• BIST 9051.52
  • Altın 2297.773
  • Dolar 32.3261
  • Euro 35.0684
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 21 °C

Bodrum Uluslararası Yat Fuarı açıldı

Bodrum Uluslararası Yat Fuarı açıldı
Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen ''Bodrum Uluslararası Yat Fuarı'' açıldı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde düzenlenen ''Bodrum Uluslararası Yat Fuarı'' açıldı.

D-Marin Turgutreis Marina'da açılan fuarda fiyatı 18 bin 500 dolarla 3,5 milyon avro arasında değişen yaklaşık 100 tekne yer alıyor.

Fuarda ayrıca şişme botlar, deniz motorları, yatçılık ekipmanları ve aksesuarları, elektronik donanımlar, yat dekorasyon malzemeleri, deniz tekstili ve yat giysileri de sergileniyor.

Fuarı düzenleyen İnterteks Fuarcılık Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Avunduk, gazetecilere yaptığı açıklamada, fuarda her zevke ve bütçeye göre tekne bulunduğunu söyledi.

Bodrum'da 10 yıldır açılan fuarda büyük teknelerin denizde, küçük tekneler, şişme botlar ve motorların ise karada sergilendiğini belirten Avunduk, şu bilgileri verdi:

''Fuar geçen yıl olağanüstü bir başarı sağlamıştı. 14 binin üzerinde ziyaretçi geldi. Bu yıl, bu rakamı da geçmeyi amaçlıyoruz. İlk günde doluluk oranı oldukça yüksek. Fuarın deniz bölümüne katılanların sayısı aynı. Kara bölümüne katılanların sayısında ise artış var. Fuarda şişme botlardan başlayıp 30 metre uzunluğuna kadar tekneler var. Fuarın bütün denizcilik sektörüne, yeni başlayanlara, teknesini değiştirenlere, herkese hayırlı olmasını diliyorum. ''

D-Marin Didim Marina Müdürü Can Polat ise denizde yapılan yat fuarlarının her zaman daha fazla ilgi gördüğünü söyledi.

Sezon içinde yapılan bu fuarın tekne alımı konusunda sektöre olumlu katkı sağlayacağına işaret eden Polat, ''Aldığımız bilgiye göre fuarlar sonrası satışlar iyi seviyede oluyor. Her yıl fuara ilgi artıyor. Teknelerin dışında marinamızı tanıtmak, gelişmeleri bildirmek için buradayız'' dedi.

Fuara Göcek'ten katılan İsmail Küçükhüseyin, fuarda her keseye göre tekneler bulunduğunu ifade ederek, ''Burada milyon avro değerinde tekneler de var, denize çıkmak isteyenler için küçük bin 500 TL'lik teknelerde var. Her keseye, her zevke göre tekne bulmak mümkün'' diye konuştu.

Bu arada fuarda sergilenen 26 metre uzunluğunda, 6 metre genişliğinde 3.5 milyon avro değerindeki ''M.T Time'' isimli lüks tekneyle katlanabilir küçük tekneler ilgi odağı oldu.

İSTANBUL HABER AJANSI

www.UlasimOnline.com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim