• BIST 9524.59
  • Altın 2492.843
  • Dolar 32.5552
  • Euro 34.7123
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

BMC'nin zırhlı aracı 'Vuran' görücüye çıktı

BMC'nin zırhlı aracı 'Vuran' görücüye çıktı
BMC, KİRPİ mayına karşı korumalı zırhlı araçtaki başarısından sonra seni zırhlı aracını IDEF 2011 Savunma Fuarı’nda görücüye çıkarıyor.

BMC, 'Vuran'ı görücüye çıkardı

BMC, KİRPİ mayına karşı korumalı zırhlı araçtaki başarısından sonra zırhlı aracını IDEF 2011 Savunma Fuarı’nda görücüye çıkarıyor.

BMC Sanayi ve Ticaret AŞ, Kirpi Mayına Karşı Korumalı Zırhlı Araçtaki başarısından sonra durmaksızın yeni Zırhlı Araçlar geliştirmeye başladı.

BMC, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ve Dost ve Müttefik Orduların ihtiyaçlarını değerlendirerek BMC-Vuran Çok Amaçlı Zırhlı Araç ve BMC-VURAN Silah Taşıyıcı Zırhlı Araç geliştirmelerini yapmıştır ve IDEF 2011 Savunma Fuarı’nda Türkiye’ye ve dünyaya tanıtımını yapıyor.

Bu aracın ana konsepti, Silahlı Kuvvetlerin ihtiyaç duyacağı çeşitli maksatlar için rahatlıkla kullanılabilmesi, aynı zamanda bu araçta uygulanan camlar dahil balistik koruma ve mayına karşı yüksek koruma imkanının sağlanmış olmasıdır.

Tam teçhizatlı personel taşıma kapasitesi 6 ila 10 kişiye kadar çıkmaktadır. Aracın süratli tahliyesi için ikişer adet yanda, bir arkada olmak üzere toplam 5 adet kapı mevcuttur.

Aracın tüm arazi şartlarında (4x4) hareket yeteneği mevcuttur ve yüksek ergonomi sağlaması için özen gösterilmiştir.

Araç, helezon yaylı, bağımsız süspansiyonlu olarak tasarlanmıştır. Aracın kullanılma konsepti manuel veya uzaktan komuta olarak değişik silah istasyonları; uçaksavar silah istasyonu; makineli tüfek silah istasyonu; 400 mm’lik bomba atar silah istasyonu; TOW, MILAN tanksavar silah istasyonu; keşif aracı; komuta kontrol aracı; radar aracı gibi değişik ihtiyaçları karşılayacak şekilde tasarlanmıştır.

Araca yüksek motor gücü ve otomatik şanzıman uygulandı. Bir taktik araçta olması gereken tüm taktik özellikleri sağlamaktadır. Gövde tasarımı tam koruma sağlaması için monokok gövde olarak yapılmıştır. Bir dolu depoyla 800 km mesafe kat edebiliyor. Maksimum konforun sağlanması için ısıtma ve klima sistemleri bulunmaktadır. Araç içerisinden uzaktan komutalı olarak ateş edebilme imkanı vardır.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim