• BIST 9645.02
  • Altın 2414.11
  • Dolar 32.5972
  • Euro 34.7733
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 23 °C

Bodrum'da dev yatlar karaya sürüklendi

Bodrum'da dev yatlar karaya sürüklendi
Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde soğuk hava ile gelen fırtına hayatı felç etti. Bodrum’un bazı köylerine sabaha karşı kar yağarken, kırlar beyaza büründü.

Bodrum'da dev yatlar karaya sürüklendi

Muğla’nın Bodrum İlçesi’nde soğuk hava ile gelen fırtına hayatı felç etti. Bodrum’un bazı köylerine sabaha karşı kar yağarken, kırlar beyaza büründü. Saatteki hızı zaman zaman 80 kilometreye ulaşan rüzgar nedeniyle dev yatlar karaya sürüklendi.

Hava sıcaklığı 10 dereceye kadar düşen Bodrum’da gece yarısı başlayan fırtına hayatı felç etti. Mumcular Beldesi ile Mazı ve Kurudere köylerine sabaha karşı yaklaşık yarım saat kar yağdı. Çiçek açan kırlar beyaza büründü. Fırtına nedeniyle Gündoğan, Yalıkavak ve Turgutreis beldelerinde yatlar karaya sürüklendi, bazı balıkçı kayıkları battı. Villaların güneş enerjileri hasar görürken, bazı evlerin çatıları uçtu. Dalgalar Turgutreis-Akyarlar karayolunda hasara yol açtı.

Gündoğan Beldesi’nde fırtına ile sürüklenen ve karaya oturan 30 metre buyundaki mavi yolculuk teknesi ’Derinbey’in işletmecisi kaptan 48 yaşındaki İbrahim Öztop, "Bu şiddette fırtına bu yaşıma kadar görmedim, liman içerisindeki tekneler bile batma tehlikesi geçirdi. Bu fırtınaya karşı tedbir almak çok zor, yatı kurtarabilmek için fırtınanın azalmasını bekliyoruz" dedi. Karaya sürüklenen ’Selin’ adlı teknenin sahipleri de dayaklar koyarak yatı sabitlemeye çalıştı.

Bodrum açıklarında dalga yüksekliğinin 5 metreyi aşması nedeniyle Bodrum- Datça-Bodrum, Bodrum- İstanköy (Kos)- Bodrum feribot seferleri yapılamadı. Liman Başkanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı sık sık uyarılarda bulunarak teknelerin liman dışına çıkmamasını isterken Güllük’ten İsrail ve İtalya’ya kuru yük götürmek için yola çıkan gemiler ise Bitez, Akyarlar ve Gümbet koylarına sığınmak zorunda kaldı. Bodrum’da soğuk ve fırtınalı havanın iki gün daha etkisini sürdüreceği belirtildi.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim