• BIST 9796.47
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 28 °C

Bodrum'da tekne bağlama yeri sıkıntısı

Bodrum'da tekne bağlama yeri sıkıntısı
Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Bodrum Liman Başkanlığı tarafından 9 tekneye, yönetmeliğe uymadığı gerekçesiyle 630'ar lira para cezası kesildi.

Bodrum'da tekne bağlama yeri sıkıntısı

Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Bodrum Liman Başkanlığı tarafından 9 tekneye, yönetmeliğe uymadığı gerekçesiyle 630'ar lira para cezası kesildi.

Bodrum Liman Başkanı Eray Aykanat yaptığı açıklamada, Bodrum Liman Yönetmeliğince, Bodrum Limanı'nın tek sıra yanaşma yeri olduğu ve bu kuralın uygulanması gerektiğini söyledi.

Bu kural dışında davrananlara para cezası uyguladıklarını belirten Aykanat, ''Limanda bir tekne demirliyken başka bir tekne bu teknenin arkasına demirleyemez. Bu tür uygulama yapan teknelere para cezası veriyoruz. Bu kapsamda 9 tekneye bu kurala uymadığı gerekçesiyle 630'ar TL para cezası uyguladık. Bu kuralı güvenlik gerekçesiyle uyguluyoruz. Teknede bir yer boşalana kadar diğer tekneler alargada bekletilmeli ve yer uygun olduğu zaman limana gelmeli'' dedi.

TEKNE SAHİPLERİ TEPKİLİ-

Cezaya tepki gösteren yat işletmecileri yönetmeliğin şimdilik uygulanmamasını ve Ramazan Bayramı'ndan sonra yeniden tartışılmasını istiyor.

Barbaros Yatçılık Genel Müdürü Aykut Uzunşimşek, kendi şirketinin teknelerine de yönetmelik gereği ceza kesildiğini ancak bunun sorunu çözmediğini dile getirdi. Bodrum'da yaklaşık 60 tekneyle her yıl 12 bin turisti ağırladıklarını anlatan Uzunşimşek, ''Bodrum Limanı'nda sıkıntı var. Liman çok büyük değil bu nedenle teknelerimizi bağlayacak yer bulamıyoruz. Her geçen günde tekne sayısı artıyor'' dedi.

Liman başkanlığının yönetmelik hakkında tekne sahiplerine bilgi verdiğini ifade eden Uzunşimşek, şöyle konuştu:

''Biz de ikinci sıradaki teknelerden yolcu indirip bindirmeyi istemiyoruz, tercih de etmiyoruz. Fakat limanda yer olmamasından dolayı bazı sıkıntılar yaşanıyor. Bunun faturasını bizim gibi işletmeciler çekiyor. Ağustos ayında turizm sezonunda bu uygulamanın yapılması diğer firmaları da etkiliyor. Biz yıllık bağlama ücretlerini peşin ödüyoruz. Fakat ben liman işletmesine ödediğim paraların karşılığında limana teknelerimi sokamıyorum. Tekneme yer bulmazken bunun parasını yıllık neden ödüyorum. Turistleri getirmek için fuarlarda geziyoruz, operatörlerle konuşuyoruz. Ama kendi ülkemizde böyle sıkıntılar yaşıyoruz.''

''TURİSTLERİ ZODYAK BOTLAMI GÖTÜRELİM''-

Uzunşimşek, sorunun verilen cezalarla çözülemeyeceğini belirterek, ''Biz turizme hizmet etmek istiyoruz. Ne yapalım turistleri zodyak botlarla denizin ortasındaki teknelere mi taşıyalım. Bu uygulamayı bir ay erteleyip, önümüzdeki sezon resmi olarak yapılacakları göz önünde bulundurup sorunu çözmeliyiz. Gümbet'teki yüzer iskele ve İçmeler'deki liman projesi biterse sorun kalmaz. Ama en azından turizm sezonunun ortasında bu uygulamadan vazgeçilmeli. Biz cezamızı da öderiz ama turistlere karşı mahçup oluruz'' dedi.

GÜMBET'E YÜZER İSKELE YAPILACAK-

Deniz Ticaret Odası (DTO) Bodrum Şube Başkanı Gündüz Nalbantoğlu ise teknelere verilen para cezasından haberi olduğunu söyledi.

Sorunun çözülmesi için Bodrum Belediyesi ile çalışma yürüttüklerini anlatan Nalbantoğlu, şunları kaydetti:

''Sorun Bodrum'da tekne bağlama kapasitesinin düşük olmasından kaynaklanıyor. Şimdi Gümbet Mevkisi'nde yüzer iskele yaptırıyoruz. Bu iskeleyi önümüzdeki turizm sezonuna yetiştirmeyi öngörüyoruz. Proje önceki yıllarda yapılan itirazlar nedeniyle bir türlü hayata geçirilememişti. Şimdi belediyede projeyi tamamlamakta kararlı. Proje tamamlandıktan sonra Gümbet modern bir görünüme kavuşacak. Proje tamamlanana kadar da Bodrum Limanı'ndaki sorunu çözmek için çalışacağız.''

www.UlasimOnline.Com

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2012 Ulaştırma | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim