• BIST 9071.88
  • Altın 2324.344
  • Dolar 32.3615
  • Euro 34.924
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 15 °C

BNWAS, tüm armatörler için zorunlu olacak

BNWAS, tüm armatörler için zorunlu olacak
BNWAS-Köprüstü Alarm Sistemi, 1 Temmuz 2011 tarihinden itibaren tüm uluslararası gemilerde donatılması zorunlu olmaya başlayacak.

BNWAS, tüm armatörler için zorunlu olacak

BNWAS-Köprüstü Alarm Sistemi, 1 Temmuz 2011 tarihinden itibaren tüm uluslararası gemilerde donatılması zorunlu olmaya başlayacak.

1 Temmuz 2011 tarihinden itibaren tüm uluslar arası gemilerde donatılması zorunlu olmaya başlayacak olan BNWAS (Bridge Navigational Watch Alarm System) – Köprüstü Alarm Sistemi hakkında Türkiye’de ilk adımı atan YDDO Denizcilik'in sahibi Kaptan Kutlay Ünlü konuyla ilgili olarak DenizHaber Ajansı'na açıklamalarda bulundu. Detaylarına www.bnwasturkey.com sitesinden ulaşılabilecek ürün ile ilgili Kutlay Kaptan bilgi verdi.

YDDO MARITIME yeni ürünü BNWAS BW-800 ile SMM fuarında ziyaretçilerini bekliyor. Daha öncede haberini yaptığımız tüm armatörler için zorunlu olacak olan Köprüüstü Alarm sisitemi ile ilgili tüm merak ettiklerinizin cevabı 26 Ocak’ta Lütfü Kırdar’da SMM Fuarında. YDDO Denizcilik Hall 1 D16 da ziyaretçilerini bekliyor olacak.

Kutlay Ünlü, şu bilgileri paylaştı:

“BNWAS aslında eskiden beri bildiğimiz ve çoğu firmada kendi elektrik zabitlerimize yaptırdığımız Deadman Alarm’ın aynısı. Ancak konu tüm dünyada zorunluluk olarak sektöre IMO tarafından sunulduğu için IMO’nun üreticilerden bazı temel istekleri olmuş. Bu talepler her ülkenin Klas’ları bazında da yorumlanarak onaylayan Klas kuruluşuna göre ufak-tefek değişiklikler gösterse de temelde konu aynı.

IMO’nun genel olarak üreticilerden istedikleri aşağıdaki gibi;

Type-Approval Sertifikası istenmesi, Vardiya zabiti köprü üstü’nde gezerken hareket sensörü zabiti algılayarak ve gereksiz yere alarm vermemesi, Acil durumda kaptanı ve/veya tercih edilen baksa bir zabiti bir tuş ile köprü üstüne çağırılabilmesi, Alarm vaktinde resetlenmediği takdirde, tercih edilen başka bir zabite dönüyor oda müdahale etmez ise tüm gemi alarma geçirebiliyor olması, Sistemin otomatik devreye girip-çıkıyor olması, (Kaptan’dan bağımsız çalışabiliyor olması) Sistemin dataları VDR veya S-VDR ile haberleşme yapabiliyor olması ve olayların kayda girmesi IMO ‘nun deadman alarmdan farklı istemiş olduğu özelliklerden önemlileri. Tüm uluslararası gemilerde zorunluluğun devreye girmesi ise; 1 Temmuz 2011’den sonra inşa edilecek tüm yolcu gemileri ile 150 GRT’den büyük tüm yük gemilerinde, 1 Temmuz 2011 – 1 Temmuz 2012 arası halihazırda çalışan tüm yolcu gemileri ve 3000 GRT den büyük tüm yük gemilerinde, 1 Temmuz 2011 – 1 Temmuz 2013 arası halihazırda çalışan 500 GRT’den büyük tüm yük gemilerinde, 1 Temmuz 2011 – 1 Temmuz 2012 arası halihazırda çalışan 150 GRT’den büyük tüm yük gemilerinde donatılması zorunlu hale geldi. Köprü üstünde vardiya zabiti uyursa, intihar ederse, bayılırsa.. vb görevini yerine getiremeyecek duruma düşer ise 15 sn içinde ikinci bir zabite ve/veya kaptana alarm gitsin mantığı söz konusu”

Yine Kutlay Kaptan “YDDO Denizcilik Ltd Şti olarak ise bizler 2 yıldır yaptığımız araştırmalar ve görüşmeler sonucunda Danimarkalı bir üreticinin ürünü olan BW-800 isimli BNWAS’ı fiyat avantajı, kalitesi, montaj kolaylığı ve görsellik gibi konuları inceledikten sonra Türkiye’ye getirmeye karar verdik ve Türkiye distribütörlüğü konusunda anlaştık. Aynı zamanda ürün ile ilgili www.bnwasturkey.com isimli sitemizi de yayına koyduk. BW-800 ürününün diğer marka/model ürünlere göre kıyaslanamayacak kadar çok artı özelliği bulunmasıyla beraber rekabetçi fiyatıyla da dikkat çektiğini söylemek isterim.Bunlardan en önemlisi DNV KLAS sertifikasına sahip olmamız ve 24 ay kesinlikle herhangi bir sorunda değiştirme garantisi veriyor olmamız. Ürün broşürümüz için http://www.bnwasturkey.com/BW-800%20BNWAS%20Brochure.pdf linkine tıklanması yeterli” dedi. 2011 yılında düzenlenecek SMM İstanbul, Exposhipping, Boatshow. vb. gibi denizcilik fuarlarında da kendilerini görebileceğimizi sözlerine ekleyen Kaptan Kutlay Ünlü en kısa sürede ürün numuneleri ile müşteri ziyaretlerine başlayacaklarını sözlerine ekledi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim