• BIST 9675.18
  • Altın 2491.32
  • Dolar 32.589
  • Euro 34.839
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Bodrum Yat Festivali 15 Ekim'de başlıyor

Bodrum Yat Festivali 15 Ekim'de başlıyor
Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde bu yıl 22'ncisi düzenlenecek Bodrum Yat Festivali'nin 15-23 Ekim tarihleri arasında yapılacağı açıklandı.

Bodrum Yat Festivali 15 Ekim'de başlıyor

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde bu yıl 22'ncisi düzenlenecek Bodrum Yat Festivali'nin 15-23 Ekim tarihleri arasında yapılacağı açıklandı. 

Bodrum Belediyesi'nde, festivalin tanıtımıyla ilgili basın toplantısı düzenlendi. Toplantıya DP'li Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, festivalin organizasyon komitesi başkanı Erman Aras, yardımcısı Rüştü Tezcan, Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz, Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon'un festivalle ilgili bilgiler verdi. 

Bodrum 22. Yat Festivali Organizasyon Komitesi Başkanı Erman Aras, Acıbadem Hastanesi ana sponsorluğunda Vodafone, Denizbank, Quantum, Marintek ve Sea Garden'in otelin destekleri ile düzenlenecek festivalin dünyada geleneksel olarak düzenlenen en büyük yat organizasyonlarından biri olduğunu söyledi. Festival kapsamındaki yarışlara yaklaşık 120 ahşap yatın katılmasının beklendiğini belirten Aras, '25 yıl önce mavi yolculuğun popüler hale gelmesi ile birlikte başlattığımız yat yarışmaları ile birlikte yat imalatıda büyük bir hızla arttı. Ege ve Akdeniz'in yanısıra dünya denizlerinde Bodrum guletleri gezer oldu. Ayrıca Bodrum tersanelerinde yapılan 3-5 milyonluk yatlar artık İspanya ve Fransa limanlarında satışa çıkarılıyor. Amacımız daha güçlü ana sponsorla tüm dünyada çok daha fazla katılımla ve ses getirecek dev bir organizasyonu gerçekleştirmek. Yarışmayı izlemeye gelen 50'ye yakın yerli ve yabancı medya mensubu ile hem yatları hem de kentimizin ve Gökova'nın tanıtımını en iyi şekilde tanıtacağızö dedi. 

'Yatlar, Bodrum'a 500 milyon dolar bırakıyor'

Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Kocadon ise ilçedeki toplam 3 bin kişinin çalıştığı 55 tershanede yapılan teknelerme her yıl yaklaşık 500 milyon dolarlık gelir elde edildiğini söyledi. Yat sektörüyle, 40'ın üzerindeki yan sektöre de ciddi ekonomik girdi sağlandığına dikkati çeken Kocadon, 'Bodrum yatlarına Kanada'dan Malezya'ya, Romanya'dan Afrika'ya kadar pek çok yerden talep yağıyorö dedi. Kocadon, festivalin turizm sezonunun sonunda ilçele denizde va karada hareketlilik getireceğini de kaydetti. 

TERSANELER BÖLGESİ YENİDEN DÜZENLENECEK 

Belediye Başkanı Mehmet Kocadon da festivalin her geçen gün dahada büyüyerek devam ettiğini ifade etti. Doğal SİT alanı olması nedeniyle İçmeler Bölgesi'ndeki tersanelerin yıllardır yenilenemeden kötü görüntür iinde milyon dolarlık yatlar üretmek zorunda kaldığına dikkati çeken Başkan Kocadon, 'Bu bölgeyi doğal SİT alanından çıkartık. Yeni planlarını yapıyoruz. Tersaneler bölgesini 'Ahşap Tekne Yapım Köyü' olarak yeniden düzenleyeceğiz. İlçemize gelen turistler veya yat talep edenler, bu kötü görüntüleri görmeyecekler. Bodrum'da deniz turizmi potansiyelinin gelişimine geleneksel tarzdaki imalata dayalı yatçılık sektörünün tanıtıma katkı sağlamak ve yelkenciliği özendirmek amacıyla düzenleyeceğimiz festival, kentin tanıtımına ve yat sektörüne ciddi katkıda bulunacak. Ayrıca festivalde bu yıl Denizcilik Müzesi'ninde açılışını yapacağız. Türkiye'nin en önemli müzelerinden biri olan bu müzeye, Halikarnas Balıkçısı'nın kızı İsmet Noanan ve işadamı Hasan Gülerce 2 milyon Dolar değerindeki deniz kabukluları koleksiyonunu bağışladı. Müzede, 45 Bodrum tipi teknenin yanısıra, süngerci ve gemicilerin geçmişten günümüze kullandığı malzemelerde sergilenecekö dedi. 

OTOMOBİL VE TEKNE MOTORU KAZANMA ŞANSI OLACAK 

Festival kapsamında, 15 Ekim'de, Bodrum Limanı ve çevresinde yat ve denizcilik malzemeleri sergilenecek, yat üretimi yapan, charter turizmi yapan firmaların ve denizcilikle ilgili kurum ve kuruluşların tanıtım çadırları açılacak. Ayrıca, yat mutfakları eğitimi ve yarışması gibi etkinlikler ve konser düzenlenecek. 19 Ekim'de, saat 11.00'de Karaada önünden verilecek start ile 21 millik Acıbadem etabında, Bodrum- İngiliz Limanı arasında yatlar kıyasıya mücadele edecek. Ertesi gün ise 17 millik Claudio Campione etabında İngiliz Limanı- Çökertme etabığ geçilecek. 21 Ekim'deki 15 millik Denizbank etabında ise Çökertme - Kisebükü arası geçilecek. 22 Ekim'deki 12 millik Vodafone etabında ise yatlar Kisebükü-Bodrum arasında mücadale edecek. son güan 23 Ekim'de ise Karaada önünde 'Guletler Düellosu' yapılacak. Aynı gün İskele Meydanı'nda düzenlenecek ödül töreninde dereceye giren yatlara kupa ve 20 bin TL para ödülü verilecek. Ayrıca çekilecek kura ile bir ekip, otomobil, bir ekip de 15 beygirlik deniz motoru kazanacak.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim