• BIST 9546.11
  • Altın 2483.641
  • Dolar 32.522
  • Euro 34.8521
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 20 °C

Bodrum Yalıkavak Marina'da imzalar atıldı

Bodrum Yalıkavak Marina'da imzalar atıldı
Azeri kökenli işadamı Mübariz Mansimov’un, satın almak için ön anlaşmaya vardığı Cefi Kamhi’nin sahibi olduğu Port Bodrum Yalıkavak Marina’da imzalar atıldı.

Cefi Kamhi, Milli Emlak’tan 49 yıllığına kiraladığı Port Bodrum Yalıkavak Marina’yı, finansal sıkıntıya girince satışa çıkarmıştı. Palmali Grup İnşaat ve Turizm’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Kerem Tümay, söz konusu marinanın 42 milyon dolarlık bir bedelle alındığını belirterek, “Bundan sonra hedef oranın dünya çapında bir marina olması için çalışmak” dedi.

Dünya yıldızlarını toplayacak

Marinadaki yat kapasitesinin artırılacağını, jumbo yatların da yanaşabilmesi için çalışmalar yapılacağını, konaklama alanı ekleneceğini, mevcut ticari alanların genişletileceğini anlatan Kerem Tümay, şöyle konuştu:

“Türkiye’nin en iyisini yapmak değil hedefimiz. Amacımız burada dünyanın en iyi marinalarından birini gerçekleştirmek. Levent’te açtığımız Edition Hotel’de dünyanın yıldız markalarını bir çatı altında topladık. Edition Hotel’de ESPA SPA, Cipriani restoranı, Gold Bar ve Billionaire gece kulübü gibi dünyanın alanındaki lider markalarını bir araya getirdik. Burada da öyle olacak.”
Mübariz Mansimov’un sahibi olduğu Palmali Holding, 130 civarındaki gemisiyle deniz taşımacılığında ilk 5’te yer alıyor. Holding çatısı altında 50 kadar şirket bulunuyor.

Üçüncü büyük turizm yatırımı

Azeri kökenli iş adamı Mübariz Mansimov’un sahibi olduğu Palmali Holding, Port Bodrum Yalıkavak Marina ile Türkiye’de turizm alanındaki üçüncü yatırımını gerçekleştirmiş oldu. Palmali Grup İnşaat ve Turizm’den Sorumlu Başkan Yardımcısı Kerem Tümay yatırımlarıyla ilgili şu bilgileri verdi: “Bodrum’daki Palmalife Hotel bu alandaki ilk yatırımız. 20 milyon dolara alıp üzerine 20 milyon dolar daha ekledik. Levent’teki eski HSBC binasını 70 milyon dolara alıp, üzerine 80 milyon dolar daha yatırım yapıp Edition Hotel’i hayata geçirdik.”

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim