• BIST 9079.97
  • Altın 2325.333
  • Dolar 32.3361
  • Euro 34.9323
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

BMW, yeni Connecteddrive'ı tanıttı

BMW, yeni Connecteddrive'ı tanıttı
BMW Group, ilk olarak 2007 yılında tanıttığı araç içi entegre ileri teknoloji sistemi olan ConnectedDrive'ın yeni neslini tanıttı.
Öncelikle 2013 yılının Temmuz ayından itibaren üretilecek BMW modellerinde kullanılmaya başlanacak yeni nesil ConnectedDrive teknolojisi, aralarında Türkiye'nin de bulunduğu toplam 25 farklı ülkede satılan BMW modellerinde müşterilerin kullanımına sunulacak. Bununla birlikte yaz aylarında uluslararası tanıtımı yapılacak olan doğuştan elektrikli BMW i markasının modellerinde de yeni nesil ConnectedDrive teknolojisi standart donanım olarak sunulacak. 
 
Tüm BMW i modelleri, elektrikli mobilite ve gelecekteki mobilite taleplerine yönelik olarak özel olarak geliştirilmiş BMW ConnectedDrive hizmetleri ve sisteme entegre bir SIM kart ile birlikte sunulacaktır. Yerleşik SIM kart, kullanım ömrü boyunca otomobilin BMW ConnectedDrive hizmetleriyle en uygun şekilde bağlantı kurmasını olanak sağlamaktadır. BMW i buna ek olarak şimdiden BMW i ConnectedDrive hizmetlerini içeren bir navigasyon sistemiyle donatılmış ve elektrikli mobilitenin özel gereksinimlerine göre, geleceğin dünyasının ihtiyacı olan esnek, bireysel ve kullanımı kolay mobilite taleplerine yanıt verecek şekilde tasarlanmıştır. Bunun örnekleri arasında Sürüş Mesafesi Asistanı, mevcut şarj istasyonlarının genel görünümü, en verimli rota hesaplama, Akıllı Acil Durum Çağrısı, toplu ulaşım seçeneklerine erişim kolaylığı, aşırı enerji deşarjına karşı Batarya Koruması özelliği de içeren BMW TeleServices ile BMW i Remote uygulaması ve BWM ConnectedDrive İnternet portalından erişilebilen diğer hizmetler yer alır. 
 
BMW i ConectedDrive hizmetleri dikkatleri her zaman üzerine toplar! 
 
BMW i3 otomobil ve sürücü arasında bilgi akışını sağlayan ve bilgi/eğlence ile iletişim fonksiyonlarının yönetildiği arayüzlerin yer aldığı yüksek kaliteli iki ekranla birlikte sunulur. Direksiyon kolonunun üst kısmına yerleştirilmiş, hız ve mesafe gibi sürüşle ilgili verilerin görüntülendiği 6,5 inç boyutunda geniş bir ekran mevcuttur ve ön panelin merkezinde yer alan 8,8 inç boyutunda ikinci bir ekran ise BMW i ConnectedDrive aracılığıyla dış dünyaya bağlanan navigasyon sisteminden alınan bilgiler gibi verileri görüntüler. Bu merkezi ekran, sürücü ve öndeki yolcunun otomobilin durumundan ve motor sistemlerinin çalışma modundan tam anlamıyla haberdar olmalarına olanak sağlar. 
 
Genel ağ bağlantısı mobilite planlamasını kolaylaştırır! 
 
Elektrikli otomobillerin sürüş menzili büyük oranda sürüş stiline bağlıdır. BMW i3 modelinde kullanılan BMW eDrive teknolojisi otomobilin tam olarak şarj edilmiş batarya ile 160 kilometrelik bir mesafeyi kat edebilmesini sağlar. BMW ConnectedDrive hizmetleri yola çıkmadan önce sürücüye otomobilin mevcut menzili hakkında gerçekçi tahminler sunar. Ağa bağlı navigasyon sisteminin temel unsurlarından biri de planlanan rota üzerindeki ilgili tüm değişkenleri göz önünde bulundurarak hassas, güvenilir okuma sunan dinamik menzil ekranıdır. Batarya şarj durumu, sürüş stili, elektrikli konfor fonksiyonlarının faaliyeti ve seçili sürüş modu, rotanın topografisi ve geçerli trafik düzeyi ile birlikte tahmini menzil hesaplaması sırasında göz önünde bulundurulur. Böylelikle sistem, yokuş tırmanma sırasında ve dur/kalk trafikte veya trafik sıkışıklıklarında kullanılacak ekstra enerji miktarını belirleyerek menzil hesabını buna uygun olarak azaltır. Hesaplamaya en son ve detaylı, gerçek zamanlı trafik verileri de katılır. Bilginin yüksek performansla analiz edilmesi ve değerlendirilmesi sürekli olarak BMW ConnectedDrive sunucuları tarafından yürütülür. Her BMW i yerleşik SIM kartı sayesinde bu sunucularla sürekli bağlantı halindedir ve bu ağ bağlantısı her zaman son derece hassas, gerçek zamanlı bilgi sunar. 
 
Tüm sürüş modları için dinamik mesafe görüntüleme! 
 
BMW i ConnectedDrive mevcut enerji rezerviyle ulaşılabilecek tüm noktaları bir araya getirerek, navigasyon ekranında başlangıç noktası otomobilinizin mevcut konumu olan bir ağ grafiği oluşturur. Sürücü otomobilin enerji tüketimini aktif olarak etkileyebileceğinden ve sürüş modunu değiştirerek menzil üzerinde etkili olabileceğinden, menzil hesaplamasının grafik sunumu her zaman iki şekilde yapılarak, hem COMFORT hem de ECO PRO modlarında sürücünün geçerli menzili görmesi sağlanır. ECO PRO+ modu seçildiyse sürücü bu moda ait menzili de görebilir, böylelikle sürüş modu değiştirildiğinde fazladan ne kadar mesafe kazanılabileceğini bilmek mümkündür. Sürüş Mesafesi Asistanı kalan sürüş mesafesinin ne zamankritik seviyeye ulaşacağını algılayabilir ve sürücüye daha verimli bir sürüş modu, daha ekonomik bir rota seçmesi ya da gerekirse yakında bulunan bir şarj istasyonuna uğraması yönünde tavsiyede bulunabilir. BMW i böylelikle mükemmel bir ortak yaşam oluşturmak üzere ağ bağlantılı BMW ConnectedDrive hizmetleri ve BMW EfficientDynamics enerji yönetimini bir araya getirir. 
 
  
Mevcut şarj istasyonları otomobilinizin içerisinde gösterilir! 
 
Sürücü, varış noktasına ulaşıldığında, çevresindeki şarj istasyonlarını görebileceği ve hatta boş yer olup olmadığını öğrenebileceği bir ekrandan yararlanabilir. Günümüzün genel kullanıma sunulan hızlı şarj tesislerinde bataryanın %80 oranında şarj edilebilmesi yalnızca 30 dakika sürer, bu durum bir yemek molası ya da bir alışveriş sırasında otomobile bir 120 kilometreye daha yetecek kadar enerji depolanabileceği anlamına gelir. Otopark hizmeti sunanlar ve genel kullanıma sunulan şarj istasyonu tedarikçileri ile akıllı telefonlar ve navigasyon sistemleri sayesinde, BMW ConnectedDrive hizmetleri müşterilerine genel kullanıma açık şarj istasyonu altyapısına son derece güvenilir erişim sağlar ve BMW i ChargeNow kartı aracılığıyla basit ve şeffaf bir ödeme yöntemi sunar. 
 
BMW i Markası! 
 
BMW i, ilham veren tasarımı ve sürdürülebilirliğe odaklanan yeni premium özellikleriyle geleceğe dönük otomobiller ve mobilite hizmetlerini simgeler. BMW Group, BMW i bünyesinde bildiğimiz bireysel mobilite tanımını yeniden şekillendirecek bireysel olarak geliştirilen otomobil konseptleri üzerine çalışmaktadır. Önemli etmenler ise öncü teknolojiler, akıllı hafif yapı ve malzemelerin yenilikçi kullanımı ile minimum ağırlığa, maksimum menzile, geniş alana, üstün sürüş özelliklerine ve maksimum güvenliğe sahip otomobiller yaratmaktır. Hibrid otomobiller BMW i8 Concept Coupe ve BMW i8 Concept Spyder ile birlikte BMW i3, BMW i'nin tamamen elektrikle çalışan ilk otomobili olup, seri üretim versiyonu 2013 yılında tanıtılacaktır.
 
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim