• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Bodrum'da mavi yolculuklar ilgi görüyor

Bodrum'da mavi yolculuklar ilgi görüyor
Turizm sezonunun başlamasının ardından tatil yörelerini dolduran turistlerin öncelikli tercihleri arasında mavi yolculuk geliyor.

Bodrum'da mavi yolculuklar ilgi görüyor

Turizm sezonunun başlamasının ardından tatil yörelerini dolduran turistlerin öncelikli tercihleri arasında mavi yolculuk geliyor.

Muğla'nın Bodrum, Marmaris ve Fethiye gibi tatil yörelerinden günübirlik tekneler ve lüks yatlarla tura çıkan tatilciler, Gökova'nın cennet koylarının keyfini çıkartıyor.

Bodrum Denizciler Derneği Başkanı Mustafa Demiröz yaptığı açıklamada, Türkiye'de bir marka olan mavi yolculuğun Bodrum'da doğduğunu, bunda en büyük etkenin ise Gökova Körfezi'nin güzelliği olduğunu söyledi.

Mavi yolculuğun bütün dünyada tanınan bir turizm şekli haline geldiğini anlatan Demiröz, ''Zamanında Halikarnas Balıkçısı olarak bilinen Cevat Şakir Kabaağaçlı ile başlayan mavi yolculuk, 12-13 metrelik tekneler ile yapılırken bugün 30-40 hatta 50 metreye varan teknelerle yapılıyor'' dedi.

GÜNÜBİRLİK TEKNE GEZİSİ 25 LİRA

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bu yıl başladığı ''tekneleri turizm yönünden belgelendirme'' uygulamasının sürdüğünü belirten Demiröz, ''Bu uygulama ile mavi yolculuk yapan tekne sayılarını net olarak öğrenme fırsatı bulduk. Bakanlık teknelerimizi 'günübirlik gezi tekneleri' ve 'gece konaklamalı seyahatlerin yapılabildiği 3 gün ile 2 hafta arasındaki turlarda kullanılan yatlar' şeklinde belgelendiriyor. Belgelendirme için şimdiye kadar yaklaşık 200 tekne başvuru yaptı'' diye konuştu.

Mavi yolculuk fiyatlarının teknelerin özelliklerine göre değiştiğini vurgulayan Demiröz, şu bilgileri verdi:

''Mavi yolculuk için tekne kiralama fiyatı günlük bin avrodan başlayıp, 5-6 bin avroya kadar çıkıyor. Günübirlik tekne turlarında ise kişi başı ücret 25 ile 50 lira arasında değişiyor. Tatilciler bu fiyatlara cennet koylarımızı görebilir. Mavi yolculuk, başlı başına Gökova demektir. Gökova Körfezi'nin her bir köşesi güzel ve özeldir. Gökova, Türkiye açısından önemli bir turizm merkezidir. Bütün körfezin her yanı kendine özgü güzellikleri ve tarihi içinde barındırır.''

Demiröz, Gökova Körfezi'nin güzelliğinin sürdürülebilmesi için turistik gezi yapanların ve tekne sahiplerinin gerekli hassasiyeti göstermelerini
istedi.

MAVİ YOLCULUK ROTALARI

Türkiye'de mavi yolculukta Bodrum-Gökova-Bodrum, Bodrum-Hisarönü Körfezi-Bodrum, Bodrum-Hisarönü Körfezi-Marmaris, Bodrum-Ekincik-Dalyan-Marmaris, Bodrum-Marmaris-Göcek, Bodrum-Kaş (Kekova)-Antalya, Marmaris-Hisarönü-Marmaris, Marmaris-Hisarönü-Bodrum, Marmaris-Kaş (Kekova)-Fethiye, Marmaris-Kaş (Kekova)- Antalya, Antalya-Kaş (Kekova)-Antalya ve Antalya-Kaş (Kekova)-Fethiye rotaları kullanılıyor.

Bu rotalarda en fazla ziyaret edilen yerler ise Bodrum'da Tavşan Burnu, Karaada, Kisse Bükü, Orak Adası ve Çökertme, Gökova'da Sedir Adası, İngiliz Limanı, Karaca Söğüt Limanı, Tuzla Limanı, Yedi Adalar Limanları ve Löngöz Limanı, Hisarönü Körfezi'nde Palamut Bükü, Datça-Bencik Limanı, Selimiye Limanı, Orhaniye Limanı ve Kameliye Adası, Yeşilova Körfezi'nde Akvaryum, Bozburun Limanı, Marmaris'te Bozuk Kale Bükü, Serçe Limanı, Gebekse Koyu, Kadırga Koyu, Yıldız Adası ve Cennet Koyu, Köyceğiz'de Ekincik Koyları ile Dalyan ve Delik Ada, Fethiye'de Göcek Koyları, Yıldız Adası, Gemiler Adası ve Ölüdeniz, Kalkan'da Yesilova Koyu, Kaş'ta Bayındır Koyu, Kekova'da Kale, Üçağız, Gökkayalar ve Karaloz Koyları, Antalya'da ise Ceneviz Limanı ve Fasilis.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim