• BIST 9057.24
  • Altın 2299.873
  • Dolar 32.3145
  • Euro 35.0998
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Boat Show'un gözdesi bir otomobil oldu

Boat Show'un gözdesi bir otomobil oldu
Dünyanın karada yapılan ikinci büyük tekne fuarı olan Avrasya Boat Show 2011 İstanbul'da CNR Fuar Merkezi'nde ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Boat Show'da tekne alana otomobil hediye

Dünyanın karada yapılan ikinci büyük tekne fuarı olan Avrasya Boat Show 2011 İstanbul'da CNR Fuar Merkezi'nde ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Dünyaca ünlü teknelerin sergilendiği fuarda Avustralyalı tekne üreticisi Riviera standında sergilenen ve Türkiye'de üretilen spor otomobil fuarın gözdesi oldu. Avustralyalı tekne üreticisi Riviera'nın Avrasya Boat Show'daki standında bu yıl sadece tekneler yer almıyor. Firmanın standında sergilenen ve fuar boyunca Riviera'dan 17 metre veya daha büyük bir tekne alan herkese hediye edilecek olan spor otomobil herkesin beğenisini topladı. Firmanın Türkiye distrübütörü olan İvi Yatçılık'ın desteği ile tasarlanarak Türkiye'de üretilen spor otomobil, fuar boyunca Riviera'dan tekne alan herkese hediye ediliyor.

ÜÇ MÜHENDİS ARKADAŞ TARAFINDAN TASARLANDI

Üç mühendis arkadaş tarafından 1940'lı yılların popüler gövde tipinden esinlenerek tasarlanan spor otomobil aylar süren çalışmanın ardından Türkiye'deki bir tersanede üretilmiş. İlk aşamada otomobili hobi olarak tasarlamaya başladıklarını söyleyen proje mühendislerinden birisi olan Özgür Tan, fuar öncesinde ürettikleri bu otomobili fuarda Riviera'dan tekne alanlara hediye etmeye karar verdiklerini söyledi.

Aracın herhangi bir modelin kopyası olmadığını ifade eden Tan, "1940'ların popüler gövde stilinden esinlenerek yola çıktık. O dönemlerde ilk olarak 'Barchetta' olarak hatırlanan modelin 2000'i yıllardaki bir versiyonu olarak tasarladık ve kendi atoyelmizde ürettik. Bu araç klasik spor bir araba özelliğini taşıyor. Yani uzun bir burun, kısa bir arka bölümü bulunan arkadan çekişli önden motorlu spor bir otomobil" dedi. Fuar boyunca standa uğrayıp sadece otomobili satın almak isteyenler olduğunu da söyleyen Tan, "Boat Show süresince bizim önceliğimiz teknelerimizi tanıtmak. Otomobil çok ilgi gördü fakat bizim ilk işimiz tekne satmak" dedi.

TEKNE + OTOMOBİL 1.1 MİLYON DOLAR

Bu otomobile sahip olabilmek için ise fuarda sergilenen Riviera 5000'ini satın almak gerekiyor. 17 metrelik bir spor yat olan Riviera 5000'ün maksimum 6 kişilik de geceleme kapasitesi bulunuyor. Standart olarak iki tane 600 hp gücünde motoru bulunan tekne 32 knot hıza ulaşabiliyor. Fabrika çıkışı 940 bin dolar olan Riviera 5000'in şu anki satış fiyatı ise spor otomobil hediyesi birlikte 1 milyon 100 bin dolar.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim