• BIST 9079.97
  • Altın 2323.945
  • Dolar 32.3564
  • Euro 34.9234
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

BMW X5 M ve X6 M, Michelin'le yollara çıkacak

BMW X5 M ve X6 M, Michelin'le yollara çıkacak
Michelin, BMW ile işbirliği anlaşması imzaladı. BMW'nin, yüksek performanslı yeni modelleri X5 M ve X6 M modelleri 21 inçlik Michelin Pilot Super Sport lastikleri ile yollara çıkacak.

BMW ile uzun süredir, farklı model araçları ile işbirliği içinde olan Michelin, 2 yıllık çalışmanın sonucunda BMW M serisine özel olarak geliştirdiği modeli ortaya çıkardı. Geliştirme aşamasında 1400 civarı prototip lastik ve 500 civarı ön üretim lastiği üretilirken, BMW’nin istediği kriterlere ulaşılması için sayısız teste tabi tutulduktan sonra ortaya çıkarıldı.
Michelin’den şekil değiştirebilen lastik

İlk olarak dayanıklılık yarışları lastiği olarak geliştirilen çoklu-karışım teknolojisinde, lastiğin sol ve sağ taraflarında farklı kauçuk karışımları kullanılıyor. Lastiğin dış omuzu virajlarda sıra dışı bir kavrama ve aşınmaya karşı dayanıklılık sağlarken, kanallar dönüşler ve yol tutuşu için optimum hale getirilmiş, iç omuz ise ıslak zeminlerde kavrama sağlamak için tasarlandı. Variable Contact Patch 2.0 özelliğinin sunduğu inovatif özellikler sayesinde lastik, sürüş koşullarına göre , esneyebilme özelliği taşıyor. Böylelikle aracın bütünü kontrol altına alınmış olurken, viraj esnasında zeminle temas yüzeyinin şekli değişse bile, lastiğin yola temas eden alanı aynı kalıyor.

Lastiklerin geliştirilmesi sırasında Michelin mühendisleri farklıalanlarda performansı artırarak diğer alanlardan ödün vermemeye odaklanmaktadır,. Michelin Total Performance stratejisi ile geliştirilen lastikler, BMW X5 M ve X6 M kullanıcılarına maksimum seviyede performans ve güvenliği bir arada sunuyor.

www.ulastirma.com.tr

 
 
Etiketler: , , ,
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim