• BIST 9758.26
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Bodrum Yat Festivali hazırlıkları başladı

Bodrum Yat Festivali hazırlıkları başladı
Bodrum Kupası Uluslararası Yelkenli Ahşap Yat Yarışmaları'nın bu yıl kapsamının genişletilerek ''Bodrum Kupası Uluslararası Yat Festivali' adı altında 16-24 Ekim tarihleri arasında yapılacağı açıklandı.

Bodrum, Yat Festivali'ne hazır

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde, 21 yıldır düzenlenen Bodrum Kupası Uluslararası Yelkenli Ahşap Yat Yarışmaları'nın bu yıl kapsamını genişletilerek ''Bodrum Kupası Uluslararası Yat Festivali' adı altında 16-24 Ekim tarihleri arasında yapılacağı açıklandı.

Bodrum Kupası Uluslararası Yat Festivali'nin tanıtımı amacıyla Bodrum Ticaret Odası'nda toplantı düzenlendi. Toplantıda, Organizasyon Komitesi Başkanı Erman Aras, Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Sağat ile festival programı hakkında bilgi verdi. Organizasyon Komitesi Başkanı Aras, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bodrum Ticaret Odası, Belediye ve Era Yat Kulübü organizasyonunda yapılacak festivalin dokuz gün süreceğini belirtti. 16 Ekim'de başlayacak festivale 22 ülkeden yaklaşık 130 yatla, bin 500 yarışmacının katılacağına dikkati çeken Aras, ''Katılımcılar gündüz yelken basıp kıyasaya mücadele edecek. Akşamları ise konser defile ve çeşitli yarışmalar ile festival havası yaratılacak. İlk gün Belediye, İskele, Barış Meydanları ile Bodrum Kalesi önünde Bodrum tersanelerinde yapılan ahşap yatlar sergilenecek' dedi.

Aras, festival programıyla ilgili olarak, ''19 Ekim'de, İskele Meydanı'nda, temsili olarak ilk kadın Amiral Artemisia'nın levendleri ile Bodrum'a girerek denizcileri selamlaması canlandırılacak. Ertesi gün ise geleneksel ahşap yatlar, performans cruiser ve ahşap olmayan yatlar kategorilerinde yat yarışları başlayacak. Dört gün sürecek yarışların ilk günü 36 millik Bodrum-Didim etabı geçilecek. Yarışların ikinci gününde, 16 millik Didim- Eşek Adası- Didim, üçüncü günü 15 millik Didim -Kilimli (Kalimnos) ve son günüde 28 millik Kilimli -Bodrum etabı yapılacak. Yunanistan'ın Kilimli Adası'nda sona erecek üçüncü günün sonunda ise Kilimli Limanı'nda Türk ve Yunanlı denizcilerin ortaklaşa katılacağı eğlence ve konserler düzenlenecek. İlk dört günün sonunda kategorilerinde ilk iki dereceyi alan yatlar festivalin son gününde Bodrum- Kara Ada arasındaki 1 millik mesafede 'Guletler Düellosu' yarışmalarında kupa mücadelesi verecek' dedi. Aras, yarışlara kategorilerinde son üç yılda ilk üçe giren Daima, Sıla , Montenegro, Kaya Güneri, Kuğu, Büyük Murat, Ayaz, STS Bodrum Okul Gemisi, Elele, Vals, Dolfin, Portebello, Jasmin, Le Pierre, Aksona Mancorna, Aliko, Ruhum , Artemisia, Nostalgia yatlarının büyük çekişmesine sahne olacağını ancak yine en büyük ilgiyi 13 yıldır yarışmalara aralıksız katılan İngiliz elektrik mühendisi David Ross'un 119 yaşındaki ''Rhea' adlı korsan gemisinin göreceğini düşünkülerini ifade etti.

Festivali, İtalyan Sailing Channel'in 20 kişilik ekiple takip edip, 24 ülkeden izlenmesini sağlayacağını da ifade eden Aras, festivali izlemek için şimdiden 50 yabancı, 60 kadar da yerli gazeteci ile çok sayıda fotoğraf sanatçısının şimdiden başvurduğunu söyledi. Aras, turistlerin yarışları izleyecek yat acentelerinin rezervasyonlarının büyük bölümünü şimdiden doldurduğunu da kaydetti.

Ertuğrul Batığındaki eserler sergilenecek

Festival boyunca sergilerinde olacağını anlatan Aras, şunları söyledi: ''Bodrum limanı kale önünde demirleyecek olan Bodrum STS Okul Gemisi'nde 1890 yılında Japonya'da 550 denizcisi ile batan Ertuğrul Fırkateyni'nde son dört yılda yapılan kazı çalışmaları sırasında elde edilen eserler sergilenecek. Bodrum Limanı'nda demirleyecek olan batan Titanik'i bulan dünyaca ünlü sualtı kaşifi Dr. Balard yönetimindeki ''Naitulus' keşif gemisi de profesyonel ve amatör denizcilerin yanısıra deniz tutkunları tarafından gezilebilecek.'

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim