• BIST 9824.69
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 26 °C

Boat Show'a orta direk tekneleri damga vurdu

Boat Show'a orta direk tekneleri damga vurdu
Dünyanın karada yapılan en büyük ikinci tekne ve yat fuarı Avrasya Boat Show'a orta direğe hitap eden tekneler damga vuruyor.

Memur teknesi yok satıyor

Dünyanın karada yapılan en büyük ikinci tekne ve yat fuarı Avrasya Boat Show'a orta direğe hitap eden tekneler damga vuruyor.

Fiyatı bin TL'den başlayan motorlu deniz taşıtlarına memurlar ilgi gösteriyor. Fuarın 4'üncü dününde satılan ürünlerin yaklaşık 3'te 1'ini ise bu araçlar oluşturuyor.

Hemen hemen bütün bankaların uygun koşullarda Tekne ve Yat Kredisi verdiğini söyleyen yat üreticisi Safter'in Yönetim Kurulu Üyesi Ayhan Safter, "Denizi uzaktan izlemek değil ortasında gezmek istiyoruz" dedi.

12 AY TAKSİT SEÇENEĞİ VAR

Sabah Gazetesi'nin ana sponsor olduğu 5'inci Avrasya Boat Show'da şu ana kadar 150'ye yakın sipariş alımı ve satış gerçekleştirdiklerini kaydeden Ayhan Safter, bunun 50-55 adedinin ise fiyatı 1.000 TL ile 10 bin TL arasında değişen bu tür araçların olduğunu söylüyor.

Safter, 1.000 liralık tekneye 12 aylık taksit sunduklarını belirterek "Günlüğü 3 TL'ye geliyor"dedi. Şu ana kadar gerçekleşen satışların geçen yıla oranla yüzde 30-35'lik bir artış kaydettiğini dile getiren Ayhan Safter'e göre ise bunun en büyük sebebi ise ekonomide yaşanan hızlı toparlanma ve ardından gelen büyüme.

Safter, "Öğretmenler, memurlar, maaşı araba alacak durumda olanlar tekne soruyor, alıyor" dedi. Fuarın düzenleyicilerinden Deniz Endüstrisini ve Denizciliği Geliştirme Derneği (DENTUR)Başkanı Yavuz Sipahi de hem ziyaretçilerin hem de iş bağlantılarının geçen yıla oranla en az 4'te 1 oranında arttığını kaydediyor.

Sipahi, 10 bin TL'den başlayan taşıtların şu ana kadar 500 adede yakın satıldığını belirtti. Sipahi, "Bu rakam geçen yıla göre yüzde 50 daha fazla" diye konuştu.

Kaynak: Sabah

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim