• BIST 9524.59
  • Altın 2492.245
  • Dolar 32.5542
  • Euro 34.6939
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 14 °C

Bodrum'da lüks yat fırtınada battı

Bodrum'da lüks yat fırtınada battı
Bodrum'da etkili olan fırtına nedeniyle yaklaşık 600 bin TL değerindeki lüks yat batarken, çok sayıda ahşap iskele zarar gördü. Batan lüks yatın kaptanı son anda denize atlayıp yüzerek kıyıya çıktı.

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde etkili olan fırtına nedeniyle yaklaşık 600 bin TL değerindeki lüks yat batarken, çok sayıda ahşap iskele zarar gördü. Batan lüks yatın kaptanı son anda denize atlayıp yüzerek kıyıya çıktı.

Bodrum İlçesi'nde gece yarısı başlayan ve bugün sabah saatlerine kadar süren şiddetli fırtınada Göltürkbükü, Gündoğan ve Yalıkavak beldeleri adeta kabus yaşadı. Birçok ahşap iskele parçalanırken, Gündoğan Beldesi Limanı dışında Demirli bulunan 18 metre uzunluğundaki yaklaşık 600 bin TL'lik 'Happy' adlı lüks yat fırtınayla gelen dev dalgalara dayanamayıp sulara gömüldü. Teknede bulunan kaptan Sakıp Kaya, "Gece uyurken aniden fırtına bastırdı, liman dışında olduğum için dev dalgalar nedeniyle demir alıp motoru çalıştıramadım, tek başınaydım. Teknenin batacağını anlayınca denize atlayıp yüzerek kurtuldum" dedi.

YÜK GEMİLERİ KOYLARA SIĞINDI

Yalıkavak ve Göltürkbükü beldelerinde, fırtınayı önceden öğrenen ve önlem alan denizciler sayesinde fazla hasar yaşanmadı. Beldelerdeki ahşap iskeleler parçalandı, bazı trafik tabelaları söküldü. Bazı villaların da güneş enerji sistemleri hasar gördü. Şiddetli fırtına sabaha karşı etkisini yitirirken, bugün yapılması gereken İstanköy (Kos) Bodrum ve Bodrum- Datça seferleri iptal edildi. Güllük'ten yük alıp İsrail'e giden gemiler, Akyarlar, Bitez ve Ortakent Yahşi koylarına sığınmak zorunda kaldı.

Bodrum'da şiddetli fırtınanın etkisini iki gün daha sürdüreceği ve denizcilerin limandan dışarı çıkmamaları istendi.

yat_firtina.jpg

www.DenizHaber.Com.tr

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim