• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 20 °C

Boat Show'da 5 günde 470 tekne satıldı

Boat Show'da 5 günde 470 tekne satıldı
29. Uluslararası İstanbul Shop&Miles Boat Show'da 5 günde 470 tekne ve mega yat satışı gerçekleşti. İstanbul Shop&Miles Boat Show, yaklaşık 250 milyon euro pazar hacmi oluşturarak sektöre nefes aldırdı.

Boat Show'da 5 günde 470 tekne satıldı

29. Uluslararası İstanbul Shop&Miles Boat Show'da 5 günde 470 tekne ve mega yat satışı gerçekleşti. Yaklaşık 250 milyon euro Pazar hacmi oluşturarak sektöre nefes aldıran İstanbul Shop&Miles Boat Show, Avrupa'nın en büyük ilk 5 fuarı arasında yer alıyor.

Türkiye'de düzenlenen en büyük denizcilik fuarı olan İstanbul Shop&Miles Boat Show'da 250'nin üzerinde ulusal ve uluslararası firma ve 618 marka yer aldı. Ülkemizde 1 milyar dolarlık bir pazar haline gelen mega yat ve yat inşa sektöründeki olumlu gelişmeler İstanbul Shop&Miles Boat Show Fuarı'na da yansıdı. Toplam değeri 300 milyon euroya ulaşan, yelkenli, motor yat, katamaran ve mega yat olmak üzere boyları 3 m ile 50 m arasında değişen 349 teknenin sergilendiği İstanbul Shop&Miles Boat Show, herkesin deniz tutkusunu yaşayabileceği uygun fiyatları ile ulusal ve uluslar arası ziyaretçilerin akınına uğradı. 46 bin 242 kişinin ziyaret ettiği İstanbul Shop&Miles Boat Show'da 30 bin TL'den başlayıp 17 milyon euroya ulaşan fiyat aralıklarında ve farklı ihtiyaçlara yönelik yüzlerce özel tasarım 470 tekne ve mega yat satıldı.

İstanbul Shop&Miles Boat Show tüm deniz tutkunlarını otomobil ya da yazlık fiyatına satın alınabilecek tekne tasarımları ile buluşturarak Türkiye'de deniz kültürünün gelişmesine katkıda bulunmayı amaçlıyordu. Megayat, yelkenli ve motor yat tutkunları için çok özel modellerin İstanbul Shop&Miles Boat Show'da ilk kez görücüye çıkması ise fuarın iddialı olduğu ikinci konsepti oluşturdu. İkinci el teknelerin Türkiye'de ilk kez bir fuarda satışa sunulduğu "Fırsat Köşesi" ise isteyen herkesin tekne keyfini yaşamasına olanak sağlayan çok avantajlı fiyatlar sundu. Fırsat Köşesinde yer alan ikinci el teknelerin yüzde 85'i satıldı.

İstanbul Shop&Miles Boat Show'un beklentilerin çok üstünde bir satış grafiğine ulaştığını söyleyen NTSR Fuarcılık Genel Müdürü Serkan Tığlıoğlu şu değerlendirmeyi yaptı:

"Edindiğimiz bilgilere göre bu yıl fuarda 400'ün üzerinde tekne satışı gerçekleşmiş ve ortalama 240 milyon euro bir Pazar oluşmuştur. Bu da sektör için çok büyük bir başarıdır"

Fuarda sergilenen teknelerin toplam değerinin 300 milyon euronun üstünde olduğunu belirten Serkan Tığlıoğlu; "Her zevke uygun motor yat, yelkenli, mega yat, katamaran, şişme botu bir arada görebileceğiniz en kapsamlı ve iddialı organizasyonu hazırladık. Yatçılıkla ilgili her türlü hizmet, aksesuar, turizm, medya şirketleri ve denizcilikle ilgili tüm konular fuarda yer aldı. Fırsat köşemizde ikinci el tekneler sergilendi ve bu Türkiye'de sadece İstanbul Shop&Miles Boat Show'da sunulan bir ayrıcalıktı. Fuar süresince bir çok etkinlik, denizcilik kültürünü yaygınlaştırmaya yönelik aktiviteler yapıldı." şeklinde konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim