• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Bodrum'da sezon sonu yat trafiği arttı

Bodrum'da sezon sonu yat trafiği arttı
Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne, son bir hafta içinde gelen 18 lüks motor yat, turizm sezonunun bitmesine karşın, hareketlilik de getirdi.

Bodrum'da sezon sonu yat trafiği arttı

Haftalık kiraları 150-200 bin Dolar arasında değiştiği belirtilen ve Yunanistan'ın Girit, Mikanos, Kilimli (Kalimnos), İstanköy (Kos), Rodos adalarından gelen lüks motor yatlardan bazıları Bodrum Limanı'na yanaşırken, fazla büyük olanlar da Bodrum Kalesi ile Kara Ada arasında açıkta demirlemek zorunda kaldı.

Bodrum'a gelen lüks motor yatlar arasında Ummanlı petrol milyarderi Mohammed El Barwani'nin 220 milyon Dolar değerindeki 'Sunrays' ve Avrupa'nın önde gelen yat şirketleri tarafından kiralanan 'Azzurra 2', 'Harmony' ve 'Sanssoucci Star' isimli lüks motor yatlar da yer aldı. Yatlarla gelenler, bol bol güneşlendi, jetski yaptı, Bodrum çarşısına alışverişe çıktı, Sualtı Arkeoloji Müzesi, Haremtan Tepesi, Yedi Değrimenler ve Antik Tiyatro'yu ziyaret etti.

İngiliz rehberl 27 yaşındaki İngiliz Coline Hard Şu anda Avrupa'daki 40'a yakın yat şirketi kiraladıkları yatlarla zengin tatilciyi Bodrum ile Fethiye'ye kadar olan bölgeye yönlendiriyor. Bodrum'da yapılan üç marinada verilen uluslararası kalitede hizmet, koyların ve doğanın güzelliği, güvenlik konusunda hiçbir sıkıntı yaşanmaması Bodrum ve Fethiye arasını cazip hale getirdi dedi.

Lüks motor yatlara hizmet veren Mizana Yatçılık Limite Şirketi'nin yöneticisi İrfan Pınarbaşı da İspanyol, İtalyan, Yunan ve Fransız zenginleri tarafından kiralanan yatların neredeyse tamamının Bodrum'a uğramadan geçmediğini vurguladı. Zengin konukların esnaf için önemli bir gelir kaynağı olduğunu da belirten Pınarbaşı, Şu anda en büyük sıkıntı bu yatların yanaşabileceği veya demirleyebileceği 2'nci bir liman olmaması. Bu sıkıntı aşılırsa, Bodrum'da yat turizmi sezonu daha uzun sürer diye konuştu.

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim