• BIST 9083.55
  • Altın 2324.376
  • Dolar 32.3608
  • Euro 34.9381
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 14 °C

BMC'ye 'Doğalgazlı Otobüs Ödülü' verildi

BMC'ye 'Doğalgazlı Otobüs Ödülü' verildi
BMC, Sıkıştırılmış Doğalgazlı Otobüs Projesi ile Enerji Verimliliği Proje Yarışması'nda derece elde etti.

BMC'YE 'DOĞALGAZLI OTOBÜS' ÖDÜLÜ

BMC, Sıkıştırılmış Doğalgazlı Otobüs Projesi ile Enerji Verimliliği Proje Yarışması'nda derece elde etti.

Otomotiv markası; çevreci, emniyetli ve ekonomik doğalgazlı araçların üretimini ve satışını yapıyor. Bu çerçevede belediyeler ile halk otobüsü işletmecileri için geliştirilen normal ve tam alçak tabanlı doğalgazlı otobüsler, 9 metre - 12 metre - 18 metre olmak üzere 3 farklı tipte üretiliyor ve Kayseri ilinde 191 adet hizmet veriyor.

Hava kirliliğinin azaltılması, iklimsel etkilerin yok edilmesi ve dünyadaki enerji kaynaklarının verimli kullanılmasına imkan tanımak adına toplu taşımacılığın hizmetine sunulan doğalgazlı otobüslerin, enerji verimliliği noktasında büyük rol oynaması bekleniyor.

Ar-Ge' ye önemli bir kaynak ayıran BMC, bunun bir sonucu olarak Türkiye'nin ilk 9 metre doğalgazlı şehiriçi otobüsünü geliştirdi. 2007'de 61,8 milyon TL, 2008'de de 57 milyon TL, 2009'da 54,9 milyon TL ve 2010'da da 60 milyon TL Ar-Ge harcaması yapan firmada iş merkezleri bazında, 540 mühendis ve tekniker tarafından çalışmaları yürütülüyor.

Sıkıştırılmış Doğalgazlı Otobüs, 2. Ulusal Enerji Verimliliği Forumu kapsamında düzenlenen Enerji Verimliliği Proje Yarışması' nda BMC, Enerji Verimli Ürün kategorisinde ödül alan tek otomotiv firması oldu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız' ın katıldığı törende üçüncülük ödülü, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Nüket Yetiş tarafından, BMC Sanayi ve Ticaret AŞ CEO' su Mehmet Demirpençe adına, BMC İstanbul Bölge Müdürü Erdal Eroğlu' na takdim edildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim