bu ihalenin gereklerini yerine getirip getiremeyeceğinin de masaya yatırıldığı ileri sürülüyor.

TEHLİKE BÜYÜYOR, SAVUNMA SANAYİ İHALESİ NE OLACAK?

BMC için tehlikeli ihale iptallerinden biri ise savunma sanayi alanında yaşanabilir.

BMC’nin halen üzerinde çalıştığı en önemli proje olan Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın taktik tekerlekli araç ihalesinin akıbeti üzerine çokça soru sorulmaya başlandı. Bu ihaleyi Kirpi adlı araçlarıyla kazanan şirket, şu anda ürün teslim etabını yaşıyor.

BMC’nin üretimin durması nedeniyle bu ihalenin gereklerini de yerine getirememeye başladığı ve bu yüzden Savunma Sanayi Müsteşarlığı’nın takibine alındığı da gelen bilgiler arasında.

BMC içinde yaşanan bu gelişmelerin "savunma sanayi" ve silahlı kuvvetlerin ilgili birimlerini soru işaretleriyle karşı karşıya getirdiği ileri sürülüyor.

ÇALIŞANLAR AYLARDIR MAAŞLARINI ALAMIYOR

Bu süreçte BMC çalışanlarının aylardır maaşlarını alamadıkları ve geçim zorluğu yaşadıkları da işin sosyal boyutunu oluşturuyor.

BAYİLER PATRONLA MASADA

Bu arada BMC’yi de aşarak, bizzat patron Mehmet Emin Karamehmet ve Çukurova Holding ile görüşen bayilerin de bu akşama kadar belli bir karar üzerinde el sıkışmaları bekleniyor.

Karamehmet, işlerin toparlanması amacıyla İzmir’e gönderdiği yöneticisinin de mevcut yöneticilerle birlikte çalışarak, yeni yol haritası üzerine çıkış noktası arandığı, bunun da dış kaynak kullanımı ile sağlanmaya çalışıldığı belirtiliyor.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim