• BIST 8990.53
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 16 °C

BMW binlerce işçi alacak

BMW binlerce işçi alacak
Otomotiv devi BMW 8 bin yeni işçi alacak. Şirket kadınlara ayrıcalık tanıyacak.

Otomotiv devi BMW yeni işçi almaya karar verdi. Bu yılın sonuna kadar dünya çapında 8 bin yeni kalifiye işçi istihdam edilecek. Yeni istihdam edilecek elemanların 5 bini Almanya’daki tesislerde çalışmak üzere işe alınacak ve eleman alımında kadınlara öncelik tanınacak.

BMW Yönetim Kurulu Üyesi Milagro Caina-Andre, tüm dünyadan gelen talep artışını karşılayabilmek için çalışan kadrosunu büyütmeye karar verdiklerini belirterek klasik mühendislerin yanı sıra bilgisayar uzmanları ile yazılım elemanlarına ihtiyaç duyulduğunu bildirdi.

BMW Yönetim Kurulu’nda bulunan tek kadın üye olma özelliğine sahip Milagro Caina-Andre şirkette kadın eleman sayısını artırmayı da hedeflediklerini, işe yeni eleman alırken bundan böyle kadın ve erkek çalışan sayısının dengelenmesine özen gösterileceğini söyledi.

“Teknik işlerle uğraşan bir işletme olarak kadın-erkek dengesini sağlamak biraz zor olacak ama biz en azından başlamak istiyoruz. Önümüzdeki yıllar içinde dengenin kurulacağına inanıyoruz.” diyen kadın yönetici, kadınların teknik mesleklere ilgisinin giderek artmasını ise “sevindirici bir gelişme” olarak nitelendirdi.

BMW Otomotiv Şirketi, geçen yıl da dünya genelinde 7 bin kişiyi işe aldı. BMW’de toplum 110 bin kişi görev yapıyor.

En fazla işçi Volkswagen'de

Sadece BMW değil Alman otomobil şirketlerinin çoğu geçen yılı başarılı geçirdiler. Volkswagen Şirketi de artan talep karşısında daha fazla üretim yapabilmek için eleman alacağını duyurdu. Volkswagen Almanya’da en fazla işçi çalıştıran şirket olarak biliniyor.

Geçen yıl sonu itibariyle şirkette çalışan kişi sayısı; 271 bini Almanya’da, geri kalanı dünyanın değişik ülkelerinde olmak üzere toplam 594 bin olarak kayıtlara geçti.

www.ulastirma.com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim