• BIST 9079.97
  • Altın 2324.674
  • Dolar 32.3542
  • Euro 34.9463
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 13 °C

Bodrum'da kaçakların denize açıldığı nokta bulundu

Bodrum'da kaçakların denize açıldığı nokta bulundu
Bodrum’da devriye görevi yapan Sahil Güvenlik ekibi, Ortakent Mahallesi’nin Kabakum Plajı yakınlarında batan tekne olduğu ihbarı üzerine bölgeye yönlendirildi.

Bodrum'un Ortakent Mahallesi’nde kaçakların yasa dışı yollardan Yunan adalarına geçiş yaptığı tespit edilen bir nokta, Sahil Güvenlik ekipleri tarafından tespit edilirken,objektiflere çarpıcı görüntüler yansıdı.

Bodrum’da devriye görevi yapan Sahil Güvenlik ekibi, Ortakent Mahallesi’nin Kabakum Plajı yakınlarında batan tekne olduğu ihbarı üzerine bölgeye yönlendirildi.

Makiliklerin denize kadar uzandığı ıssız sahilde, bir tekne olduğunu tespit edildi. Kıyıdan birkaç metre açıkta yarısına kadar su dolu 5 metrelik ’Leydi’ adlı fiber sürat teknesi, plaja çekildi. Ardından da çekiciye yüklenip götürüldü. Kaçakları taşımak için kullanıldığı sanılan teknenin eski olduğu belirlenirken, zeminine yeni paspaslar serildiği ve oturmak içinde seyyar koltuklar konulmuş olması dikkati çekti.

Sahil Güvenlik ekibi, su alımış olan teknenin bulunduğu bölgede yaptığı aramada sahildeki kayalıkların içeriye doğru girintili olduğu kuytu yerde kıyafetler buldu. Kıyafetlerin kaçaklara ait olduğu tahmin edilirken, makilik içerisinde de yine kışlık kaban, mont, çorap, kazak gibi giyim eşyaları, battaniye, sırt çantası ve valizler ele geçirildi. Bir sırt çantasının taşıma kolunda otobüs bagaj kartı olduğu gözlendi. Yiyecek ve su da bulunan aramada en dikkat çekenler ise çok sayıda can simidi ve içi boş can simiti paketi, pompalar ile şambrel oldu. Ayrıca Kuran-ı Kerim ayetlerinin yazılı olduğu sayfalar ile poşet içerisinde hurma da bulunanlar arasında yer aldı.

Yeni ortaya çıkan kaçakların umuda yolculuk için kullandıkları noktadaki araştırmalar objektiflere yansıdı. Batmak üzereyken bulunan teknenin ise kaçakların denize açılmasından kısa bir süre sonra su alması üzerine, kaçakların tekrar karaya çıktığı sanılırken, soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

kacak-003.jpgkacak1-003.jpgkacak1-003-001.jpgkacak4-002.jpgkacak5-001.jpgkacak7-001.jpgkacak8-001.jpgkacak9-001.jpgkacak10.jpgkacak11.jpg

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim